USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Madagaskar Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno

Madagaskar, çoğumuzun küçüklüğünde çizgi filmini de izlemiş olduğu büyüleyici bir yer. Kültürel çeşitliliği, enfes manzaraları, garip hayvanlarıyla ve ilginç tarihi ile öne çıkan bu ada ülkesi Afrika'ya bağlı Hint Okyanusu'nun batı kısmında yer alıyor. Zamanında ad?

Madagaskar Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno
10-08-2023 14:42
Google News

Madagaskar’ı ÖZETİ| gerek animasyon filminden, gerek coğrafya derslerimizden illaki duymuşuzdur. Coğrafyada ise burayı Afrika kıtasına bağlı bir ada ülkesi olarak biliyoruz.

Tabii ki Madagaskar deyince aklımıza ilk olarak vahşi yaşam geliyor. Bunun yanında aslında Madagaskar’ın bilmediğimizi birçok ilginç yanı var, bu yazıda da bunlara değineceğiz.

Madagaskar hakkında bilgiler:

Madagaskarlı Thanos diyebileceğimiz nüfusunu yarı yarıya düşürecek kadar deli bir kraliçeye sahiptiVahşi yaşamı sevenler için adeta bir cennetUyuşturucu kullanımı aşırı yaygınKorsanlar için vazgeçilmez bir ülkeydiBüyüleyici sahilleriyle ünlüBuradaki hayvanlardan bazıları gerçekten garipDünyanın en mutsuz ülkelerinden biriFakirliğin yanı sıra, turistik olarak çok lüksErkekler ve kadınlar aynı tarz kıyafetleri giyerlerÖlülerin ağacı ‘’baobab’’Eskilere dayanan zengin kültüre sahip

Madagaskarlı Thanos diyebileceğimiz nüfusunu yarı yarıya düşürecek kadar deli bir kraliçeye sahipti 

madagaskar kraliçesi Ranavolana

Madagaskar da çoğu Afrika ülkesinin de çektiği gibi Avrupa’nın istilalarından çekmiştir. Fakat döneminin kraliçesi Ranavolana Avrupa’nın 33 yıllık hakimiyet kurma çabalarını boşa çıkarıp bir bakıma onları geri püskürttü. Tabii bunları yaparken hiç etik olmayan bir tutum gösterdi.

Hristiyanları, komşu krallıkları ve siyasi rakiplerini acımasızca ortadan kaldırdı. Ülkenin kaynaklarının yetersiz olmasından dolayı insanlar, köle misali çok ağır işlerde çalıştıralarak hayatını kaybediyordu.

Bunun yanı sıra geniş saraylar ve ağır inşa işleri yapımında köle kullanımının yaygınlığından dolayı 1833 ile 1839 yılları arasında 5 milyon nüfusa sahip olan Madagaskar'ın nüfusu 2.5 milyona düştü. Aynı zamanda adına yazılmış Female Caligula ‘’Madagaskar’ın Deli Kraliçesi’’ adlı bu konuyu detaylıca anlatan oldukça ünlü bir kitap bile bulunuyor.

Vahşi yaşamı sevenler için adeta bir cennet