USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Köpeği Boğmaya Çalışan Kanguru - Webtekno

Oldukça agresif bir kangurunun, bir köpeği nehrin içinde ön ayakları arasına alıp boğmaya çalıştığı görüntüler son günlerde viral olmuş durumda. Günün çoğunu otlayarak geçiren kangurular için bu yaşananlar oldukça şaşırtıcı değil mi?

Köpeği Boğmaya Çalışan Kanguru - Webtekno
17-10-2023 13:32
Google News

Kangurular ÖZETİ| şimdiye kadar saldırganlıklarının sebep olduğu bu tarz inanması güç görüntülerle pek fazla gündeme gelmemişti ancak bu yaşananlardan sonra, bu keseli hayvanlar hakkında bilmediğimiz gerçekler olduğunu net bir şekilde söylemek mümkün. 

Peki kangurular aşina olmadığımız daha farklı hangi özelliklere sahipler ve bu saldırının arkasında nasıl bir sebep var?

Söz konusu videoya geçmeden önce kangurulardan biraz bahsetmekte fayda var:

Kanguru

Şüphesiz Avustralya’nın en ikonik hayvanlarından biri. Vahşi doğada ortalama 5 yıllık bir yaşam süresine sahip olan ancak iyi bir bakımla 25 yıla kadar hayatta kalabilen bu canlılar, saatte 70 km’lik bir hıza ulaşabilir. Kırmızı, kahverengi veya gri renkte olabilirler ve 4 farklı türleri vardır.

Ortalama 2 metrelik bir boya ve 90 kilogramlık bir ağırlığa sahip olan kanguruların kırmızı renkli olan Osphranter Rufus cinsi, dünyanın en büyük keseli hayvanı olarak bilinir. Ana vatanları, Avustralya ve Yeni Gine'dir.