USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kazanın şiddetini gösteren kare! Mısır'a kaçan yazarın oğlunun kullandığı aracın son hali

Eyüpsultan’da Oğuz Murat Acı’nın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazada lüks araç ile ATV’nin son hali, kazanın boyutunu gözler önüne serdi.

Kazanın şiddetini gösteren kare! Mısır'a kaçan yazarın oğlunun kullandığı aracın son hali
07-03-2024 17:17
Google News

Neden ÖZETİ| Mısır'a gittiği ortaya çıktı! Bakan Tunç: ‘Süreci başlattık’

GALERİNİN DEVAMI <p>Eyüpsultan'da meydana gelen ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza ile <a href=ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Yazar Eylem Tok'un oğlunu kaza sonrası neden Mısır'a kaçırdığına dair ayrıntılara ulaşılırken Bakan Tunç da kırmızı bülten sürecinin başlatıldığını duyurdu.

"><p>İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde kullandığı lüks araçla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan ve <a href=daha sonra annesi Eylem Tok tarafından Mısır'a kaçırılan 16 yaşındaki Timur C. ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Anne ve oğulun kaza sonrası yurt dışına kaçmak için plan yaptığı, ilk bulabildikleri uçakla Mısır gittikleri tespit edildi.

"><p><strong>NEDEN BAŞKA ÜLKE DEĞİL DE MISIR? </strong></p><p>Eyüpsultan'da 1 Mart <a href=2024 günü meydana gelen trafik kazasında arkadaşları ile ATV ile gittiği esnada arızalanması sonrası yol kenarında bekleyen Oğuz Murat Acı'ya lüks bir araç çarpmıştı. Kaza sonrası lüks araç sürücüsü 16 yaşındaki Timur C., olay yerine gelen annesi Yazar Eylem Tok ile birlikte Mısır'a kaçmıştı. Anne ve oğulun neden Mısır'a kaçtıklarının yanıtı bulundu.

"><p>İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kazanın 23.30'da gerçekleştiğini, anne-oğulun 04.30 uçağıyla Türkiye'den ayrıldığını açıkladı. Anne ve oğulun kaza sonrası yurt dışına kaçmak için plan yaptığı, ilk hedeflerinin ABD olduğu ama o saatte ABD'ye <a href=uçak bulamadıkları için ilk bulabildikleri uçakla Mısır gittikleri ortaya çıktı.

"><p><strong>EYLEM TOK'UN OĞLU TİMUR C.'NİN ABD VATANDAŞI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI</strong></p><p>Patronlar Dünyası'ndaki habere göre yazar Eylem Tok'un oğlunun ABD'de doğduğu için o ülkenin vatandaşı olduğu ve bu nedenle annesi tarafından oraya kaçırılmak istendiği de tespit edildi. İstanbul Havalimanı'nda ortaya çıkan görüntülerde de Timur C.'nin pasaport kontrolünden geçerken ABD pasaportunu kullandığı öğrenildi. İkilinin Mısır'ın ardından ABD'ye kaçabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.</p><p><strong>BAKAN TUNÇ: KIRMIZI BÜLTEN SÜRECİNİ BAŞLATTIK</strong></p><p>Adalet <a href=Bakanı Yılmaz Tunç, Eyüpsultan'da kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle Mısır'a kaçan şüpheliye ilişkin, "Cumhuriyet Başsavcılığımız zaten olay anından itibaren soruşturmayı başlatmıştı. Kişinin yakalanması için yakalama kararı çıkartıldı. Mısır adli makamlarından iadesini talep edecek olan süreci başlattık. Bir kırmızı bülten çıkarıyoruz. Bu konudaki süreç başladı." dedi.

"><p><strong>

Bakan Tunç, A Haber'de canlı yayında "Melih Altınok ile Sebep Sonuç" programında soruları yanıtladı.

"><p>Türkiye'nin son 22 yılda mevzuatın ihtiyaçlara cevap verebilmesi için <a href=önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiğini söyleyen Tunç, temel kanunların tamamını değiştirdiklerini belirterek, "Çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirdik. Şunu diyebiliriz, Avrupa'nın en yeni, en çağdaş temel kanunları Türkiye'dedir." ifadesini kullandı.

"><p>Ceza mevzuatının 2005 yılında yenilendiğini hatırlatan Tunç, hem <a href=Avrupa Birliği uyum süreci bakımından hem de vatandaşların ihtiyaçları bakımından kanunların yenilendiğini kaydetti. Teknolojinin yeni imkanlarını kullandıklarını anlatan Tunç, "Hatta şimdi Bilgi İşlem Genel Müdürlüğümüzün, yapay zekanın yargı hizmetlerinde kullanılabilmesiyle ilgili bir çalışması var." diye konuştu.

"><p>Hakim ve savcıların geçmişten bugüne geldiği <a href=durumu dile getiren Tunç, 2002'de 9 bin civarında hakim ve savcı varken, bugün 24 bin hakim ve savcının bulunduğu bilgisini verdi. Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan ve annesi tarafından yurt dışına kaçırılan 18 yaşından küçük sürücüyle ilgili açıklamalarda bulunan Tunç, şunları paylaştı;

"><p>Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürütmekte olduğu bir soruşturma.

"><p>Tabii, buna benzer <a href=artık ülkemizde suçla mücadele noktasında hem mevzuat hem de uygulama anlamında önemli çalışmamız var. Özellikle suçun kaynağında önlenmesi önemli. Suç meydana geldikten sonra, zarar ortaya çıktıktan sonra yargılama süreçleri de elbette önemli ama asıl 18 yaşından küçük, ehliyeti olmayan birisinin trafiğe çıkmış olması ve kazaya sebebiyet vermesi. Tabii ki burada özellikle o çocuğu kaçıran annesi bakımından da şu an bir soruşturma söz konusu."

">

Eyüpultan Davutpaşa Caddesi üzerinde geçtiğimiz Cuma günü saat 23.30 sıralarında meydana gelen olayda, cadde üzerinde Belgrad Ormanı yönüne ATV motorla giden Oğuz Murat Acı (29), aracının arızalanması üzerine yol kenarına çekerek arızayı gidermeye çalışmıştı. 

O esnada Timur C. (17) yönetimindeki 34 EGG 06 plakalı Porsche marka lüks araç, yol kenarında bekleyen ATV motora çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle ATV motor sulama kanalına düşmüş, ATV motorun altında kalan Oğuz Murat Acı ise yaralanmıştı. 

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Acı ambulans ile hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırılan genç adam hayatını kaybetmişti.

KAZADAN SONRA ANNESİYLE MISIR’A KAÇMIŞTI

Kaza sonrası Timur C. telefon ile annesini arayarak olay yerine gelmesini istemişti. Bunun üzerine olay yerine gelen Yazar Eylem Tok, oğlu Timur C.’yi de alarak olay yerinden kaçmıştı.

Kaza sonrası olay yerinden kaçan Timur C. ve Eylem Tok’un saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanına geldikleri öğrenilmişti. Havalimanındaki işlemlerinin ardından anne ve oğlunun uçakla Mısır’a gittikleri ortaya çıkmıştı. Timur C. ve Eylem Tok’un kaza yerinden ayrıldıktan sonra İstanbul Havalimanına geldikleri görüntüler kameralara yansımıştı.

ANNE VE OĞLUNA KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ

Kazada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı, Sarıyer Gümüşdere Camii’nde düzenlenen tören sonrası son yolculuğuna uğurlanmıştı. Kaza ile ilgili başlatılan incelemelerin devam ettiği öğrenilmişti. Gelişmeler çerçevesinde Mısır’a kaçan Eylem Tok ve Timur C. Hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kırmızı bültenle yakalama kararı çıkartılması için Adalet Bakanlığına dosya gönderildi.

PORSCHE VE ATV’LERİN SON HALİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Yaşanan olay sonrası polis ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından kazaya karışan Porsche ve ATV’ler çekici yardımıyla emniyet otoparkına götürülmüştü. Otoparkta duran araçların son hali havadan görüntülendi. Timur C.’nin kullandığı Porsche’nin hava yastıklarının patladığı, sağ ön tekerleğinin koptuğu ve aracın tamamen kullanılamaz hale geldiği görüldü. Acı’nın kullandığı ATV’nin ise dağıldığı gözler önüne serildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Elektronik Sigara Kullanan Gençlerin İdrarında Kurşun ve Uranyum Bulundu
Elektronik Sigara Kullanan Gençlerin İdrarında Kurşun ve Uranyum Bulundu

ABD’de yapılan bir araştırma, elektronik sigarayla ilgili endişe verici sonuçlar ortaya çıkardı. Düzenli olarak elektronik sigara kullanan gençlerin idrarında normalden çok daha fazla uranyum ve kurşun tespit edildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu