USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Görüş’ün ağabeylerinden Yeniden Refah Partisi’ne kritik çağrı!

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimlerine giderken Milli Görüş'ün ağabeylerinden Yeniden Refah Partisine çağrı geldi. 'Hala geç değil' diyen Milli Görüşçü isimler, seçimlerde CHP'ye kazandırılmaması gerektiğini söyledi.

Milli Görüş’ün ağabeylerinden Yeniden Refah Partisi’ne kritik çağrı!
13-03-2024 10:53
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Milli Görüş’ün duayen isimleri yerel seçime kısa bir süre kala Haber7’ye değerlendirmelerde bulundu.

Yeniden Refah Partisi’nin aldığı kararı da değerlendiren Milli Görüşçülerin genel kanısı ittifakın sağlanması yönünde oldu.

AYDIN: SAĞDUYULU SEÇMEN KAZANACAK ADAYA YÖNELECEKTİR

Refah Partisi 20. Dönem Zonguldak Milletvekili, Saadet Partisi Kurucu Üyesi ve eski Genel Başkan Yardımcısı, Milli Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın, Cumhur İttifakı’ndan ayrılan Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarmasının hakları olduğunu dile getirdi.

İsmail Kahraman'dan Yeniden Refah'a çağrı! Haçlı seferlerini hatırlattıİsmail Kahraman'dan Yeniden Refah'a çağrı! Haçlı seferlerini hatırlattı

Necmettin Aydın

Sağduyulu seçmenin kazanma ihtimali olan adaylara yöneleceğini belirten Necmettin Aydın, “İstanbul, Ankara ve İzmir Yeniden Refah Partisi aday çıkartmamayı daha ilk başlangıçta söylemişti. Daha sonra aday çıkarttılar. Tabii bu kendi takdirleridir. Kendi haklarıdır. Sonuçta seçmen bunu değerlendirecek. Sağduyulu seçmenler kendilerine yakın olan, kazanma ihtimali olan adaylara yöneleceklerdi diye düşünüyorum. Özellikle büyükşehir belediye başkanlıklarında meclis üyeliklerinde yine kendi partilerine gidebilirler diye düşünüyorum.” diye konuştu.

“SEÇMEN OYUNUN BOŞA GİTMESİNİ İSTEMEZ”

Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarması nedeniyle eleştirilmesinin doğru olmadığını söyleyen Aydın, “Muhafazakar seçmen oyunun boşa gitmesini istemez” dedi. Aydın, şu ifadelerde bulundu:

“Refah Partisi ben o zaman il başkanıydım. 1989, 1984 ve 1994 seçimlerinde her yerde aday çıkarttık. Yani o zaman ‘Ana Vatan Partisi kaybetsin veya kazansın’ diye düşünülmedi. Olaya bu şekilde yaklaşmak çok doğru değil. Ama burada tabii şunu görmek lazım. Muhafazakar seçmen ister istemez bir değerlendirme yapacak. Mesela ittifaka girdiği için Yeniden Refah Partisi'ne sahip çıktı. Seçmen ciddi oy verdi, vekil çıkarmasına katkıda bulundu. Bu seçmen yine değerlendirmeyi yapacak. Diyecek ki; ‘Tamam. Siz ittifaktan ayrı aday çıkarıyorsunuz, kazanma şansımız yok.’ Dolayısıyla oyunu belki geri çekecek muhtemelen. Çünkü inat uğruna gereksiz yere oyunun boşa gitmesini istemez. Çünkü o oyun bazen karşı tarafa gittiğini düşünen vatandaş bunun hesabını yapabiliyor. Yani siz bu tarafa oy verdiğiniz zaman öbür tarafa kaybettirmiş oluyorsunuz.”

“ÇATIŞMA ALEYHİNE OLUR”

AK Parti tabanında büyük oranda Milli Görüş’çü seçmenin olduğunu dile getiren Aydın, şunları söyledi:

“Seçmen sağduyusu ben inanıyorum ki sorunu çözecektir. Milli manevi değerlerine sahip seçmen samimi olan düşüncelere, samimi olan siyasi partilere sahip çıkacaktır. Samimi davranırlarsa yani gerçekten seçmenin de kabul edilebileceği bir formatta hareket ederlerse kendi lehlerine olur. Yani bugün 40 yıllık Milli Görüş tabanı büyük oranda AK Parti'dedir. Dolayısıyla yine Refah Partisi'nin AK Parti tabanıyla Milli Görüş tabanıyla çatışması kendi aleyhlerine olur. İnşallah böyle bir şey yapmazlar. Nitekim adaylık haklarını kullanmış olur. Seçmen de bunun bir değerlendirmesini yapar diye düşünüyorum.”

“BU SÖYLEMLER HADSİZLİKTİR”

Necmettin Aydın, Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz’ün CHP standını ziyaret ettiğinde CHP’lilerin ‘Erbakan gibi dik durun’ sözleriyle ilgili konuştu.

CHP'lilerle YRP adayı arasında 'yok artık' dedirten diyalog! Erbakan kime karşı dik durdu?CHP'lilerle YRP adayı arasında 'yok artık' dedirten diyalog! Erbakan kime karşı dik durdu?

Erbakan kime karşı dik durdu?” diye soran Aydın, CHP’li partililerin bu ifadeyle hadlerini aştığını kaydetti. CHP’nin öncelikle milletle hesaplaşması gerektiğini söyleyen Aydın, şu ifadelerde bulundu:

 “Mehmet Altınöz Bey'i ben 20 senedir tanırım, hukukumuz olan bir dostumu ve arkadaşımızdır. Kıymetli bir insandır, çok nazik ve beyefendi bir insandır. O siyaset dışı nezaket ziyaretinde bulunmuş. Bence CHP'liler orada haddi aşmışlar. Bir laf vardır; ‘Merd-i kıpti şecaat arz ederken sirkatini söyler’ diye. CHP kendini karakterini ortaya çıkartmış. Yani Erbakan Hoca kime karşı dik durmuş? CHP'ye karşı dik durmuş. Maneviyat düşmanlığına karşı dik durmuş. Yani sonunda bunları kim temsil etmiş; CHP. CHP'ye karşı dik durmuş yani. Erbakan Hocamızın ömrü, mevcut sistemin laikliği yanlış uygulamasından, din düşmanlığı şeklinde uygulamasından ve bunun da hamilini CHP yapmasından 40 yıldır çekmiştir. Onun için CHP’lilerin Erbakan Hoca lehine laf söylemeleri ve o üzerinden yönlendirme yapmaları kesinlikle doğru değildir. Yanlıştır ve hatta bu bir haksızlıktır.”

“CHP ÖNCE KENDİSİYLE HESAPLAŞMALI, MİLLETTEN HELALLİK İSTEMELİDİR”

“Eğer CHP bir şey yapacaksa kalkıp önce kendisiyle hesaplaşmalıdır. Demelidir ki ‘Biz Türkiye'de işte neyse 60 - 70 yıl bu milletin manevi değerlerine karşı savaştık. Bunun temsilcisi Erbakan Hoca'ydı. Erbakan Hoca'ya asıl düşmanlığı biz yaptık. Ama yanlış yapmışız. Biz toplumun önünde özür diliyoruz. Bundan sonra biz maneviyatçı kesimle kesinlikle savaşmayacağız. Biz de maneviyata sahip çıkacağız’ diye CHP’nin kendi kendilerine öz eleştiri yapmaları lazım. Helallik istemeleri lazım bu milletten. Kalkıp da Erbakan Hoca üzerinden yönlendirme yapmaları hadsizliktir.”

CHP'li Böke'den başörtüsü düşmanlığıCHP'li Böke'den başörtüsü düşmanlığı

'CHP 50 yıllık travmayı canlandırdı' Başörtüsü çıkışına çarpıcı yorum"CHP 50 yıllık travmayı canlandırdı" Başörtüsü çıkışına çarpıcı yorum

CHP'den başörtülü gazeteciye canlı bomba muamelesiCHP'den başörtülü gazeteciye canlı bomba muamelesi

DOĞAN AYDAL ELEŞTİRİSİ: BU SÖYLEMLERİ REDDEDİYORUZ

Aydın, ittifak görüşmeleri sırasında Halk TV’ye katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Doğan Aydal’ın “İmamoğlu’nu savunma noktasında değilim ama elini kolunu bağlayıp dövüş diyorsunuz. Ona rağmen hizmetler yaptı ve kanala karşı. Kanal İstanbul beka sorunumuz. Bu bile Murat Kurum’un olmaması için yeterli.” ifadelerini eleştirdi.

Son Dakika: Yeniden Refahlı Doğan Aydal'ın açıklamalarına partisinden yanıt gecikmedi! Son Dakika: Yeniden Refahlı Doğan Aydal'ın açıklamalarına partisinden yanıt gecikmedi!

Aydın, Aydal’ın bu sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Bu söylemlerin hepsini reddediyoruz. Böyle bir kişinin, böyle bir anlayışın, böyle bir düşüncenin Yeniden Refah Partisi'nde yer bulması ve Yeniden Refah Partisi adına söz söylüyor olmasından açıkçası fevkalade bundan rahatsızlık duyuyorum. Kim getirirse getirsin bu tür düşüncelerin dile getirilmesini ve bu şekilde yaklaşımları kesinlikle reddediyorum. Bu tür insanların aslında bu tür yapıların içerisinde olmalarını da doğru bulmuyorum.

Kişinin kendisi şahsiyeti bizim için sorun değildir. Yeniden Refah Partisi’ni temsil edilen bir kişi kendi adına da olsa kesinlikle Milli Görüş’e ve temel prensiplerine aykırı konuşmamalıdır.”

Yeniden Refah'ın AK Parti'den istediği iller belli oldu! 'Kocaeli ve Sakarya'yı istedik'Yeniden Refah'ın AK Parti'den istediği iller belli oldu! 'Kocaeli ve Sakarya'yı istedik'

CHP, ERBAKAN HOCA’YI HAPSE ATTIRACAKTI

İnceöz, malum odakların oldubittiye getirerek Erbakan Hoca'yı hapse atmaya çalıştığını belirtti ve şunları söyledi:

“Ben o görüşmelerin bir kısmında da bulunmuş birisiyim. AK Parti hocamızın bu üzerindeki cezaların kalkması için yasal düzenlemeler yapmak için ciddi çalışmalar yaptı. CHP'ye itiraz etti, veto edildi. Tekrar kanundan çıkartıldı. Bir şekilde ev hapsine döndürüldü. Aslında CHP’lilerden de bu konuda yardım istendi. Onlar kesinlikle buna razı olmadılar. CHP biraz anlayışlı davransaydı o zaman kesinlikle ev hapsi de olmayacaktı. Cezaevine girmek yerine cezasını, oturduğu konutunda çekmesi şeklinde bir kanun düzenleme oldu. Bunun uygulamasına yönelik süreçlerde ve bu dönemdeki fraksiyonlar, işte 2005-2006 yıllarında emniyetin büyük çoğunlukla FETÖ operasyon yapılabiliyordu. Dolayısıyla daha kanun çıkmadan ‘Bir an önce alıp götürelim’ diye arada bir içeride ataklar yapıldı. Hükümetin de haberdar olmasıyla verilen talimatlarla bu engellenmiş oldu. Tutuklama girişiminde ‘Tayyip bey evine polis gönderdi’ ifadesi iftira olur. Tam tersine haberi olduğu zaman bu tür operasyonlara engel olunmuştur. Kanun çıkmadan oldu bittiye getirerek Erbakan Hoca’nın itibarını zedelemek, ‘İktidar oldunuz ama Hoca’yı bile koruyamıyorsunuz’ diyerek AK Parti’yi zor duruma düşürmek için hapse atmak istediler. Ama buna müdahale edildi.”

"AK PARTİ’NİN HALKI İKNA ETMESİ GEREK"

AK Parti teşkilatlarının daha iyi çalışması gerektiğini kaydeden Aydın, halkın ikna edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Aydın, şu ifadelerde bulundu:

“İktidar partisinin İstanbul'da belediye başkanlığını kazanabilecek, halkı ikna edecek argümanla çıkması lazım ve temsil ettiği değerleri, temsil ettiği ideolojiyi, felsefeyi iyi anlatması lazım ki diğer partilere giden oyları da engellemesi lazım. İnsanlar neden Yeniden Refah Partisi’ne gidiyorlar, oy verecekler? Yani kazanmadığını bile bile Yeniden Refah Partisi'ne oy vermesinin sebebini yalnız Yeniden Refah Partisi'nin bu çıkışında değil, iktidar partisinin bu konudaki toplumla olan ilişkilerinde bir sıkıntı olduğunun aynı zamanda ifadesidir. Yani o seçmen Yeniden Refah Partisi aday çıkartmasa belki sandığa gitmeyecek. Yani şimdi AK Parti'nin adayına oy vermeyi düşünmeyen bir seçmen Yeniden Refah Partisi'ne gidiyorsa, Yeniden Refah Partisi adayını çekse bile bugün bu oylar tekrar Adalet ve Kalkınma Partisi’ne dönecek diye bir anlamı yok. Açıkçası öyle bir sonucu mutlak anlamda beklemek mümkün değil. Çünkü seçmen eğer gönül bağını koparttıysa bir daha onu geri döndüremezsiniz. O bir şekilde ya sandığa gitmez, ya da başka alternatifler arar, kesinlikle geri dönmez. Yani o konuda da iktidar partisinin bundan sonraki sözlerine, davranışlarına, halkla ilişkilerine çok ciddi şekilde eğilmesi lazım. İstanbul'daki AK Parti'nin propagandasını, teşkilatını zayıf buluyorum. Yani biraz işe bakmak lazım.”

AHMET FEYZİ İNCEÖZ: CAMİDE NASIL BİR ARAYA GELİNİYORSA…

Merhum Erbakan Hoca’nın doktorluğunu yapan Refah Partisi 19. ve 20. dönem milletvekili Ahmet Feyzi İnceöz, yerel seçimlerle ilgili Haber7’ye açıklamalarda bulundu.

Ahmet Feyzi İnceöz

CHP’nin Erbakan Hoca'ya hapis cezası verilmesi için uğraş verdiğini ifade eden İnceöz, “AK Parti'nin Erbakan'a hocanın hapsettirilmemesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini biliyorum. O günün şartlarında bakan olan arkadaşların hepsi gerçekten hocaya bir zarar gelmesin diye ellerinden gelen gayreti gösterdiler ve biliyorsunuz bir kanun geçirdiler.” dedi.

"YENİDEN REFAH’IN AKLINI BAŞINA ALMASI LAZIM"

Erbakan Hoca’nın “Cumhuriyet’ten itibaren Müslümanların başına gelen tüm şeylerin başında CHP zihniyeti gelmektedir” sözlerini hatırlatan İnceöz, “Refah artık aklını başına alıp desteğini Cumhur İttifakı tarafında yönlendirmesi, tekrar görüşmeler yapması, yeniden bir uzlaşı sağlanması lazım. Daha zaman geçmiş değil. Mehmet Akif'in ifadesiyle ‘Sahipsiz kalan vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır’ diyor. Herkes mes’uldür.” dedi.

“YENİDEN REFAH PARTİSİ İLKELERİNDEN TAMAMEN SAPMIŞ”

İstifasının ardından Suat Pamukçu ile görüştüğünü belirten İnceöz, “Yeniden Refah Partisi'nin lokomotif ismiydi. Ama inanın ki orada genel başkan yardımcılarının açıklamaları ve hakikaten bu projelerin desteklenmemesi neticesinde kendisi istifasını verdi. Bunları da kendileriyle görüştük ama Suat Bey şu anda hakikaten oradaki yapıyı da anlattı ve çok önemli bir şeyi de söyledi. Yeniden Refah Partisi'nin FETÖ'cüler tarafından yönlendirildiği konusundaki bu ihtimal bana göre vardır. Yani FETÖ,  FETÖ'nün arkasındaki Amerika, Siyonizm boş durmuyor. Suat Pamukçu, partinin elden gittiğini düşünüyor. Şu anda Yeniden Refah Partisi ilkelerinden tamamen sapmış. Ve birilerinin kaprisleri uğrunda, yörüngesinde gidiyor” dedi.

ERDOĞAN İLE ERBAKAN’IN VİZYONU AYNI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Erbakan Hoca’nın vizyonunun aynı olduğunu kaydeden İnceöz, “Elhamdülillah terörün kökünü kazıyacağımız noktaya geldik. En son işte İHA ve SİHA'larımıza da sahip çıkıp daha da iyileri noktalara götürdük. Ve şu anda dünyada biz hava savunması içerisinde ilk üçün içerisindeyiz elhamdülillah. Allah'a şükür bütün hocamın ‘yarım bıraktırılan’… Bak bu cümlenin altını çizerek söylüyorum; ‘yarım bırakılan’ değil dış ve iç güçlerce ‘yarım bıraktırılan’ şeylerin hepsini yaptı mı yapmadı mı?” diye konuştu.

“ERBAKAN’IN ERDOĞAN’I KARALAMASININ SEBEBİ…”

Erbakan Hoca’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hareket alanı açmak için eleştirdiğini dile getiren İnceöz, şunları söyledi:

“Hani futbolcularda da vardır. Kritik dönemde oyunun içerisine sokup bu golleri atan nöbetçi golcüdür. Ve hatta şunu söylemiştir. Erbakan Hocamıza demişlerdir ki; ‘Ya sen çok böyle karalıyorsun.’ Demiş ki, ‘Onu öveyim de mimlesinler mi? Bizim projemiz yarım mı kalsın? Daha az söylüyorum, onu karalıyorum ki rahat olsun alanı.’ En sonunda Tayyip Bey, işte Amerika'yı saf dışı bıraktı. Barış Harekatı'nda Amerika ‘Ne oluyor falan’ dedi. Ondan sonra onlara resti çekti. Ve aynı hocamın cümlesini Meclis’te söyledi. ‘Bana ne Amerika'dan diyebilen bir lider, dünya lideridir. Şu anda dünyada bana gösterin bakalım bir tane lider var mı? Reis ne dedi? Kalıcı düşmanlıklar değil, kalıcı menfaatler önemlidir yani. Ve hakikaten çok güzel şeyler yapıyor. Nijer Cumhurbaşkanı Fransa'ya kafa tuttu. Dedi ki ‘Sömürdüğünüz paraları geri getirin bakayım’ dedi. Peki bu lafı kime dayanarak söyledi? Amiyane tabirle konuşuyorum; arkasında Tayyip abisi var, onun desteğiyle söyledi bunları. Tayyip Bey İslam aleminin lideridir. Sadece İslam alemi değil, dünyanın da lideri. Şimdi öyle bir durum var. Safa ile Merve arasındaki yürüyüşümüz gibi dik yürüyeceğiz inşallah. Daha sonra Amerika ne dedi? ‘Tayyip bizi aldattı’ dedi. Amerika, futbol tabiriyle ofsayta düştü. Lamı cimi yok. Yani hocam çok iyi bir antrenör gibi oyuncusunu devreye soktu. Ve kendisine yaptırılmayan şeyleri Reis yaptı.”

HATİPOĞLU: İTTİFAK OLMASINI BEKLİYORDUM

Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarmasının olgunlukla karşılanması gerektiğini belirten Eski Refah Partisi Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, “Her partinin alacağı oy zaten olacaktır. Bu vatandaş oyunu kullanırken de kimin kazanması değil de kimlerin kazanmaması gerektiği üzerinde daha çok yoğunlaşıyor.. Benim siyasi tecrübem bunu gösteriyor. Yani kazanmaması gereken kişinin karşısındaki en güçlü aday kimse genellikle orada bütünleşiyor. Milli görüşçüler son derece bilinçli oy kullanır. Yani burada da AK Parti'nin adayı tespit ederken ortaya koyduğu ölçüler, değerler nelerdir? Onların da gözden geçirilmesi diye düşünüyorum. Ben şunu bekliyordum özetle bir deneyimli bir siyasetçi olarak bazı illerde mutlaka bir ittifakın olmasının faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi… Yani CHP’nin eline bırakılmaması gereken şehirlerde Yeniden Refah Partisi'nin bir ittifakı yakalaması gerektiğine inanıyordum. Bu keşke böyle olsaydı. Bu tartışmalar da olmazdı. Bu yolun açılmamış olması doğrusu üzüntü verici bir olay." dedi.

Ömer Vehbi Hatipoğlu

“AYDAL’IN BİRÇOK AÇIKLAMA MİLLİ GÖRÜŞ RUHUNA UYGUN DEĞİL”

Doğan Aydal’ın İmamoğlu için sarf ettiği sözleri de eleştiren Hatipoğlu, “Ben Doğan Aydal’ın bugüne kadar yaptığı birçok açıklamanın Milli Görüş ruhuna uygun olmadığına inanıyorum. Sayın Doğan Aydal’ın duruşu, tutumu, yaptığı açıklamalar, açıklamalarındaki çelişkiler hatta gerçeği yansıtmayan açıklamalar birçok insanın Refah Partisi’ne uzak durmasına sebep olmuştur.” diye konuştu.

KOÇAK: CAMİDE OLDUĞU GİBİ BİR ARAYA GELMELİLER

Yeniden Refah Partisi’nin ayrı aday çıkarması ile ilgili konuşan Eski Refah Partisi Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak, “Biz İslam'da birlik vatanda dirlik diyoruz. Camide nasıl bir araya geliyorlarsa dışarıda da bir araya gelmelerini temenni ediyoruz. Şimdi buyurun liderlik sevdasında değil de vatan sevdasında olmak lazım. Allah diyen insanlar bir araya gelmediyse ne dünyada ne Türkiye'de Müslümanlar rahat etmeyecektir. Allah birlik beraberlik nasip etsin.” diye konuştu.

Ali Nabi Koçak

İttifak olmamasının üzücü olduğunu dile getiren Koçak, “Anlaşmalılardı. Anlaşamayacak ne vardı yani? Anlaşmadan yanaydım.” ifadesinde bulundu.

ÇELİK: BÜYÜKŞEHİRLER KAYBEDİLİRSE ÜZÜCÜ OLUR

21. Dönem Fazilet Partisi Ankara Milletvekili Mehmet Zeki Çelik, Yeniden Refah Partisi’nin Saadet Partisi gibi yanlış yaptığını söyleyerek, “AK Parti’den gidenler olacaktır ama gidenler de tabii. Oylarının başka bir yerlere gitmesinden dolayı Ankara, İstanbul gibi şehirlerin kaybedilmesi üzücü olur.” dedi.

Suat Pamukçu’nun istifasının doğru olmadığını söyleyen Çelik, “Madem o partiye gitmişsiniz o partiden seçilmişsiniz artık belli bir yeriniz var orada. O partide mücadele yürütmesinde bence fayda olurdu.” diye konuştu.

Mehmet Zeki Çelik


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?

Bir tasarımcı, Tesla’nın sadece sedan olarak sunulan en ucuz arabası Model 3’ü hatchback olarak hayal etti. Sonuçlarda, özellikle Avrupalıların çok seveceği bir otomobil ortaya çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu