USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

LGBT'yi savunan İBB'nin eski hocası CHP'den aday oldu: Kapıdan kovuldu bacadan mı gir

'LGBT haklarını Allah rızası için savunuyorum' şeklinde İslam'a aykırı düşüncelere sahip, Diyanet'ten ihraç edilmiş Fatma Yavuz adlı İBB'nin eski İnanç Masası hocalarından Fatma Yavuz, CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

LGBT'yi savunan İBB'nin eski hocası CHP'den aday oldu: Kapıdan kovuldu bacadan mı gir
26-03-2023 22:02
Google News
HABER ÖZETİ| 7

"Elhamdülillah Ermeniyim", "LGBT haklarını Allah rızası için savunuyorum", “LGBT’li kardeşlerimizin saçının teline zarar gelecekse ben başörtümü çıkarır yakarım” şeklinde toplumu ifsada düşürecek görüşlere sahip, temeli olmayan fıkhi yorumları nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan ihraç edilen Fatma Yavuz isimli sözde aktivist, CHP'den İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.

Son olarak, İBB'nin farklı dinlere mensup kişilerden oluşma İnanç Masası adlı biriminde hoca olarak çalışan, düğününde alkol servisi yaptırdığı için iş akdi sonlandırılan Yavuz, listeler YSK'ya teslim edilmeden evvel Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğrafı paylaştı. Bu gelişme, akıllara geçmiş dönemde Aleviler ve CHP'liler hakkında söylediği sözleri getirdi.

"BİR ALEVİ NASIL ATATÜRKÇÜ OLABİLİYOR?"

Muhalif cenahın 'İnsan Hakları Savunucusu' ve 'Aktivist' diye tanıttığı Fatma Yavuz, Diyanet İşleri Başkanlığı personeliyken CHP'ye ve Atatürk'e karşı görüşlerini sosyal medya hesabı üzerinden dile getiriyordu. O dönemde dikkat çeken paylaşımlardan bazıları şu şekildeydi:

"Merakımdan soruyorum, bir Alevi nasıl Atatürkçü olabiliyor? Dersimi Tunceli’ye çeviren zulmü nasıl hazmediyorsunuz?"

"Atatürk Sabiha Gökçen’e dur yapma demedi. Dersimli nice can şimdi yok."

"Hala şapkanın beka meselesi, karşı çıkmanın ihanet olduğuna inanmamamızı bekliyorlar. İnsanlara ne giyeceklerini dayatmanın savunulacak hatta konuşulacak bir tarafı yoktur. Ruhun şad olsun Atıf Hoca."

"Son olarak Atatürkçü değilim, hiç olmadım, İskilipli Atıf Hocacıyım."

Diyanet'te çalıştığı dönemde İslamiyet'le bağdaşmayan söz ve düşüncelere sahip olması ve din görevlisiyle bağdaşmayan davranışlar sergilemesi nedeniyle soruşturma geçiren Fatma Yavuz, 2019 yılında 657 no'lu kanunun 98/b maddesi hükmünce ihraç edilmişti. Başörtüsü aleyhindeki düşünceleri ve LGBT'yi savunucu nitelikteki sözleri, Yavuz'un haklı biçimde Diyanet'ten uzaklaştırılmasına yol açmıştı.