USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Millî Muharip Uçak "KAAN" İlk Test Uçuşunu Gerçekleştirdi

Millî muharip uçak KAAN, ilk test uçuşunu gerçekleştirdi. Uçuştan önce de bir dizi teste sokulan KAAN, hiçbir sorun yaşamadı. Türkiye, KAAN ile millî savunma sektöründe en üst lige çıkmış olacak.

Millî Muharip Uçak
21-02-2024 12:17
Google News

Türk ÖZETİ| Havacılık Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) uzun zamandır üzerinde çalıştığı millî muharip uçak projesi KAAN ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin yerli ve millî imkânlarla üretilen ilk 5. nesil savaş uçağı, ilk uçuşunu resmen gerçekleştirdi. KAAN'ın ilk test uçuşu, başarılı bir şekilde tamamlandı.

Ankara'da bulunan 4. Ana Jet Üssü Komutanlığına ait pisti kullanan KAAN, ilk aşamada pek çok teste sokuldu. Bu bağlamda; ilk uçuştan önce fırlatma koltuğu, tam boy statik, atalet ve statik, iniş takımı düşürme, aviyonik sistem ve yakıt gibi testler gerçekleştirildi. Bu aşamada hiçbir sorun yaşamayan KAAN, Pilot Barbaros Demirbaş kontrolünde ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

KAAN'ın gökyüzü ile buluştuğu ilk anlar:

KAAN ilk uçuşunu tamamladı

KAAN, Türkiye için çok önemli ve bir o kadar da özel bir proje. Çünkü dünyada beşinci seviye savaş uçağı üretebilen dört ülke bulunuyor. Türkiye'nin bu sektöre giriş yapmasıyla dünyadaki beş ülkeden biri hâline geleceğiz. Üstelik bu savaş uçağı, bizi yapay zekâ sektöründe de başka bir noktaya taşıyacak. Çünkü KAAN, bir dizi yapay zekâ ve nöral ağ teknolojisinden de güç alıyor.

KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği anlara ait bir video: