USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kediler ve Köpekler Üzgün Olduğumuzu Hissedebilir mi? - Webtekno

Hayatımızın en büyük neşe kaynaklarından biri olan tüylü dostlarımız, en mutlu olduğumuz ya da en üzgün hissettiğimiz zamanlarda yanımızdadır. Hatta ağlama esnasında köpekler, bir anda yanımızda bitip dil hareketlerine başlarken kediler ise gözlerini hiç ayırmadan bizi izl

Kediler ve Köpekler Üzgün Olduğumuzu Hissedebilir mi? - Webtekno
24-12-2023 21:13
Google News

Kediler ÖZETİ| ve köpekler, her ne kadar konuşamasalar da aslında gözleriyle veya bazı hareketleriyle bize çok şey anlatırlar. Özellikle onlarla vakit geçirdikçe neye ihtiyaçları olduklarını veya nasıl hissettiklerini bir nebze daha iyi anlayabiliriz. Ancak onların böyle bir beceriye sahip olup olmadığı ise bir muamma.

Peki kedi ve köpeklerin bizi âdeta teselli etmek istercesine yaptığı davranışların arkasında hangi sebepler var? Gerçekten üzgün veya mutlu olduğumuzu anlayabilir mi?

Öncelikle köpeklerden başlayalım.

Köpek

Londra Üniversitesi araştırmacıları, bundan 12 yıl önce köpeklerin ağlayan bir kişiye yaklaşma olasılığının, konuşan veya mırıldanan bir kişiye göre daha fazla olduğunu tespit etti. Ancak böyle bir durum, köpeklerin elbette duygularımızı tamamen anladığını göstermez.

Örneğin köpeklerin ağlama ve uğultu arasında bir ayrım yapması, ağlamaya verdikleri tepkinin sadece meraktan kaynaklanmadığını gösterir. Daha ziyade ağlama, köpekler için daha büyük duygusal anlamlar taşır ve uğultu ya da konuşmaya kıyasla daha güçlü bir tepki vermelerine sebep olur.

Araştırmalar, köpeklerin insanlarla iletişim kurma noktasında başarılı olduğunu gösterse de bilim insanları, köpeklerin empati yapabildiğini veya başkasının acısını gerçekten anlayabildiğine dair kesin bir kanıta henüz ulaşamadı.