USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Mansur Yavaş’ın 4 buçuk yıllık karnesi kırıklarla dolu

AK Parti İlçe Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri Meclis kürsüsünde Yavaş’ın 4 buçuk yılını değerlendirdi.

Mansur Yavaş’ın 4 buçuk yıllık karnesi kırıklarla dolu
24-11-2023 11:48
Google News

Ankara ÖZETİ| Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) 2024 yılında kullanacağı 92 Milyarlık bütçesi ABB Meclisi tarafından onaylandı.

Meclis toplantısına katılan ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri CHP’li ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 4 buçuk yılda Ankara’ya yaptığı hizmeti değerlendirdi.

Yaklaşık 20 gündür Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 2024 bütçelerinin belirlenmesi için yoğun bir mesai harcayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) meclis üyeleri geçtiğimiz gün ABB’nin 92 Milyarlık yeni bütçesini onayladı. ABB’nin bütçesi onaylanırken 4 buçuk yıldır Ankara’ya hizmet namına tek bir çivi çakmayan CHP’li ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın hizmet süresini değerlendiren ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri Yavaş’a sert eleştirilerde bulundu. 

ABB’nin 2024 yılı bütçe görüşmesine katılan AK Partili ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri Yavaş’ın 4 buçuk yıllık performansını değerlendirdi. Yapılan değerlendirmelerde Yavaş ve liyakatsiz ekibinin iş bilmezliğinin Ankara’ya kaybettirdikleri bir kez daha gün yüzüne çıkarıldı.

AYLAR SONRA MECLİS TOPLANTISINA KATILAN YAVAŞ KİMSEYİ DİNLEMEDEN TOPLANTIYI TERK ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri yaklaşık 20 gündür ABB’nin ve ilçe belediyelerinin 2024 yılında kullanmaları için gerekli bütçeler üzerinde yoğun bir mesai harcıyor. Ankara’da 4 buçuk yıldır belediye başkanı olan ABB Başkanı Mansur Yavaş ise bütçe görüşmelerine gelmeye bile tenezzül etmedi. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı sevdası ile şehir şehir gezip mitingler yapan Yavaş, aylardır ABB’nin meclis toplantılarına katılmazken bütün ilçe belediyelerinin bütçeleri onaylandıktan sonra ABB’nin 2024 yılında kullanacağı bütçenin görüşmelerine katıldı. Meclis’te hiç kimse ile muhatap olmayan, kimseyi konuşturmayan Yavaş, sadece 4 buçuk yılda sözde kendi yaptığı işlerin sunumunu yaptı ve daha sonra toplantıyı terk etti. İlçe belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin sorularına bile tahammülü olamayan Yavaş’ın gerçeklere olan tahammülsüzlüğü kürsüde konuşma yapan belediye başkanları ve meclis üyeleri tarafından tepki ile karşılandı.

“SAYIN YAVAŞ 2 YILDA BİR KREŞ AÇAMADI BEN ELİMDEKİ BÜTÇE İLE 2 KREŞ AÇTIM”

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 4 buçuk yılını değerlendiren Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Sayın Yavaş’ın seçim gününe kadar kullanacağı bütçenin konuşulduğu bu toplantıya Sayın Yavaş ne yazık ki katılma gereği bile duymadı. Bu hepimiz için ibretle takip edilmesi gereken bir husustur Ankara tarihinde böyle bir şey olmamıştır. Mansur Bey ne yazık ki 4 buçuk yılda bir kadro kurumadı. Bir Daire Başkanlığı’nda 7 defa değişim olur mu? Bir Genel Müdürlükte 7 defa değişim olur mu? 2019 yılına kadar hiç değişmeyen daire başkanlığında 4 kere değişim olmuş. Mansur Bey değiştirmeye doyamadı. Ama buna rağmen yine de kadro kurulamadı. Ama inşallah 2024 yılının 31 Mart’ında bu düzen değişecek. Ankara tekrar istikrara kavuşacaktır. Ankaralı’nın memnun olduğunu Sayın Kılıçdaroğlu’da söylüyordu ancak şimdi evinde torun seviyor. Sayın Mansur Yavaş’ta 31 Mart akşamından sonra evinde torun sevmeye başlayacak. Siz Türkiye’nin başkenti için ortaya bir vizyon koyabildiniz mi? Bunlarla yüzleşmezseniz CHP kongresinde ‘Çorbacı Mansur’ diye atılan sloganları dinlersiniz. ABB’nin Kahramankazan’da taş üstüne taş koyduğu yok. Sayın Yavaş 2 yıl önce geçmiş dönemde yapılan Aile Yaşam Merkezi içerisinde bir kreş açmaya karar verdi.  Aradan geçen 2 yılda o kreş açılmadı.  Ben elimdeki bütçe ile ilçemde 2 tane kreş açtım. Eğer hala o söz verdiğiniz kreşi açamayacaksanız verin bana o kreşi belediye olarak ben işleteyim Aralık ayının sonuna kadar da bütün tadilat ve tamiratını ben yapayım. Geçen sene açılacağı sözünü verdiği açık oto pazarı da aynı şekilde duruyor. Orası atıl durumda. 4 buçuk yılda Ankara tartışa tartışa eser üreten, faaliyet gerçekleştiren ABB’den, meclisten kaça kaça, basından, medyadan saklana saklana var olmaya çalışan soyut belediye başkanlığı modeline geçtik. ‘Derman belediyeciliği’ diye yola çıkan Sayın Yavaş’ın kendine dermanımı var ki Ankara’ya derman olsun.” İfadelerini kullandı.

“MANSUR YAVAŞ MECLİS’TEN KAÇIYOR”

ABB AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise, “ABB Başkanı Mansur Yavaş burada bir konuşma yaptı ancak biz konuşmaya başlayınca kendisi ortada kayboldu. Geçtiğimiz haftada ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşüldüğü esnada başkanlarımızın belli soruları ve yapmadıkları ile ilgili eleştirileri olmuştu. Sayın Yavaş’ın bu sorulara ve eleştirilere cevap vermesi gerekirdi. Biz Sayın Yavaş’ı dinleme nezaketi gösterdiğimiz şekilde onun da aynı nezaketi göstermesini gerekirdi. Bu nasıl bir nezaketsizlik. Ben bu durumu Ankaralı hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum. Bu nezaketsizliği de kınıyorum. Aslında Mansur Yavaş klasiği tam olarak bu. ‘Tanırsan Sevmezsin’ dediğimiz başlık tam olarak bu. Mansur Yavaş meclisten kaçıyor. Mansur Yavaş denetim komisyonu sorularından kaçıyor. Sorularımıza cevap veremeyeceği için, açıklama yapamayacağı için kaçıyor. Bazen de eline yüzüne bulaştıracağı için kendi içerisindeki otoriter, agresif tavrı herkesin göreceğinden endişe ettiği için ABB meclisinden kaçıyor. 5 yıl oldu artık kaçacak yer kalmadı. Mansur Yavaş artık Ankaralı hemşerilerimize hesap verme zamanı geldi. Bizim sorularımızı artık vatandaşlarımız her yerde kendisine soracak. Bizden kaçan Yavaş bakalım onlardan nasıl kaçacak” dedi.

“YAVAŞ BİLE BİLE VATANDAŞA HAYAL SATTI”

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da, “Sayın Yavaş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı hayali ile İl İl gezdi. Kongrelere, mitinglere katıldı. Ancak kendi şehrinde kendi yönettiği belediyede meclis görüşmeleri yapılırken kendisi konuştu ve arkasına bile bakmadan gitti. Bütçe görüşmelerine bile katılmadı. Vatandaşla ve bizlerle yüz yüze kalacağı ortamlardan sürekli kaçıyor ya da kaçırılıyor. Sayın Başkanın Ankara özelinde bir saha çalışması yaptığını da söyleyemeyiz. Her şeyi bir kenara bıraktık ABB’nin bütçesi görüşülürken burada olması gerekirdi. Bakın Sayın Yavaş her seferinde metro konusu gündeme getiriyor. ‘Biz Metro yapacaktık ama Ulaştırma Bakanlığı bize yaptırmadı’ diyerek işin içinden sıyrılıyor. Metro hatları 22.06.2018 tarihli bakanlar kurulu kararı ile Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi. Sayın Başkan 2019 yılında aday olarak sahaya çıktı ve Ankara’yı yönetiyor. İlçelerde yaptığı mitinglerde bu karara rağmen havalimanı metrosu sözü vermişti. Sayın Başkan’ın bu sözü verirken ya karardan haberi yoktu ya da bile bile vatandaşa hayal sattı.” şeklinde konuştu.

MECLİS ÜYELERİNDEN YAVAŞ’I TERLETEN SORULAR

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın seçimlerde suyu bedava yapacağım sözünü hatırlatan ABB Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Metin Akdemir, “Sayın Mansur Yavaş seçimlerde yaklaşık bir buçuk yıl sonra yani 2020 yılının 10’uncu ayında suya zam için neden çırpındınız?” diye sordu.

AK Parti Yenimahalle Meclis Üyesi Mehmet Emin Ayaz, “30 büyükşehir arasında yatırımda ilk 10’da olan ABB, 2021 yılında yüzde 25.53 ile 26’ncı sıraya, 2022 yılında ise 30.11 ile 27’nci sıraya düşürülmüş. Bu rakamlar sözün bittiği yerdir. ABB genel toplamı yaklaşık 120 Milyar TL. 4 buçuk yılda Ankara’da bu paraya karşılık bir değişim var mı? Ankaralı bunu görüyor. Ancak 120 Milyar harcandığını bilmiyor.” ifadelerini kullandı. 

ABB Meclisi Denetim Komisyonu Başkanı Nihat Yalçın da, “Su giderlerinin asgari ücretteki payı azaldı. Ulaşım giderlerinin hane halkındaki giderleri azaldı. Hadi bunlar Mansur Yavaş’ın başarısı olsun. Elektirik tüketiminin de payı asgari ücretteki payı azaldı. Ekmek giderlerinin de payı azaldı. Baktığınız zaman tüm giderlerin asgari ücretlerdeki payı azaldı. Bu başarı Mansur Yavaş’ın başarısı değil. Bu başarı asgari ücretlinin alım gücünü artıran ve 21 yıldır bu ülkeyi yöneten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısıdır” diyerek tepki gösterdi. 

Yavaş’ın iş bilmezliğini eleştiren AK Parti Pursaklar Meclis Üyesi Meral Bozoğlu da şunları söyledi; “Bizim bir projenin tamamını gerçekleştirdiğimiz süre içerisinde o projenin bakımını bile yapamayan bir belediyecilik anlayışı ile karşı karşıyayız.” 

Bala Meclis Üyesi İbrahim Karaca ise, “4 senedir ağaçlar bakımsızlıktan kurutuldu. Konya yolu üzerindeki ağaçlar en az 3 kere de değiştirildi. ‘7’nci ayda ağaç mı dikilir hiç mi ziraatçımız’ yok diye bir şey söylemiştim. Bu lafımın üzerinde anladım ki bizim ziraatçımız yokmuş. O 7’nci ayda ektikleri ağaçlar kurudu. Üstüne bir daha ektiler bir daha kurudu. Şimdi 11’inci ayda yeniden ektiler inşallah bu sefer tutacak. Allah yardım edecek” diye konuştu.

Ayaş Meclis Üyesi Sadık Yavuz da, “16 araba her gün Ayaş’a gidip geliyordu. Mansur Yavaş göreve gelir gelmez onu 9’a düşürdü. Otobüslerin yenilenmesi için kredi istediğinde onayladık. Bu olmaz” ifadelerini kullandı.

Mamak Meclis Üyesi Muhammed Budak ise, “Melih Gökçek döneminde Ankara’da kişi başına yaklaşık 20 metrekare yeşil alan düşüyordu. Nefes alınabilir bir Ankara’mız vardı. Şimdi soruyorum; Milyarca bütçe harcandı. Yeşil alan konusunda ne kadar yol alınabildi. Maalesef sıfır” dedi.

Altındağ Meclis Üyesi Ali İhsan Ölmez de, “Geçmişte Ankara’da çocukların bakıldığı 37 tane sevgi evleri vardı. Buralarda yetim ve öksüzlere bakılıyordu. Yeni belediye başkanı geldiği anda ilk icraatı o 37 evi kapatıp o çocukları sokağa bırakmak oldu.” şeklinde konuştu. 

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Kürşat Koçak, “Her yıl Kasım ayında alınan bu bütçe kararları Ankara’mızın kalkınması ve refahı için çok önemlidir. Maalesef görüyoruz ki 5 yılda toplamda 120 Milyarlık bütçe ile Ankaramızı yöneten başkan ve kadroları Ankaralı hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükselten ve refah artırıcı projeleri ve çalışmaları yeterli düzeyde yapamadı. 5 yılda 120 Milyar TL harcanmış ama Ankara’da ulaşım problemi çözülememiş. 5 sene içerisinde 58 Kilometre metro sözü vardı kaç kilometre yapıldı açıklayınız? Hacettepe, Bilkent, ODTÜ metroları ne zaman yapılacak? Çalışması ne durumda? Sayın Yavaş başkanlığı boyunca şehrin ulaşım sorunlarına bir çözüm geliştirmediği açıkça görülmektedir. Bu şehrin acil bir ‘Trafik Master’ planına ihtiyacı vardır” diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu