USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kılıçdaroğlu seçim yasaklarını çiğnedi! 'İlçeler il olacak' vaadine yalanlama

Kemal Kılıçdaroğlu, saat 18.00'de sona eren seçim yasaklarını çiğneyerek vekilleri üzerinden propaganda SMS'leri attı. '6 ayda İnegöl'ü il yapacağım.' şeklinde vaatlerde bulunan Kılıçdaroğlu'na İletişim Başkanlığı'ndan yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu seçim yasaklarını çiğnedi! 'İlçeler il olacak' vaadine yalanlama
28-05-2023 04:32
Google News

CHP ÖZETİ| Genel Başkanı ve yedili koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yaşadığınız ilçe, il olacak" şeklindeki vaatlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, il ve ilçe kurulmasının kanun ile yapıldığı, kanun yapma yetkisinin ise TBMM'de olduğu vurgulandı.

Türkiye, sadece saatler sonra tarihinin en önemli seçimini yapmak için sandık başına gidecek. 14 Mayıs'ta yapılan ilk tur oylamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2,5 milyon oydan fazla fark yiyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tura saatler kala bir kez daha hukuğu hiçe sayarak kuralları çiğnedi.

SEÇİM YASAKLARINI HİÇE SAYDI PROPAGANDA SMS'İ GÖNDERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 18.00'de başlayan seçim yasaklarını umursamayarak CHP'li isimler üzerinden gönderdiği SMS ile seçim propagandası yaptı.

CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın adıyla Bursalılara SMS ile çağrı yapan Kılıçdaroğlu, "Değerli İnegöllüler, 13. Cumhurbaşkanını seçerken, İnegöl için de karar vereceksin. 6 ay içinde İngeöl'ü il yapacağım" vaadinde bulundu.

İNEGÖL'DEN SONRA GEBZE'Yİ DE İL YAPACAĞIM DEDİ

Kılıçdaroğlu, İnegöl dışında Gebze için de SMS gönderimi yaptı. CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler'in adıyla gönderilen mesajda, "Değerli Gebzeliler, yarın sandık başına gidip 13. Cumhurbaşkanını belirleyeceksiniz. Bu, aynı zamanda Gebze için bir il olma referandumudur. Cumhurbaşkanı seçildiğimde gerekli işlemleri tamamlayıp en geç altı ay içinde Gebze'yi il yapacağıma ilişkin kararlılığımı sizlere bir kez daha hatırlatıyorum. Seçim sonuçlarının Gebze ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadeleri yer aldı.

Kılıçdaroğlu'ndan vatandaşlara hukuksuz SMS gönderimi! AK Parti'den manidar uyarı geldiKılıçdaroğlu'ndan vatandaşlara hukuksuz SMS gönderimi! AK Parti'den manidar uyarı geldi

KİŞİSEL VERİLERİ HUKUKA AYKIRI OLARAK ELDE ETTİ

Diğer taraftan CHP liderinin SMS ile yaptığı propaganda, geçtiğimiz günlerde imza attığı skandalı da akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu, bankalar aracılığı ile elde ettiği cep telefonu numaralarına kredi kartları ile ilgili borçları çözeceğine ilişkin SMS göndermiş ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 136. maddesinde yer alan "Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme" suçunu işlemişti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: "İL VE İLÇE KURULMASI KANUN İLE YAPILIR"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden SMS'ler üzerine saat 23:20'de Twitter hesabından bir paylaşım yapıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına SMS yoluyla vatandaşlara duyurulan, "Cumhurbaşkanı seçildiğimde yaşadığınız ilçe, il olacak" şeklindeki vaatleri gerçekle bağdaşmamaktadır. 5442 Sayılı İl idaresi Kanunu 2'inci maddesinin a bendinde, "İl ve ilçe kurulması, kaldırılması, merkezlerinin belirtilmesi, adlarının değiştirilmesi, bir ilçenin başka bir ile bağlanması kanun ile yapılır" hükmü yer almaktadır. Türkiye'de kanun yapma yetkisi Cumhurbaşkanında değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndedir."

BAKAN YARDIMCISI ERSOY'DAN CEVAP GELDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da, Kılıçdaroğlu'nın 'il vaadine' cevap verdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ersoy, "5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ikinci maddesi gereğince İl ve ilçe kurulması kaldırılması kanun ile olur. TBMM’nin bu yetkisini hiç bir kişi, makam ya da kuruluşun kullanması veya gasp etmesi mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ikinci maddesi gereğince İl ve ilçe kurulması kaldırılması kanun ile olur.
TBMM’nin bu yetkisini hiç bir kişi, makam ya da kuruluşun kullanması veya gasp etmesi mümkün değildir.

— Mehmet Ersoy (@mehmetersoy57) May 27, 2023

VARANK'TAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son vaadini eleştirdi. 

Bakan Varank sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kılıçdaroğlu'nun Gebze ve İnegöllü vatandaşlara hitaben gönderdiği mesajlara değindi.

Kılıçdaroğlu’nun artık basacak tuşu kalmadı, şimdi de bol keseden il dağıtıyor.

Ama o kadar cahil ki illerin kanunla kurulduğundan haberi yok.

Cumhurbaşkanı adayı olarak Meclis’in iradesine ipotek koyabileceğini zanneden @kilicdarogluk’nun emekliliğine bir gün kaldı. pic.twitter.com/1b0JkDgn8q

— Mustafa Varank (@varank) May 27, 2023

"KILIÇDAROĞLU'NUN ARTIK BASACAK TUŞU KALMADI"

"Kılıçdaroğlu’nun artık basacak tuşu kalmadı, şimdi de bol keseden il dağıtıyor" diyen Varank'ın twitter paylaşımı şöyle: "Kılıçdaroğlu’nun artık basacak tuşu kalmadı, şimdi de bol keseden il dağıtıyor, ama o kadar cahil ki illerin kanunla kurulduğundan haberi yok. Cumhurbaşkanı adayı olarak Meclis’in iradesine ipotek koyabileceğini zanneden Kılıçdaroğlu'nun emekliliğine bir gün kaldı."

 

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Helldivers 2, 177 Ülkede Steam'den Kaldırıldı
Helldivers 2, 177 Ülkede Steam'den Kaldırıldı

Birkaç gün önce PC versiyonuna PSN (PlayStation ağı) hesabı zorunluluğu getirilen ve büyük tepki alan Helldivers 2'nin Steam'de 177 ülkeden kaldırıldığı görüldü. Bunun nedeni ise ülkelerde PSN hesabı açılamaması.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu