USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kısa Boylular Psikopat Olmaya Neden Daha Meyilli? - Webtekno

Kısa boyluysanız çevrenizdekileri uyarın ya da kısa boylu arkadaşlarınıza daha dikkat edin. Çünkü yapılan bir araştırmalar, kısa boyluların psikopat olmaya daha meyilli olduklarını söylüyor. Nedir bu kısa boyluların çektikleri?

Kısa Boylular Psikopat Olmaya Neden Daha Meyilli? - Webtekno
17-12-2023 21:13
Google News

Araştırmalar ÖZETİ| ayrıca özellikle kısa boylu erkeklerin Karanlık Üçlü (narsisizm, makyavelizm ve psikopati) özelliklerini kadınlara oranla daha fazla taşıdığını da belirtiyor.

Kişilik ve Bireysel Farklılıklar dergisinde yayımlanan araştırmanın detaylarını birlikte inceleyelim. Bakalım kısa boylu insanları psikopatlığa iten neymiş?

Bilim insanları, Napolyon kompleksini yeniden değerlendirmeye aldı.

napolyon

Napolyon sendromu veya kısa adam sendromu olarak da bilinen bu kompleks, adını tahmin edeceğiniz üzere Fransızların ilk imparatoru Napolyon’dan alıyor. Napolyon'un 1,69 olan boyu, günümüze kıyasla çok kısa gibi gelse de yaşadığı dönemin boy ortalaması aslında 1,70. Yine de adı çıkmış bir kere ve sendroma da onun adı verilmiş.

Napolyon kompleksinin genel tanımına baktığınızda aşırı saldırgan ve baskıcı sosyal davranışlarla karakterize edildiğini görürsünüz. 2007’de yapılan bir araştırma bu kompleksin efsane olduğunu söylese de yeni yapılan bir araştırmada sonuçlar daha farklı.

Karanlık Üçlü: psikopati, narsisizm ve Makyavelizm