USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Meral Akşener'den Gazze açıklaması: Türkiye garantör ülke olmalıdır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gazze'de son duruma ilişkin, 'Türkiye garantör ülke olmalı ve ön almalıdır. Türkiye her millete devlete deşifre etmeli ve Gazze'nin kurtuluşu için mücadele etmelidir.' dedi.

Meral Akşener'den Gazze açıklaması: Türkiye garantör ülke olmalıdır
08-11-2023 11:43
Google News

SON ÖZETİ| DAKİKA HABERİ: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. "Gazze’den çıkması gereken masum Filistinliler değil katil Netanyahu’nun ta kendisidir." diyen Meral Akşener, "Türkiye garantör ülke olmalı ve ön almalıdır. Türkiye her millete devlete deşifre etmeli ve Gazze'nin kurtuluşu için mücadele etmelidir." dedi.

Akşener, Ahmet Orhan’ı Manisa Turgutlu İlçe Belediye Başkan adayı, Abdullah Aktuna’yı Manisa Ahmetli İlçe Belediye Başkan adayı, Emre Afacan’ı Antalya Döşemealtı İlçe Belediye Başkan adayı, Posta Gazetesi’nin sahibi Mehmet Ali Gürses Antalya Gündoğmuş Belediye Başkan adayı, Bülent Kara Giresun Tirebolu İlçe Belediye Başkan adayı, gazeteci yazar Yasin Topaloğlu Kilis Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

Altı belediye başkan adayını daha açıklayan Akşener'in açıklamaları şöyle:

Filistin'de Netenyahu vahşeti devam ediyor. Dünya ise bu ateş çemberinin etrafında adeta dans ediyor. Bu zulümde siyaset yapanlar ise adeta bir saadet zinciri oluşturdu. Herhangi bir somut adım yok. BM Genel Sekreteri ise sadece dehşete düştük demekle yetiniyor. Evler okullar camiler bombalanırken, kadınlar, çocuklar katledilirken tarih kitaplarında bu vahşet utanç vesikası olarak yer alacak. Sadece bir haftada bini aşkın çocuk öldürüldü.

Gözü dönmüş Netanyahu’nun tüm dünyada savaş suçlusu ilan edilmesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? Böyle bir vicdansızlık olabilir mi! Bugün dünyada ne kadar ülke varsa her birinin meclisinde  Netanyahu’nun savaş suçlusu ilan edilmesi gerekiyor. Geç bile kalındı.

Avrupa'dan ses çıkmıyor. 21. yüzyılda bile Haçlı zihniyetinden çıkmadıklarının bir kanıtıdır. 

HAMAS'I YİNE TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETTİ!

Üzülerek görüyorum ki batı Hamas’ın terör eylemlerini odağına alıp; Netanyahu terörünü görmezden gelirken doğu ise Netanyahu terörünü odağına alıp sivilleri katledip, Netanyahu’ya açık çek veren Hamas’ı görmezden geliyor. Ancak Türkiye, batı ile doğunun, bu iki yüzlülüğü arasında, bir tercihe zorlanamaz. Türkiye, yalnız ve yalnızca dünyanın unutmuş gözüktüğü, vicdanın, hakkın ve adaletin tarafı olmalıdır. İsrail’le Filistin arasında, 80 yıldır süregelen bu çatışmanın çözümü Filistin’i Hamas’tan, İsrail’i de Netanyahu ve zihniyetinden arındırmaktır. Kalıcı bir barış inşa etmek için, Türkiye nefretten beslenenleri değil barış için çabalayanları desteklemelidir.

"ÇÖZÜM SİVİLLERİN BÖLGEDEN ÇIKARILMASI DEĞİLDİR"

Yapılan açıklamada bir nokta özellikle dikkatimizi çekti. Deniyor ki Gazze’den sivillerin çıkarılması konusunda farklı bölge ülkelerini ziyaret etmişler ve önemli adımlar atılmış. Öncelikle şunu söylemek isterim Netahyahu’nun Filistin’de yol açtığı mezalimin karşısında çözüm yolu sivilleri bölgeden çıkartmak değil katil Netanyahu’yu bir an önce durdurmaktır. Bu çok açık. ABD’nin de adeta emirleri olduğu Netanyahu’yu durdurmaya elbette gücü yeter. Kimse kimseyi boşuna kandırmaya çalışmasın. Bir yandan kuzuyu yiyip diğer yandan da çobanla oturup yas tutuyormuş gibi yapan bu ikiyüzlülüğü asla kabul etmiyoruz. Gazze’den çıkması gereken masum Filistinliler değil katil Netanyahu’nun ta kendisidir.

"TÜRKİYE GARANTÖR ÜLKE OLMALIDIR"

Türkiye garantör ülke olmalı ve ön almalıdır. Türkiye her millete devlete deşifre etmeli ve Gazze'nin kurtuluşu için mücadele etmelidir. 

 

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
GTA 6'nın Çıkış Tarihinde Gecikme Olmayacağı İddia Edildi
GTA 6'nın Çıkış Tarihinde Gecikme Olmayacağı İddia Edildi

Son dönemde sık sık gündeme gelen GTA 6'nın çıkışının gecikeceği iddialarına karşı yeni bir iddia ortaya atıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu