USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Küflü çikolata tartışmalarında yeni gelişme: Tüketiciden teşekkür açıklaması

Küflü çikolataya dair paylaşım yapan bir tüketiciye, Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun verdiği yanıt ile gündeme gelmişti. Küflenmiş çikolatayı paylaşarak Patiswiss’i gündeme getiren tüketiciden dikkat çeken açıklama!

Küflü çikolata tartışmalarında yeni gelişme: Tüketiciden teşekkür açıklaması
23-04-2024 16:13
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Patiswiss markalı çikolatanın küflü çıktığına dair paylaşım sosyal medyada en çok konuşulan konulardan oldu. CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun verdiği sert yanıt tartışmaları beraberinde getirdi. Tunaoğlu istifa ettiği duyursa da tartışmalar, vergi kaçakçılığı iddialarına kadar uzandı. Gündemde sıcaklığını koruyan Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden ayrıldığını açıkladı.

Küflü çikolata paylaşımına marka CEO’sunun verdiği yanıtla gündeme gelen konuda, ürünü paylaşan Esra U. İsimli tüketici bugün linkedin hesabı üzerinden teşekkür açıklaması yaptı.

TÜKETİCİDEN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

Küflü çikolata paylaşımı ile gündeme gelen tüketici linkedin hesabı üzerinden teşekkür paylaşımı yaptı.

Esra U. İsimli tüketici paylaşımında;

“Bu bir teşekkür paylaşımıdır,

Günlerdir gündeminizi yoğun bir şekilde meşgul ettiğimin farkındayım fakat iyi bir şeylere de sebep olduğu için mutluyum.

Tekrar ediyorum marka severek tükettiğim bir markaydı sadece üretim bandında, nakliyede veya muhafaza da sıkıntı olabileceğine dikkat çekerek ilgili iyileştirme yapılması bir ufakta olsa gönül alma yanıtı beklerdim yanlış anlaşılma ile ülkemizde dalga etkisi yaratmış oldu.

Özetle aşağıdaki çıkarımları yaşadık

1.İnsanımızın güçlünün değil haklının yanında olduğunu elbirliği ile göstermiş oldu

2.Halkımızın ne kadar vicdanlı,  birlik olduğunda güzel işler çıkarabileceğimizi hep birlikte görmüş olduk

3.Günümüzde sosyal mecraların büyük kitleleri ayaklandıracak nitelikte olduğunu, yazılan çizilen hiçbir şeyin küçümsenmemesi gerektiğini de

4.Liste daha uzar gider fakat son olarak şunu da belirtmek istiyorum ki yaşanan bu durum eğitim kurumlarında, üretici firmalarda, hizmet sunan firmalarda , tüketicilerde aklımıza gelebilecek neredeyse hemen her kesime hitap eden ders niteliğinde bir olaydır herkes payına düşeni fazlasıyla aldığını düşünüyorum

Sizlerin kıymetli destek yorumları hatta mesajları sayesinde yeni birşey başarmış olduk herbirinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, her birinize karşılık vermeye çalışıyorum gözden kaçırdıklarım dönemediklerimin anlayışına sığınıyorum

ÖNEMLİ-Bu arada hanımefendinin okuduğunu anlayacak yasta çocuğu olduğunu öğrendim lütfen paylaşımlarınızda incitici seyrel yazmayın"

 

NE OLMUŞTU?

Patiswiss markasının ürettiği çikolatanın küflü çıktığına dair paylaşım yapan bir tüketiciye, Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun verdiği yanıt tepki çekmişti. "Karşında biz ve dev Migros var" ifadelerini kullanan Tunaoğlu, daha sonra paylaşımını sildi. Tunaoğlu'na tepkilerin büyümesinin ardından Migros, Patiswiss ürünlerini mobil uygulamasından kaldırmıştı.

Tunaoğlu, tüketiciye sert ifadelerle şunları yazmıştı:

“Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de Linkedin’de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın pirim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya ‘çöp’ falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs' den neler isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev MİGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim."

Bu mesaja sosyal medyadan art arda tepkiler gelince Tunaoğlu, bu mesajı sildi.

Daha sonra markadan yapılan açıklamada, "Patiswiss markası olarak ürünlerimizin raf ömrü boyunca taze ve sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Farklı etkenlerden kaynaklı oluşan ürün sıkıntılarında müşteri hizmetleri ve ilgili departmanlarımız ile tüm detayları inceleyerek çözüme ulaştırıyoruz. Her geri bildirimi, ürünlerimizi geliştirmek için bir fırsat olarak görüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

CEO Tunaoğlu, baskılar sonucunda önce paylaşımını kaldırdı sonra özür diledi. Patiswiss CEO’sunun paylaşımını kaldırması ve özür dilemesi bile markayı kurtaramadı. Tepkilerin dinmemesi ve yayılması üzerine tüm Patiswiss ürünleri satıldığı market zincirlerindeki raflardan ve online satış platformlarından kaldırıldı.

Tunaoğlu’na tepkilerin büyümesinin ardından Migros ve diğer zincir marketler, Patiswiss ürünlerini mobil uygulamasından kaldırdı. Tunaoğlu, sözlerine gelen tepkiler ve firması hakkında sosyal medyaya yansıyan bazı iddialar sonrası, paylaşımını silerek, özür açıklamsı yayınladı ve firmanın yönetim kurulu başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Instagram'a 3 Yeni Özellik Geldi: İşte Yenilikler
Instagram'a 3 Yeni Özellik Geldi: İşte Yenilikler

Instagram'a 3 yeni özellik eklendiği açıklandı. Bu özelliklerden en dikkat çekici olanı, "Göster" olacak. Bu özellik kullanıldığında, bazı hikâyelerin görüntülenmesi için sahibine mesaj atmak gerekecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu