USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurum'dan İmamoğlu'na: Bunun hesabını soracağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CHP'nin İBB adayı Murat Kurum'a tepki gösterdi.

Kurum'dan İmamoğlu'na: Bunun hesabını soracağız
02-03-2024 15:23
Google News

İstanbul ÖZETİ| Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da düzenlenen Konyalılar Buluşması’nda hemşehrilerine seslendi.

Konya’nın mirasını ve kültürünü Anadolu’ya olduğu gibi İstanbul’a da taşıdığını belirten Murat Kurum, programa katılanları, “Sizleri; sizlerin şahsında baba ocağım Konya’mızdaki tüm kardeşlerimi, bizi bugün yalnız bırakmayan hemşehrimiz Bakanımızı, Konya’dan gelen kıymetli belediye başkanlarımızı, 31 Mart bayramını müjdeleyen herkesi sevgiyle, saygıyla selamlıyor; hasretle kucaklıyorum. Bu güzel İstanbul akşamında bizleri buluşturan, kavuşturan Cenabı Allah’a ne kadar şükretsem, hamd etsem azdır. İyi ki varsınız, hepinizi çok seviyorum. Rabbim yokluğunuzu göstermesin, birinizi bin etsin, ayağınıza taş değdirmesin. Ben bugün İstanbul’un her yerinden akın akın gelerek bu salonu dolduran, bu salonu şereflendiren her bir hemşerime hoş geldiniz, şeref verdiniz, safalar getirdiniz diyorum.” diye selamladı.

“Bakanlık görevini üstlendiğimde ‘81 ilimiz için ne yapabiliriz’in derdinde olduk”

Konya'nın tarihî ve kültürel önemine atıfta bulunan Murat Kurum, bu şehrin İstanbul ile olan derin bağını vurguladı ve bu bağın İstanbul'un geleceği için önemine dikkat çekti. Kurum, “Bugün de Fatih’in emaneti İstanbul’umuz; 200 binin üzerinde Konyalı kardeşimize, sizlere ev sahipliği yapıyor. Kadim başkentlerimiz; Konya’mız ve İstanbul’umuz arasında muazzam bir gönül bağı vardır, sarsılmaz bir gönül köprüsü vardır. Öyle ki bu aziz şehir, hepimize yuva oldu. Soframızdaki ekmeğe vesile oldu. Gurbete geldik ama burada evlatlarımız için ülkemizin geleceği için mücadele ettik. Konyalı bir babanın evladı olarak Ankara’ya geldim. Babam bin bir emekle bizleri okuttu. Biz de babamız gibi inşaat mühendisi olmayı tercih ettik. Köyümüzden sadece babam okudu. Ondan sonra da okuyan oldu ama babam gitti, köyümüz için elinden geleni yapmaya çalıştı. Yaptığım her hizmette bizim de bir ayağımız Konya’da oldu. ‘Konya için daha güzel bir şey yapabilir miyiz’in derdin olduk, el ele verdik ve çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldum. Bir hemşehriniz bakanlık görevi üstlendi.” dedi.  İstanbul’un ve Konya’nın tarihî ve kültürel mirasına yapılan yatırımları da örneklerle anlatan Murat Kurum, “Görevi alır almaz ‘81 ilimiz için ne yapabiliriz’in derdinde olduk. Konya’mıza giden her bir misafirimiz; bin yıllık Selçuklu mirası Alâaddin Caddesi’nde yürürken o eski görüntü kirliliğinin ortadan kalktığını görüyor. Sokak güzelleştirme projemizle tarihi siluetine yeniden kavuştuğuna şahitlik ediyor. Konyalıların millet bahçesinde neşeyle dolaştığını görüyor. Ardıçlı’da sosyal konutları, yeşil alanları ve camileriyle, Konya’da yepyeni bir şehrin yükseldiğini görüyor. Beyşehir Gölü’nün ne kadar berrak, ne kadar temiz olduğunu görüyor. Akşehir’de tarihi evlerimizin çok daha güzel bir hale geldiğine şahitlik ediyor. Mevlana’ya giden herkesi Selçuklu eserleriyle donatılmış muhteşem bir meydan ve çarşı karşılıyor. Yine Konya Sıfır Atık Sanayi Sitemize gittiğinde, esnafımızın çok daha güzel, çok daha konforlu bir ortamda çalıştığını görüyor. İşte biz tüm bunları sizin için yaptık, Konya’mız için yaptık, Konya’mızın yarınları için yaptık. Gençlerimiz, annelerimiz, yavrularımız için yaptık. Konya’mızı güzelleştirmeye, geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Çünkü vefalı insanların yurdu Konya buna değer. Selçuklu’nun başkenti buna değer. Mevlana’nın torunları buna değer.” diye konuştu.

“39 ilçe 964 mahalle için çalışacağız”

Türkiye genelinde yaşanan afetlerde her zaman vatandaşın yanında olduğunu hatırlatan Kurum, “Sadece Konya için değil 81 ilimiz için koştuk. Afetler oldu 2 saatte orada olduk. Elazığ’da Malatya’da depremler oldu oraya gittik. Milletimizin yüzünü güldürmek için çalıştık. Kastamonu’da seller oldu ve hemen oraya gittik. Vatandaşımızla beraber ağladık, beraber üzüldük. Ama sonra yüzlerini güldürmek için çalıştık. Sonra CHP’nin yönettiği İzmir’de deprem oldu. İzmir tarihinin en büyük dönüşümünü gerçekleştirdik. Bir ablamız, ‘biz CHP’liyiz ama sizinle bizimkilerin arasındaki fark şu; siz söylüyor, söz veriyor ve sözünüzü tutuyorsunuz. Bizimkiler bu anlayıştan çok uzaklar.’ dedi. Antalya’da yangınlar oraya gittik. Manavgat’a gittiğinizde bizim izlerimizi görürsünüz. 85 milyon bizim kardeşimiz oldu. Biz söz verdik ve sözümüzü tuttuk. Hiçbir zaman milletimize mahcup olmadık. Milletimizin elini öyle bir sıkı tuttuk ki, yüzü gülene kadar bırakmadık. ‘Birlikte güçlüyüz’ dedik, ‘birlikte Türkiye’yiz dedik. Mevlana’nın torunları olarak 81 ilde bu hizmetleri yaptık. Bu anlayış ve tecrübeyle şimdi İstanbul’a geliyoruz. 39 ilçe 964 mahalle için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“31 Mart’ta seni süresiz tatile göndereceğiz”

Mevcut İBB yönetiminin kentin sorunlarına ilgisiz olduğunu vurgulayan Kurum, “Hiçbir zaman iftiraların arkasına, bahanelerin arkasına sığınmadık. Dedikoduların tarafında olmadık. ‘Eser, hizmet, gerçek belediyecilik’ dedik. İstanbul için hayaller kuruyoruz. İstanbul bir deprem şehri. Diğer iller gibi deprem riski altında. Riskli konutların acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzda İstanbul hayallerimizi 10 başlıkta anlattık. Ulaştırmada ‘uğraştıran değil, ulaştıran İstanbul’ olacak. ‘Tek bir riskli yapı kalmayana kadar 650 bin konutu dönüştüreceğiz’ dedik. Kadınlarımız için, gençlerimiz için, emeklilerimiz için destek vereceğiz. İstihdama ve ekonomiye destek sağlayacaklar. 50 gündür her yerde coşkuyla karşılaşıyoruz. Bu teveccühü görenler ne yapacaklarını şaşırdılar. Bir oyana bir buyana savruluyorlar. Gündem değiştirmek için elinden geleni ardına koymayan ilgisiz bir belediye başkanı var. İstanbul’a ilgisi olmayan, yarı zamanlı belediyecilik yapan belediye başkanı var. 31 Mart’ta seni süresiz tatile göndereceğiz. 31 Mart’ta İstanbullular sandıkta sana ve senin zihniyetine öyle bir cevap verecekler ki, ne yapacağını şaşıracaksın. Tatile mi gidersin, kayağa mı gidersin, başka emeller peşinde mi olursun, eş başkan mı olursun ya da beraber yol yürüdüğün eş başkanını da arkadan hançerler misin, orası senin bileceğin iş. 5 yıldır İstanbul senin neler yaptığını görüyor. ‘Abim’ dediği Genel Başkanı’nı saf dışı bırakmak için kongrede yollar aradın.” diye konuştu.

“İsraf ettiğiniz tüm kaynakların hesabını soracağız”

Murat Kurum’un mevcut Başkanı’na yönelttiği eleştirilerden biri de İBB bütçesinin kötü yönetimiyle ilgiliydi. Kurum, ‘İsrafı bitirdik’ tabelaları için 175 milyon TL harcadı. İstanbul’un kaynağını kendi gelecekleri için çarçur ettiler. 2 günlük konser için 550 milyon TL harcadılar. Biz de konserler yapacağız ama hiçbir konser için 550 milyon TL harcanmaz. Kirli emelleri için İstanbul’un kaynağını çalıyorlar, İstanbul’un parasını başka emeller için harcıyorlar. 30 gün sonra o harcadığınız, israf ettiğiniz tüm kaynakların hesabını soracağız.” dedi. Beklenen büyük İstanbul depremi için riskli yapılan dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Kurum, “650 bin konut yapacağız diyoruz. Bilim insanları olası depremle ilgili ‘tedbir almak gerekiyor’ diyor. Kendi danışmanları da söylüyor. Ama bizim ilgisiz belediye başkanı ‘650 bin konut yapacağız’ dediğimizde, ‘bu konutların yapılmasına gerek yok’ diyor. ‘Bu konutlar İstanbul için lüzumsuz işler’ diyor. Ne yapacağız peki? Vatandaşımız riskli binalarda depremi mi beklesin? ‘Metro hatlarını 2 katına çıkartacağız’ dediğimizde, ‘sen bu kaynağı nereden bulacaksın’ diyor. Biz İstanbul’un kaynağını İstanbul’a harcayacağız. İstanbullunun parasını İstanbulluya harcayacağız. Sırtımızı kirli ittifaklara değil aziz İstanbullulara dayayacağız. Çalışacağız ki; İstanbullunun yüzü gülsün. Burası İstanbul. Fatih’in gözbebeği İstanbul’umuzun yedi tepesinden baktığınızda Sultan Alaaddin’in hayalini görürsünüz. Kapu Camii’nden Süleymaniye’ye, Sultan Selim Camii’nden Çamlıca Camii’ne kadar uzanan şanlı bir mazinin, kutlu bir istikbalin izlerini görürsünüz.  İstanbul’umuz hem mazimizin hem de istikbalimizin şehridir.” ifadelerin kullandı.

Ya 5 yılda 5 bin konut yapanları ya da 3 ayda 180 bin konutun temelini atanları seçeceksiniz”

31 Mart seçiminin kritik önemini vurgulayan Kurum, seçmenin, tercihini, ‘hizmetin ve eserin adresi olan AK Parti’den ve Cumhur İttifakı’ndan yana kullanacağına inandığını söyledi. “İstanbul’umuz artık alarm vermektedir. İstanbullu üzgün, İstanbullu kırgın, İstanbul insanının tahammülü kalmamıştır. 31 Mart’ta eser siyasetiyle mazeret siyaseti arasında tarihi bir tercih yapacaksınız. Bu seçimde; ya sağlıksız binalarda deprem korkusuyla beklemeyi ya da kentsel dönüşümle huzur içinde yaşamayı seçeceğiz. Bu seçimde; ya 5 yılda 5 bin konut bitirmiş diğer sözlerini unutmuş olanları ya da asrın felaketinde 3 ayda 180 bin konutun temelini atanları seçeceksiniz. Bu seçimde; ya milletin kaynaklarını çarçur edenleri ya da bizim gibi İstanbul’un 39 ilçesine her alanda 350 milyar lira yatırım yapanları seçeceğiz. Bu seçimde ya İstanbul’un bütçesini kendi için harcayanları ya da gençleri için, kenti için, şehri için harcayanları seçeceğiz. Ben inanıyorum ki; İstanbullular 5 yıldır çektikleri çileyi de göz önünde bulundurarak; hizmetin ve eserin adresi olan AK Parti’mizi ve Cumhur İttifakı’mızı seçecektir.” diyen Kurum, muhalefet zihniyetinin milli projeleri itibarsızlaştırmak için kullandığı dili de hatırlattı. Kurum, “Bu seçim böylesine önemli bir seçim. Ya, Ayasofya'yı zincirlerden kurtardığımız Sultan Fatih'in emanetini yine milletimizin hizmetine sunduğumuz ve ‘ezanlar sonsuza dek yankılansın’ dediğimiz bu anlayışı seçeceğiz, ya da 31 Mart’ta ‘Ayasofya yeniden müze olsun’ diyenleri seçeceğiz. Bir tarafa bakıyorsunuz KAAN’ı yapmışız, İHA ve SİHA’ları üretmiş biz ve bu KAAN üretilirken ne dediler hatırlayın; ‘kalorifer peteği mi üretiyorsunuz, bu kalorifer peteği ne olacak?’ dediler. Aynısını Sabiha Gökçen Havalimanı için söylediler, Osmangazi köprümüz için söylediler, Marmaray’ı yaparken de söylediler. Ancak biz bunlara kulak asmadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 22 yıldır bu millete hizmet ediyoruz. 22 yıldır gecemizi, gündüzümüze katarak çalışıyoruz.  Bizi arayanlar bizi yerin üstünde deprem dönüşümü kentsel dönüşümü yaparken bulacaklar. Bizi arayanlar yerin altında metro şantiyeleri yaparken, İstanbul'un geleceği adına yeşil alanları artırırken, şantiyede baretimizi giymiş, mavi montumuzu takmış, çizmelerimizi giymiş şantiyelerde harıl harıl milletimiz için çalışırken bulacaklar. Biz büyüklerimizden böyle gördük.” şeklinde konuştu.

“İstanbul 10 yıl kaybetti”

Programa, Ticaret Bakanı Ömer Bolat da davetliydi. Murat Kurum gibi kendisi de Konyalı olan Bakan Bolat, konuşmasında, “İstanbul 60 ay kaybetmedi, 10 yıl kaybetti. Yapılmayan hizmetlerle İstanbul geriye gitti. Murat Kurum çok başarılı bir TOKİ Başkanımızdı. TOKİ çok başarılı işler yaptı. On binlerin üzerinde okullar, spor salonları ve depreme dayanıklı evler yaptı. Bakın deprem bölgelerinde, TOKİ’nin yaptığı evlerde çizik bile olmadı. Murat Kurum’un 5 yıl bütün Türkiye’ye hizmetleri oldu. Deprem, sel ve çığ felaketlerinde ekibiyle birlikte bölgelere koşarak liderlik etti. Petek modeliyle arı gibi çalışmalıyız. Herkes 50 kişiyi ikna etmeli. Murat Kurum kentsel dönüşüm için ideal aday. Ulaşımdaki sorunları çözmek için ideal aday. Dürüst ve güvenilir aday.” ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı

Titanik'in en zengin yolcusu olarak bilinen John Jacob Astor IV'e ait altın bir cep saati, 1,5 milyon dolara satılarak bugüne kadar satılmış en pahalı Titanik antikası oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu