USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu bu yoruma kıza(ra)cak: Fondaş medyadan altılı masaya 'Beş para etmez' salvosu

Amerikan kuruluşların fon sağladığı Medyascope'ta yorumcu Soli Özel, altılı masanın güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisini ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı formülünü yerden yere vurdu.

Kılıçdaroğlu bu yoruma kıza(ra)cak: Fondaş medyadan altılı masaya 'Beş para etmez' salvosu
27-03-2023 23:27
Google News
HABER ÖZETİ| 7

Batı'nın '2023 yılının en önemli seçimi' diye lanse ettiği Türkiye genel seçimlerine 2 aydan az bir süre kaldı. Uzmanlar; seçimlerin AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah'tan oluşma Cumhur İttifakı ile kamuoyuna altılı masa olarak yansıyan Millet İttifakı arasında cereyan edeceği noktasında hemfikir.

ABD merkezli Politico: Türkiye'deki seçim 2023'ün dünyadaki en önemli oylaması olacakABD merkezli Politico: Türkiye'deki seçim 2023'ün dünyadaki en önemli oylaması olacak

Bu noktada son düzlüğe en iyi şekilde varmak isteyen partiler, daha önceden hazırlamış oldukları seçim programlarına sıkı sıkıya bağlı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy uğruna giriştiği hamleleri ise, basın koridoruna 'takıyye' olarak yansıyor.

Umre turu, namaz reklamı, türbe ziyareti... 'CHP oy için takiye yapıyor'Umre turu, namaz reklamı, türbe ziyareti... 'CHP oy için takiye yapıyor'

Son olarak altılı masada yaşanan ihtilafla, 'kumar masası' benzetmesiyle gündeme gelen muhalefet, bu kez CHP'ye yakınlığıyla bilinen, ABD'li kuruluşların fonladığı Medyascope'un eleştirisi ile öne çıktı.

İYİ Parti gaz mı alıyor? Esti, gürledi, yağmadıİYİ Parti gaz mı alıyor? Esti, gürledi, yağmadı

Ruşen Çakır'ın sunduğu programın yorumcularından Soli Özel, gün içerisinde ekrana gelen yayında altılı masanın parti genel başkanlarının ve İBB ile ABB başkanlarının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı formülü ile güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisini topa tuttu. Özel, 'üstü kapalı' vurgusunda bulunarak Millet İttifakı'nın seçim programını gerçekçilikten uzak bulmakla itham etti.