USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Küçük Taşlar Batarken Büyük Gemileri Nasıl Yüzdürüyoruz?

Basit fizikle kolayca çözülebilir olsa da pek çok kişinin merak ettiği, "1 lirayı bile havaya atınca yere düşerken koca koca metal yığınları nasıl havada kalıyor?" sorusu tadındaki içeriğimizde gemilerin suyun üstünde nasıl kalabildiğini anlatıyoruz.

Küçük Taşlar Batarken Büyük Gemileri Nasıl Yüzdürüyoruz?
12-09-2022 21:20
Google News

Tonlarca ÖZETİ| ağırlığa sahip olan yük gemilerine tonlarca kargo eklenmesine rağmen ayakta kalabilmeleri sizleri şaşırtmış olabilir. Ya da belli başlı fizik kavramlarına hâkim değilseniz bunun arka planını bilmeden kabul ediyor olabilirsiniz. Herkes ‘her konuda uzman olacak’ diye bir kural yok tabii ki.

Yine de bu gibi kafa karıştırıcı olabilen durumları en basit hâlleriyle sizlere açıklamaya gayret ediyoruz. Daha önce insana daha yakın olarak görülen maymunların konuşamamasına rağmen papağanların konuşabilmesi konusunda aydınlatıcı bir yazı hazırlamıştık. Şimdiyse gemilerin nasıl suyun üstünde kalabildiğini anlatıyoruz.

Küçücük çiviyi suya attığında batıyor, kocaman gemiler nasıl ayakta kalabiliyor? Cevabını aslında binlerce yıl önce bulduk: