USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kolomb, Amerika Yerlilerini Ay Tutulmasıyla Nasıl Kandırdı? - Webtekno

Konfüçyüs'ün "Hiçbir şey eyleme geçen cahillik kadar korkutucu olamaz." sözüyle konuya giriş yapmak istiyoruz. Çünkü birazdan okuyacaklarınız, cehaletin neler yapabileceğine bir örnek olacak.

Kolomb, Amerika Yerlilerini Ay Tutulmasıyla Nasıl Kandırdı? - Webtekno
30-01-2024 22:48
Google News

Amerika'yı ÖZETİ| keşfeden ve 1451 senesinde dünyaya gözlerini açmış Cenevizli bir kâşif olarak tanıdığımız Kristof Kolomb, gençliğinde denizlere duyduğu ilgiyle o dönemin haritalarında gizemli "terra incognita" olarak adlandırılan keşfedilmemiş toprakları araştırmak üzere yola çıkmıştı.

Gerçekleştirdiği macera dolu yolculuklarda Kolomb'un amacı sadece haritalardaki karanlık noktaları aydınlatmak değil, aynı zamanda oralarda vakit geçirerek insanlara olan biteni anlatmaktı. Jamaika'ya da yolu böyle düştü.

Kolomb'un ilk büyük macerası, 3 Ağustos 1492'de İspanya'nın Palos de la Frontera Limanı'ndan başladı.

Kristof kolomb

Günler ve aylar süren yolculuğu, 2 Ekim 1492'de San Salvador Adası'na ulaşınca sonlandı. Ancak o an, keşfinin değerini henüz kavrayamamıştı. Amerika kıtasına ulaşmış olmasına rağmen kendisini hâlâ Doğu Hint Adaları'nda zannediyor ve adaya ayak basan yerli halkı "Hintli (İng. Indian)" olarak adlandırıyordu. Bu nedenle de günümüzde Amerika yerlileri hâlâ Kızılderililer (İng. Indian) olarak anılır.

Kolomb, yeni kıtanın topraklarına ulaşmış olmasına rağmen Doğu Hint Adaları'na geçiş sağlayacak bir rota bulamadı. Ancak umudunu kaybetmeden 1493, 1498 ve 1502 yıllarında üç kez daha denemeye kalkıştı; fakat bu denemelerde de başarılı olamadı. Son seferine 9 Mayıs 1502'de İspanya'nın Cadiz Limanı'ndan çıkan Kolomb, 147 denizci ve sancak gemisi Capitana ile zorlu bir yolculuğa başladı.

Fırtınalar, saldırılar ve salgına maruz kalan Kolomb, gemilerini Jamaika'ya çekmek zorunda kaldı.