USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kayropraktik Tedavinin Bilimsel Bir Dayanağı Var mı?

Kayropraktik, 19. yüzyılda ortaya çıkmış bir tedavi şekli. Özellikle bel ve boyun ağrılarında etkili olan bu tedavi birçok tartışmanın da konusu. Bu tedavinin ne zaman ortaya çıktığı, nasıl uygulandığı ve yan etkileri gibi birçok detayı sizin için araştırdık.

Kayropraktik Tedavinin Bilimsel Bir Dayanağı Var mı?
17-02-2024 09:12
Google News

Kayropraktik, ÖZETİ| son zamanlarda her yerde videolarına rastladığımız bir uygulama. İzlerken çıkan kat küt sesi biraz rahatsız edici olsa da uygulanan kişi nasıl rahatladığını anlata anlata bitiremiyor. Bu tedavi sadece insanlara özgü değil, hayvanlara da uygulanabiliyor. Onların dili belki nasıl rahatladıklarını anlatmaya yetmiyor ama sizce de o rahatlık yüzlerinden okunmuyor mu? 

Şu sıralar herkesin merak ettiği ve yaptırmak istediği bu tedaviyi uygulatanlar arasında çok ünlü kişiler de var. Bu kadar yaygınlaşan bu uygulamayla ilgili tabii ki bazı tereddütler de var. Yakın zamanda 28 yaşındaki genç bir kadın, kayropraktik uygulama sonrasında felç geçirdi. Bu da tartışmaların iyice artmasına neden oldu. Zaten çoğunluğun şüpheyle yaklaştığı kayropraktik uygulama gerçekten risk taşıyor mu sizin için inceledik.

Kayropraktik tedavinin önce biraz ne olduğundan bahsedelim.