USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Limon nasıl saklanır? Limon suyu saklamanın püf noktaları…

Limonların daha uzun süreler taze kalması için onları meyveler ile birlikte saklamamaya özen gösterin. Limon saklarken dikkat etmeniz gerekenleri ve limon saklama yöntemlerini sizler için derledik.

Limon nasıl saklanır? Limon suyu saklamanın püf noktaları…
07-11-2023 17:27
Google News

Limon, ÖZETİ| turunçgiller ailesinin içerisinde yer alan bir meyvedir. Günlük hayatta yemeklerden cilt bakıma hatta temizliğe kadar pek çok yerde karşımıza çıkabilir. Limon sadece suyu ile salatalarımızı tatlandırmak için kullanılmaz, kabuğundan bile faydalanılır.

Limon suyu ya da kabuğu rendesi tatlılarımıza hoş koku ve lezzet vermesi içinde sıklıkla kullanılır. Limon bu yüzden mutfaklarımızın vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Ancak limonlar saklanırken doğru koşullar uygulanmadığı takdirde çürümeye ve kurumaya eğilimleri yüksektir.

Limon nasıl saklanır? Limon suyu saklamanın püf noktaları…

Limonlar her ne kadar çok asitli bir meyve de olsa zaman içerisinde buzdolabında bile saklansa küflenme görülebilir. Limonları uzun süreler taze tutmak zor olsa da basit önlemler alarak hemen bozulmasını engelleyebilirsiniz.

Süt nasıl dondurulur? Çiğ süt dondurucuya konur mu?Süt nasıl dondurulur? Çiğ süt dondurucuya konur mu?

İşte limonları saklamak için bilmeniz gereken basit mutfak tüyoları…

LİMON NASIL SAKLANIR?

Limon, oda sıcaklığında ya da yaz aylarında hızlıca bozulma eğiliminde olan bir narenciye meyvesidir. Işık ve ısıdan uzak tutulan bir limonun yaklaşık ömrü 7-8 gündür. Bu yüzden limonları buzdolabında saklamak onları taze tutmanın en iyi yollarından bir tanesidir.

Limon nasıl saklanır? Limon suyu saklamanın püf noktaları…

Limon saklarken diğer meyveler ile birlikte saklamak en yaygın yapılan yanlışlardan birisidir.  Elma, muz ya da armut gibi meyve dahi olsa limon hiçbir meyve ile birlikte saklanmamalıdır. Meyveler limonun hızlı olgunlaşmasını ve buna bağlı olarak çabuk bozulmasına sebep olabilir.

Buzdolabında balık nasıl saklanır? Çiğ balık dolapta bekletilir mi?Buzdolabında balık nasıl saklanır? Çiğ balık dolapta bekletilir mi?

Limon saklarken dikkat etmeniz gereken bir nokta ise eğer hemen sıkmayacaksanız onları kesmemenizdir. Ortam çok sıcaksa limonları asla dışarıda muhafaza etmeyin. Buzdolabı poşeti içerisine, buzdolabının orta rafına koyarak limonları saklayabilirsiniz.

Kesilmiş limonları saklamak istiyorsanız onları buzdolabına koymadan önce streç film ile sarın. Bu sayede kesilmiş limon daha fazla su kaybetmez ve yaklaşık 3-4 gün kurumadan dayanır.

Limon nasıl saklanır? Limon suyu saklamanın püf noktaları…

Bütün ya da kesilmiş limonunun dondurulması tavsiye edilmez. Ancak limonu dondurarak muhafaza etmek istiyorsanız limonu ince dilimler halinde keserek yağlı kâğıt serili bir tepsi ile dondurucuda dondurun. Birkaç saat sonra donan limon dilimlerini çıkarın ve dondurucu poşetlerine koyarak buzlukta saklayın. Bu şekilde dondurarak sakladığınız limonları tatlıların üzerinde süs olarak kullanabilir içeceklerinize renk katabilirsiniz.

Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?

LİMON SUYU NASIL SAKLANIR?

Limon saklamanın bir diğer yolu da onları limonun suyunu sıkarak saklamaktan geçiyor. Taze sıkılmış bir limonun tazeliğini kaybetmeden buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

Limon nasıl saklanır? Limon suyu saklamanın püf noktaları…

Limon suyunu 4 güne kadar buzdolabında saklamak size kısa bir süre gibi geliyorsa onu dondurarak da muhafaza edebilirsiniz. Buzluk için uygun olan kaplara ya da buz kalıplarına limon suyunu koyarak dondurabilirsiniz. Bu şekilde gerekirse daha sonra limonata yapabilir ya da suyunu çözdürerek salatalarda kullanabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple'den yeni hamle: iPhone'lar daha da akıllanacak!
Apple'den yeni hamle: iPhone'lar daha da akıllanacak!

Sızdırılan bilgilere göre, Apple'ın OpenAI şirketi ile anlaştığını ve bu doğrultuda iPhone'lara ChatGPT'yi entegre edeceği iddia edildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu