USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Milka'nın İneğinin Mor Renkte Olmasının Sebebi

Milka'nın mor ineğini bilmeyen yoktur. Peki bu mor ineğin tarihçesi ne? Kimin aklına geldi bir ineği mora boyamak?

Milka'nın İneğinin Mor Renkte Olmasının Sebebi
16-03-2024 10:17
Google News

Hem ÖZETİ| ülkemizde hem de dünyada pek çok başarılı reklam çalışmaları gördük. Bazı reklamlar vardır, sadece gördüğünüz renk bile size satmak istediği şeyi hatırlatır. İşte bunlar arasında en ünlü markalardan biri de Milka. Daha önce hiç yememiş olsanız dahi mor inek dediğimizde muhtemelen aklınıza Milka çikolata geliyordur. 

Milka çok eski bir marka olsa da mor ineğin reklamlarda kullanılması hemen gerçekleşmedi. Firma, 1970'li yıllara kadar mor rengini kullansa da bu rengi ineğe eklemeyi düşünmemişti. Milka'nın mor ineğe geçme hikayesi nasıl oldu, hangi süreçlerden geçtiler, gelin anlatalım.

Milka, 1901 yılında mor paket ve inek resmiyle ilk sütlü çikolatasını piyasaya çıkarır.

İlk milka ambalajı

Aslında sütlü çikolata 1875 yılında İsviçreliler tarafından üretilir, ancak o dönemde bu ürüne ulaşmak yüksek maliyetliydi. Milka ise rakiplerinden farklı olarak çikolata üretiminde saf kakao ile Alp Dağları'nın taze sütünü kullanmıştı.

Zaten firmanın adı da Almanca "süt" anlamına gelen "Milch" ile "Kakao"nun birleşiminden oluşuyor. Milka'nın çikolata üretiminde uyguladığı üretim metoduyla daha uygun fiyata kaliteli çikolataya ulaşabilen insanlar, zamanla bu mor renkli paketiyle Milka çikolatasını çok sevmişlerdi.

Milka her zaman reklama inanan bir markaydı.