USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kış gelmeden derinlemesine temizlenmeniz gereken 6 şey

Kış gelmeden temizlemeniz gereken en önemli şeylerin başında bacalar gelir. Baca temizliği doğru yapılmazsa birçok felakete sebebiyet verebilir. Hem evinizi hem de kendinizi kışa hazırlamak için kış gelmeden temizlenmesi gereken şeyleri gelin birlikte öğrenelim! ve

Kış gelmeden derinlemesine temizlenmeniz gereken 6 şey
24-11-2023 15:58
Google News

Kıştan ÖZETİ| bahara geçerken yapılan bahar temizliği, ev temizliğinde en çok bilinen ve en detaylı temizlikten bir tanesidir. Çoğu ev sahibi baştan aşağı derinlemesine bir temizlik yapmak için bahara kadar bekler. Bahar temizliğinin amacı kışın evin içerisinde birkaç ay boyunca biriken kiri, mikrobu ve tozları evden uzaklaştırmak evin havasını tam anlamıyla tazelemektir.

Peki, yazdan kışa geçerken de böyle detaylı bir temizlik gerekmez mi? Evet, uzmanlara göre kış gelmeden evin bahara temizliği gibi bir temizlik ile tekrar elden geçmesi gerekir. Yaz aylarında sürekli açık olan camlar, balkon kapıları ile evin içerisine tozlar ve kirler birikir. Bu kirleri bütün kış evinizde barındırmak istemezsiniz, bu yüzden kış gelmeden temizlenmesi gereken şeyleri sizler için araştırdık.

Kış gelmeden derinlemesine temizlenmeniz gereken 6 şey

Kış gelmeden temizlenmesi gereken şeyler ile ev temizliğinde işlerinizi bir sıraya koyun ve en önemli noktaları asla atlamayın.

İşte kış gelmeden temizlenmesi gereken 6 şey…

Daha lezzetli tarifler için: Makarna pişirirken asla yapmamanız gereken 8 hataDaha lezzetli tarifler için: Makarna pişirirken asla yapmamanız gereken 8 hata

KIŞ GELMEDEN TEMİZLENMESİ GEREKEN ŞEYLER

Perdeler ve Pencereler

Kış gelmeden derinlemesine temizlenmeniz gereken 6 şey

Sıcak yaz aylarında serinlemek için sürekli açık olan camlar, evin içerisine toz ve kirin birikmesine sebep olur. Özellikle perdeler ve pencereler, dışarıdan gelen tozlar ile ilk temas eden kısımlardan biri oldukları için siz fark etmeseniz de zamanla kirlenmiştir.

Koltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanıKoltuk altı deodorantının 6 farklı kullanım alanı

Kış gelmeden temizlenmesi gereken şeylerin başında pencere ve perdeler yer almaktadır. Pencerelerin kirli camları ışığı oranında kestiği biliniyor. Kış aylarında evinizin daha net ışık alması için önce camları ardından pencere kenarlarını, çerçevesini güzelce temizlemelisiniz.

Mükemmel pankekler için yapmaktan vazgeçmeniz gereken hatalarMükemmel pankekler için yapmaktan vazgeçmeniz gereken hatalar

Pencereleri temizledikten sonra yıkama talimatlarına uyarak perdeleri ve tülleri de yıkayıp tüm kiri ortadan kaldırabilirsiniz.

Isıtıcı ve Soğutucu Havalandırmalar

Kış gelmeden derinlemesine temizlenmeniz gereken 6 şey

Soğuk havalarda ev, ofis gibi ortamlarda temiz havayı korumak oldukça önemlidir. Temiz havanın olmadığı ortamda hastalıkların yayılması da hızlanır. Hava kalitesini iyileştirmenin en temel yollarından biri havalandırma sistemlerinin filtrelerinin temizlenmesi ve bakımlarının yapılmasından geçer.

Havuç nasıl saklanır? Havucun bozulmaması için ne yapmalı?Havuç nasıl saklanır? Havucun bozulmaması için ne yapmalı?

Kış gelmeden temizlenmesi gereken bir diğer şey ise bu havalandırma cihazlarıdır. Havalandırma cihazınızın filtresini ne zaman değiştirdiğinizi bilmiyorsanız bunun zamanı gelmiş demektir. Eğer yakın zamanda filtresini değiştirdiyseniz havalandırma deliklerinin gözle görülür yerlerini tozlardan arındırabilirsiniz.

Kahve telvesi ile temizleyebileceğiniz 6 şeyKahve telvesi ile temizleyebileceğiniz 6 şey

Havalandırma cihazınızın nasıl temizleneceğine dair şüpheleriniz varsa, profesyonel bir yardım almaktan çekinmeyin.

Baca

Kış gelmeden derinlemesine temizlenmeniz gereken 6 şey

Eğer evinizde soba, şömine gibi bacaya bağlı bir ısınma sistemi varsa kış gelemden temizlenmesi gereken ilk şey olacaktır. Baca temizliği her ne kadar etkisiz bir işlem gibi gözükse de aslında çok önemli bir ayrıntıdır.

Her gün kullandığımız ama temizlemeyi atladığımız 11 şeyHer gün kullandığımız ama temizlemeyi atladığımız 11 şey

Şömine ya da soba gibi ısınma sistemi kullanılan evlerde bacalarda zamanla kurum ve kreozot birikmesi olur. Doğru temizlenmeyen bacalarda biriken kurumlar bir kıvılcım ile tekrar kor haline dönüşebilir. Bacanın fark edilmeden alev almasına ve yangın çıkmasına neden olabilir.

Karbonatla asla temizlememeniz gereken 6 şeyKarbonatla asla temizlememeniz gereken 6 şey

Bu yüzden bacalar kış gelmeden temizlenmesi gereken en temel ve önemli şeyler arasında yer alır.

Halı ve Kilim

Kış gelmeden derinlemesine temizlenmeniz gereken 6 şey

Perdeler kadar halılarda tüm yaz pencerelerden içeri giren kirleri hapsetmiştir. Dışarıdan gelen kirler dışında evin içerisinde gezerken ayaklarımızın altıyla da kirleri taşırız. Bu yüzden halı ve kilimlerde kış gelmeden temizlenmesi gereken şeyler arasında yer alır.

Saçların aşırı yağlanmasının sebepleri nelerdir? Saçların aşırı yağlanması nasıl önlenir?Saçların aşırı yağlanmasının sebepleri nelerdir? Saçların aşırı yağlanması nasıl önlenir?

Kıyafet Dolapları

Kış gelmeden derinlemesine temizlenmeniz gereken 6 şey

Kış gelmeden temizlenmesi gereken şeyler arasında kıyafet dolapları da yer alıyor. Dolap temizliği yapılırken kışlık kıyafetler çıkarılır ve hala kullanılabilir olup olmadığı kontrol edilir. Kullanılmayacak durumda olanlar ve küçük gelenler ayrılarak eksikler belirlenir. Tam kış gelmeden yapılan bu liste ile eksikler tamamlanarak kışın sorunsuz bir şekilde kıyafet ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Ev temizliğinde en çok unutulan 7 yerEv temizliğinde en çok unutulan 7 yer

Kiler

Kış gelmeden derinlemesine temizlenmeniz gereken 6 şey

Kış gelmeden temizlenmesi gereken bir diğer yer ise kilerdir. Kilerde yer alan baharatların, sosların ve konserve gibi gıdaların son kullanma tarihleri kontrol edilmesi gerekir. Kışın kullanmak için eksik olan konserve gıdaların listesini yapabilir ve satın almak ya da kendiniz yapmak için hazırlık oluşturabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Samsung, Telefonların Bataryasına da Yapay Zekâ Getirecek
Samsung, Telefonların Bataryasına da Yapay Zekâ Getirecek

Samsung'un yeni amiral gemisi telefonlarına "Battery AI" isimli bir özellik ekleyeceği öne sürüldü. Bu özellik, yapay zekâ yoluyla cihazın pil ömrünün uzatılmasını sağlayacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu