USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MMU 'Kaan'ın isim babası bakın kim! Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağı MMU'nın adının 'Kaan' olarak belirlendiğini duyurdu. Erdoğan, bu isim fikrinin kimden geldiğini de açıkladı.

MMU 'Kaan'ın isim babası bakın kim! Erdoğan açıkladı
01-05-2023 16:27
Google News

Anlamıyla ÖZETİ| meydan okuyor... İşte Türkiye'nin yeni Kaan'ı!

GALERİNİN DEVAMI <p>TÜRKİYE YÜZYILI’NIN YILDIZLARI, İSTİKBALİN YÜZYILI LANSMANI’NDA SAHNEYE ÇIKTI!</p><p> </p><p>Türk savunma sanayii teknolojilerinde yeni bir heyecan <a href=daha yaşanıyor. Savunma sanayinin teknoloji harikaları, ilk kez yan yana İstikbalin Yüzyılı Lansmanı’nında görücüye çıktı!

"><p>Türkiye'nin son dönemde yürüttüğü ve <a href=önemli kilometre taşlarını geride bırakan milli projeleri için görkemli bir tanıtım gerçekleştirildi.

"><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen İstikbalin Yüzyılı Lansmanı’nda sergilenen 100. ve <a href=Türk Havacılık Uzay Sanayiinin kuruluşunun 50. yılında hayata geçirilen özgün havacılık ürünleri Milli Muharip Uçak, HÜRJET, ATAK-2 ve ANKA-3 yeni isimlerine kavuştu.

"><p>Coşkuyla gerçekleşen lansmana vatandaşlar da eşlik etti. Törende bulunan vatandaşlar heyecanla yerli ve milli teknolojilerin yeni isimlerinin açıklanmasını bekledi.</p><p>YENİ ADLARINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU!</p><p> </p><p>MMU, 2030'lu yıllardan itibaren kademeli <a href=olarak devreden çıkarılması planlanan F-16'ların yerini alması ve 2070 yılına kadar TSK envanterinde yer alması öngörülüyor.

"><p>YENİ İSMİ: KAAN</p><p> </p><p>Kaan, vasıflı, hükümdar ya da unvan sahibi anlamlarına gelir. Aynı zamanda Kaan ismi Eski Türk Devletlerinde hükümdarlara verilen bir unvandır. TDK sözlük <a href=anlamı da hanların hanı, hükümdar anlamlarına gelir.

"><p>KAAN, TAM BİR SAVAŞÇI OLARAK GÖRÜLÜYOR</p><p> </p><p>5’inci nesil <a href=çok rollü savaş uçağı olan KAAN, hem hava-hava, hem de hava-yer muharebelerinin gereksinimleri için üstün kabiliyetler sağlamaktadır.

Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin, yüksek hayatta kalma kabiliyetine haiz, güçlü ve atik platformu MMU; sahip olduğu akıllı ve güçlü savaş kabiliyetleri ile tam bir savaşçı olarak görülüyor.

"><p>HAVA HAKİMİYETİNDE DEVRİM TEKNOLOJİ</p><p> </p><p>KAAN üstün <a href=hava hâkimiyetini
Yeni Silahlarla Arttırılmış Havadan Havaya Muharebe Menzili, Yüksek/Süpersonik Hızda Dahili Silah Yuvalarından Hassas ve Tam Vuruş, Yapay Zekâ ve Nöral Ağ Desteğiyle Arttırılmış Muharebe Gücü ile sağlamaktadır.

"><p>Türkiye'nin en <a href=büyük projelerinden olan KAAN geçen ay taksi yapmıştı.KAAN 2028'de kullanılmaya başlanacak.

Türkiye KAAN ile birlikte 5'inci nesil savaş uçağı yapan 4 ülkeden biri oldu.

"><p>KAAN üstün hava hâkimiyetini:</p><p><br />- Yeni Silahlarla Arttırılmış Havadan Havaya Muharebe Menzili</p><p>- Yüksek/Süpersonik Hızda Dahili Silah Yuvalarından Hassas ve Tam Vuruş</p><p>- Yapay Zekâ ve Nöral Ağ Desteğiyle Arttırılmış Muharebe Gücü ile sağlamaktadır.</p><p>ATAK 2</p><p> </p><p>ATAK-2 Kod adıyla ‘İstikbalin Yüzyılı lansmanı’nda sergilenen <a href=ağır sınıf taarruz helikopteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirttiği yeni ismine kavuşuyor.

">

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Kahramankazan Merkez Yerleşkesi'nde düzenlenen İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda açıklamalarda bulundu.

YERLİ SAVAŞ UÇAĞININ ADI "KAAN" OLDU
Açıklama öncesinde Hürjet ve ilk yerli savaş uçağımız piste geldi. Uçakların pilotları kasklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek üzere kürsüye çıktı. O anlarda yerli savaş uçağımızın adını ilk kez duyuran Erdoğan, "Şu anda Hürjet ve KAAN'ımız karşımızda. İlk yerli savaş uçağımızın adı Kaan. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum. Her ikisini karşımda görünce Yahya Kemal'in şu mısraları aklıma geldi: 'Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın. Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın." dedi.

'İSİM BABASI BAHÇELİ BEY'DİR'

Programda Hürjet ve yerli savaş uçağımız pistte yer alırken Erdoğan, "İlk yerli savaş uçağımızın adı Kaan, ülkemize hayırlı olsun. Uçağın isim babası Devlet Bahçeli Bey'dir." ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
10 Yıl Önce Mağazalara Gönderilen Apple Watch Kiosku
10 Yıl Önce Mağazalara Gönderilen Apple Watch Kiosku

Apple, piyasaya sürdüğü ilk akıllı saati için iPad mini 2 içeren özel bir kiosk oluşturmuştu. O kiosklardan bir tanesi, çalışır vaziyette bulundu. İşte o nadir parça...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu