USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kill Bill Film Serisi Hakkında İlginç Bilgiler

Yıllardır üçüncü filmi gelecek diye beklediğimiz iki filmlik Kill Bill serisi, yönetmen Quentin Tarantino imzalı en sıra dışı ve en başarılı filmler arasında kabul ediliyor. Hayranlarının tekrar tekrar izleseler bile fark etmediği ayrıntılar olması ise seriyi daha da gizemli k

Kill Bill Film Serisi Hakkında İlginç Bilgiler
23-03-2023 20:13
Google News

Sinema ÖZETİ| dünyasının en sıra dışı yönetmenlerinden bir tanesi olarak kabul edilen Amerikalı yazar ve yönetmen Quentin Tarantino imzalı Kill Bill serisinin ilk filmi 2003, ikinci filmi ise 2004 yılında beyazperdede izleyicileriyle buluştu. Vizyona girdiği gibi adını kült filmler arasında yazdırmayı başaran Kill Bill serisinin üçüncü filmini asker yolu gözler gibi bekliyoruz ama yolun sonu şimdilik pek de aydınlık görünmüyor.

Kill Bill serisinde kan donduran bir intikam hikayesi izliyoruz. The Bride yani Gelin kod adlı karakterimiz, tam da düğün günü başına gelenler yüzünden filmin adından da anlaşılacağı üzere eski patronu Bill’den intikam almak için yola çıkıyor ve sonrasında çok ama çok kanlı olaylara Tarantino elinden çıktığı belli imzalar atıyor. Gelin bu sıra dışı filmin perdesini aralayalım ve Kill Bill film serisi hakkında ilginç bilgilere yakından bakalım.

Kill Bill serisi hakkında en sıkı hayranların bile bilmediği ilginç bilgiler:

Seri dört saatlik tek bir film olacaktı.Bill rolünü başka bir oyuncu canlandıracaktı.Daryl Hannah, çok da popüler olmayan bir filmdeki rolü sayesinde kadroya katıldı.Seride kült dövüş ustalarına pek çok selam var.İlk filmdeki dövüş sahnesinde tek bir CGI bile kullanılmadı.Uma Thurman az kalsın Tarantino yüzünden ölecekti.Seri tek bir Oscar ödülü bile kazanamadı.Kill Bill serisi tam anlamıyla para bastı.

Seri dört saatlik tek bir film olacaktı:

kill bill

Quentin Tarantino filmlerini izlediyseniz kendisinin sıra dışı şeyler yapmayı sevdiğini bilirsiniz. Yine böyle bir gariplik planlayan Tarantino, Kill Bill hikayesini dört saatten daha uzun süren tek bir film olarak çekmeyi ve yayınlanmayı kafasına koymuştu. The Hateful Eight filminin üç saatten uzun olduğunu düşünürsek yapamaz diyemiyoruz. Neyse ki film sahnelerinin bu kadar uzun bir anlatı için uygun olmayacağını fark etti de bu fikirden vazgeçti. Tabii belki biri ‘Abi yapma!’ demiş de olabilir.

Bill rolünü başka bir oyuncu canlandıracaktı:

kill bill

Tarantino, Kill Bill hikayesini yazmaya başladığı andan itibaren Bill rolü için aklındaki isim her zaman Oscar ve Altın Küre ödüllü oyuncu Warren Beatty olmuştu. Fakat bir sorun vardı, Bill gerçek anlamda usta bir dövüşçüydü ve onu canlandıran karakterin de hem dövüş sanatlarına hakim olması hem de bunu seyirciye yansıtması gerekiyordu. Derken aklına adını Kung Fu dizisi ile duyuran, en az Beatty kadar usta bir oyuncu olan David Carradine geldi ve rol Carradine’e teslim edildi.

Daryl Hannah, çok da popüler olmayan bir filmdeki rolü sayesinde kadroya katıldı: