USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

LOTR: Gollum Oyunu, Özür Mesajı ile Yine Gündemde - Webtekno

Yayınlanmasından kısa bir süre sonra eleştiri yağmuruna tutulan ve oyun içi birçok eksiği olan Lord Of The Rings: Gollum için bir özür mesajı yayınlandı. İddialara göre bu özür mesajı, yapay zekâ ile oluşturulmuş.

LOTR: Gollum Oyunu, Özür Mesajı ile Yine Gündemde - Webtekno
08-10-2023 19:27
Google News

2023'ün ÖZETİ| Mayıs ayında Daedalic Entertainment tarafından yayınlanan Lord Of The Rings: Gollum, kısa bir süre sonra birçok oyuncu tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı. Oyun içi grafikler, oyun hikayesinin LOTR serisine sadık kalmaması ve oynamanın pek zor olduğu Gollum oyunu, hayranlarının beklentisini birden bire düşürdü ve çok düşük puanlar aldı.

Gelen kötü yorumlar ve düşük puanlardan sonra oyun yayıncısı Nacon, oyunun hayranları için bir özür mektubu yayınladı. Fakat iddialara göre bu mektup, ChatGPT ile yazıldı.

Ünlü gazeteci Knoebel, bu iddiayı Daedalic Entertainment'te yaşanan karışıklığın perde arkasını gösteren bir gönderi ile paylaşıyor.

"Daedalic'e göre 'Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un bütçesi yaklaşık 15 milyon Euro (yaklaşık 15,9 milyon Dolar) civarındaydı.

GameTwo 307. Bölüm: 32:30'da Gollum Neden Başarısız Oldu (video yalnızca Almanca olarak mevcuttur, ancak otomatik olarak çevirebilirsiniz)"

Ardından özür mesajının tam halini yayınlıyor ve ChatGPT ile oluşturulduğunu söylüyor.

"Benim favori bölümüm. Nacon'dan gelen bu özür ChatGPT ile yazılmıştır."

Knoebel, Daedalic Entertainment'te yaşanan olayların perde arkasını gösterdiği bir belgesel hazırlıyor ve Game Two kanalı bu belgeseli yayınlıyor.