USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kasa Çalışanları Neden Ekstra Ürün Satmaya Çalışıyor?

Bir giyim mağazasında veya zincir marketlerde kasaya geldiğinizde en az bir defa kasiyerin size bir şeyler satmaya çalıştığına denk gelmişsinizdir. Peki neden bunu yapıyorlar?

Kasa Çalışanları Neden Ekstra Ürün Satmaya Çalışıyor?
02-11-2022 19:05
Google News

Maalesef ÖZETİ| ki günümüzde işsizlik oranları oldukça yüksek. Üstelik üniversite mezunu bile olsanız iş bulmakta zorlanabiliyorsunuz. Bu sebeple de bir iş bulduktan sonra adeta dört elle sarılmanız gerekebilir.

Mağazalarda çalışanların büyük birçoğunu da üniversite mezunları ve öğrenciler oluşturuyor. Yani hepimiz gibi paraya ihtiyaçları var. Kasada bize bir şeyler satarak ekstra para kazandıklarını sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Zira sektörün içinde çalışmış kişilerden öğrendiklerimize göre durum hiç de böyle değil. 

Alışverişinizi tamamladığınız kasa noktalarını bir düşünelim.

kasa çalışanları

Kasada sıraya girdiğiniz andan itibaren etrafınızda alabileceğiniz nispeten daha ucuz ürünler görmeye başlarsınız. Bu ürünler çorap, pil, ıslak mendil, sabun veya parfüm gibi şeyler olabilir. Sıradayken bir şey almadan çıkmayı başarıp kasaya geldiğinizde bu defa da kasiyerin çevresindeki ürünler gözünüze çarpmaya başlar. 

Gözünüze çarpan bu ürünler hakkında kasa çalışanından duyduğunuz teşvik edici bir soru, o ürünü almanıza sebep olabilir. Bu sayede de alışverişinizi tamamladığınızı düşündüğünüz kasa noktasında kendinizi farklı ürünler alırken bulabilirsiniz.

Ek satışları adeta bir yarışa dönüştürüyorlar.