USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Medusa Kimdir, Hikâyesi Nedir? - Webtekno

Yunan mitolojisinde karşımıza çıkan en sıra dışı karakterlerden bir tanesi olan Medusa, yılan şeklindeki saçları ve ona bakan herkesi taşa çeviren laneti ile bilinir. Kötü bir karakter olarak görünse bile aslında sıradan bir ölümlü olan Medusa yalnızca yaşadığı dönemin

Medusa Kimdir, Hikâyesi Nedir? - Webtekno
08-12-2023 15:52
Google News

Çok ÖZETİ| uzun zaman önce yaşamış Yunan halkının inandığı ve bugün mitoloji olarak anlattığımız hikâyelere göre bir zamanlar dünyada sayısız tanrı, tanrıça ve garip canlı yaşamış. Baş tanrı Zeus’un etrafında şekillenen bu hikâyelerdeki en sıra dışı karakterlerden biri de Medusa. Medusa ne tanrı, ne tanrıça; yalnızca lanetlendiği için yılan şeklindeki saçlara ve ona bakanları taşa çeviren lanete sahip bir kadın.

Yunan mitolojisindeki tüm hikâyeler gibi Medusa’nın hikâyesinin de pek çok farklı versiyonu var. Bazıları Roma mitolojisiyle de örtüşen bu anlatıların çok az bir kısmında Medusa doğuştan kötü bir karakter olarak anlatılır. Pek çoğunda ise dünya güzeli bir kadındır. Kendini adadığı tanrıça Athena’nın tapınağında başına gelenler yüzünden lanetlenmiş ve bugün herkesin bildiği Medusa efsanesi doğmuştur. 

Tanrıçadan doğan bir ölümlü: Medusa kimdir?

Yunan mitolojisinde anlatılan ana hikâyeye göre Medusa, derin denizlerin tanrısı Phorcys ve tehlikeli denizlerin tanrıçası Ceto’nun kızıdır. Medusa’nın Stheno ve Euryale isimli iki kız kardeşi vardır. Bu üç kız kardeş Yunan mitolojisinde Gorgonlar, üç Gorgon ya da Gorgon kardeşler olarak anılırlar. Gorgon kelimesi zalim, korkunç, vahşi gibi anlamlara gelirken Medusa kelimesi muhafız, korumak kelimesinden türemiştir.

Yunan mitolojisinde Gorgon kardeşlerin birlikte anlatıldığı sayısız hikâye olsa da Medusa’nın yeri her zaman başkadır çünkü tanrı ve tanrıçadan doğan bu üç kız kardeşten yalnızca Medusa ölümlüdür.  Neden ölümlü olduğu bilinmeyen Medusa çok ama çok güzel bir kadındır ve tüm kadınlarla beraber tanrıçaları bile kıskandırmaktır. 

Gözü dönmüş denizler tanrısı: