USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Merkez Bankası 'Bekle-Gör' dönemine geçti

Ekonomi - Merkez Bankası, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e yükseltti. MB, gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığını ve bu düzeyin gerektiği müddetçe sürdürüleceğini bildirdi.

Merkez Bankası 'Bekle-Gör' dönemine geçti
25-01-2024 15:42
Google News

Ahlatcı ÖZETİ| Yatırım Araştırma Müdürü Barış Ürkün, Merkez Bankası'nın faiz kararını ve karar metninde yer alan mesajları Haber7'ye değerlendirdi.

Merkez Bankası'nın faiz kararının piyasaların beklentisi doğrultusunda olduğunu hatırlatan Ürkün, Merkez Bankası'nın parasal sıkılaşmanın sonuna gelindiğini ancak gerektiği durumunda faiz artırımına devam edileceği mesajını verdiğini vurguladı. 

Ürkün, Merkez Bankası'nın "Bekle-Gör" dönemine geçtiğine işaret etti.

MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ YÜZDE 45'E ÇIKARDI

Merkez Bankası'nın faiz artışlarının sonuna gelindiğine dair ifadeye karar metninde yer verdiğini belirten Ürkün, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar ise sıkı para politikasına devam edileceğinin altının çizildiğini ifade etti. Merkez Bankası'nın 'Bekle-Gör' politikasına geçtiğini vurgulayan Ürkün, MB'nin karar metninde kullandığı ifadelerin şahin tonda olduğuna işaret etti. Karar metnindeki diğer bir önemli ifadenin ise Merkez Bankası'nın faiz artırım döngüsünü tamamen sonlandırmadığı ifadesi olduğunu belirten Ürkün, enflasyon üzerinde belirgin ve kalıcı riskler oluşması durumunda Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına yeniden başlayacağına dair mesaj verdiğinin altını çizdi.