USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Meta şirketinden yöneticilere şok eden talimat: İşten çıkartılacak kişileri seçin!

Haber 7 - Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi popüler platformları bünyesinde bulunduran Meta şirketi için işler iyi gitmiyor. Hızlı değer kaybı sonrası şirket, toplu işten çıkarmalara hazırlanıyor.

Meta şirketinden yöneticilere şok eden talimat: İşten çıkartılacak kişileri seçin!
12-07-2022 14:18
Google News

Meta ÖZETİ| CEO'su Mark Zuckerberg, bu ayın başlarında çalışanlarla bir araya geldiği etkinlikte şirketin "yakın tarihte gördüğü en kötü düşüşlerden birini" yaşadığını söylemişti. Zuckerberg'in bu açıklamasından sonra şirket tarafından yapılan başka bir açıklamada da işe alımların yaklaşık yüzde 30 oranında azalttığını duyurulmuştu.

CEO, Meta'nın çalışanlarından beklentilerini artıracağını ve onlara daha agresif hedefler vereceğini söylemişti. Ayrıca "Sanırım bazılarınız buranın size göre olmadığına ve kendi seçimimin benim için sorun olmadığına karar verebilir. Gerçekçi olmak gerekirse muhtemelen şirkette burada olmaması gereken bir sürü insan var" sözleriyle işten çıkarmaların olacağının sinyalini daha önceden vermişti.

META YÖNETİCİLERE İŞTEN ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞAN SEÇMESİ TALİMATINI VERDİ

Meta Meta'nın Remote Presence Başkan Yardımcısı Maher Saba, yöneticilere ekiplerindeki "kötü performans gösterenlere" işten çıkarılmasını talimatını verdi. Ayrıca yöneticilerden "desteğe ihtiyacı olan" kişilerin belirlemesi de istendi. İfadelerden anlaşılan yöneticiler kötü performans sergileyen ya da işten çıkartıldığında zor durumda kalmayacak kişiler seçilecek.

Çalışanlar "performans iyileştirme planları" doğrultusunda bunun toplu işten çıkarmalara dönüşeceğinden endişe duyuyor. 

Dünyanın en büyük sosyal ağ ve metaverse şirketi Meta, birkaç ay önce zayıf gelir tahminleri nedeniyle maliyetleri düşürmeye hazırlanmaya başladı. Hatta bazı metaverse girişimlerini rafa kaldırdı. 

Apple'ın iOS'taki gizlilik ayarlarında, reklam verenlerin kullanıcıları hedefli reklamlar göstermelerini sağlayan koda erişimini sınırlayan değişiklikleri nedeniyle Meta bu yıl  en az 10 milyar dolar gelir kaybedeceğini öngörüyor.