USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kediler Etçil Olmalarına Rağmen Zeytine Neden Deli Olurlar? - Webtekno

Yuvanızı meraklı bir kediyle paylaşıyorsanız bilirsiniz; genellikle, zeytine karşı ilgileri ve iştahları vardır. İyi de zeytin ne alaka?

Kediler Etçil Olmalarına Rağmen Zeytine Neden Deli Olurlar? - Webtekno
20-01-2024 11:18
Google News

Her ÖZETİ| kedinin spesifik zevkleri, ilgileri, damak tadı olabilir. En iyi mamalarla beslemeye çalışırsınız, o gider yine kuru ekmek kemirmek ister. Bazısı vardır ki yaş mamanın yüzüne bakmaz ama zeytine tav olur.

Zeytin seven bir köpeği bir nebze anlayabiliriz, "Hepçil olduğu için sevebilir." diye düşünürüz fakat kediler etçil olmalarına rağmen zeytine neden düşkünler?

Özellikle yeşil zeytine düşkün olmalarının bilimsel bir açıklaması var.

kediler neden zeytin yer

Kendinize güzel bir kahvaltı tabağı hazırlarsınız. Mutfağa çayınızı almaya gidersiniz ve geri döndüğünüzde tabağınızdaki zeytinler eksilmiş olur. Bir bakarsınız kediniz, yerde zeytinle çılgınlar gibi oynayıp yiyor.

Bu durum genellikle yeşil zeytinde olur. Yeşil zeytinler, kedilerin kendinden geçtiği kedi nanesinin içerdiği izoprenoid bileşiğine çok benzer bir aktif kimyasala sahiptir. Eğer daha önce kedi nanesi aldıysanız kedilerin nasıl tepkiler verdiğini az çok biliyorsunuzdur zaten. İşte yeşil zeytine de aynı sebepten delirirler.

“Benim manyak, siyah zeytin de yiyor.” diyenlerdenseniz okumaya devam edin.