USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Korku Hikâyelerine Neden İlgi Duyuyoruz?

Birçoğumuz biraz da olsa korku hissedeceğimiz durumların içine girmekten tuhaf bir zevk alıyoruz. En basitinden, arkadaşımızdan korku temalı bir hikâyeyi dinlemeyi hangimiz istemez ki? Anlatmaya başladığı anda tuhaf bir ilgi yükseliyor içimizden. Üstelik bu yükselen his, evrimimiz

Korku Hikâyelerine Neden İlgi Duyuyoruz?
08-03-2024 22:38
Google News

Cinayetlerin ÖZETİ| konu olduğu gerçek suç temalı belgeselleri izlemeyi seviyoruz, sırf korkmak için korku evlerine gidiyoruz, korkunçlu varlıkların yer aldığı filmleri izliyoruz, Cadılar Bayramı günü ürkütücü kostümler giyip makyajlar yapıyoruz, korku temalı oyunlar oynuyoruz, kampta tüyler ürpertici hikâyeler anlatıyoruz, hatta bazı ülkelerde müzeye çevrilmiş suç mahallerini ziyaret edenler bile var. Kısacası hiçbir zaman içinde bulunmak istemeyeceğimiz şeylere tuhaf bir merak ve ilgi besliyoruz.

Bu ilgimiz, bilim insanlarının da kafasını uzun süredir karıştıran bir mesele. Araştırmaların şaşırtıcı sonuçlarına göre korkuyu deneyimlemeye olan merakımız, evrimsel geçmişimizin derinliklerine kadar uzanıyor! Üstelik bize fayda bile sağlıyor. Peki nasıl?

Darwin, korkuya ilgi duyma olgusunu incelemek için ilginç bir deney yapmıştı.