USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kardiyoloji uzmanından uyarı geldi: "Ani kalp krizi ile sonuçlanıyor, dikkat!"

Son zamanlarda sıkça rastladığımız ani kalp krizlerinin aslında hastalarda bulunan ve sessizce ilerleyen bir hastalığın sonucu olduğunu biliyor muydunuz? Konuya ilişkin Prof. Dr. Bilal Boztosun, gizli kalp için uyarıda bulundu...

Kardiyoloji uzmanından uyarı geldi:
02-03-2024 22:58
Google News

Uzman ÖZETİ| kardiyolog Prof. Dr. Bilal Boztosun, toplumda yaygın olarak bilinen gizli kalp hastalığı ya da 'sessiz iskemi' olarak adlandırılan sağlık sorununa dair önemli uyarılarda bulunuyor. Boztosun, bu hastalığın genellikle belirgin şikayetler olmaksızın ortaya çıkabildiğine dikkat çekerek, kalp krizi riski taşıyan bireylerin düzenli kontrollerini aksatmamaları gerektiğini vurguluyor.

Tedavi edilmezse işitme kaybına kadar götürüyor! Kulakta sıvı birikmesi nasıl geçer?Tedavi edilmezse işitme kaybına kadar götürüyor! Kulakta sıvı birikmesi nasıl geçer?

Geçmeyen burun tıkanıklığı neden olur? Hasta değilim ama burnum tıkalı çözümü nedir?Geçmeyen burun tıkanıklığı neden olur? Hasta değilim ama burnum tıkalı çözümü nedir?

GİZLİ KALP ÖLÜMDEN SONRA TESPİT EDİLİYOR!

Prof. Dr. Boztosun, kalp damar tıkanıklıklarının yüzde 20'sinde görülen sessiz iskemi hastalığının bazen ölümden sonra tespit edilebildiğini belirtiyor. Hastaların bir kısmına rutin kontroller sırasında tanı konulabildiğini ancak bir kısmında hastalığın ölümden sonra tespit edilebildiğini ifade ediyor. Bu nedenle, gizli kalp hastalığına karşı bilinçli olunması ve düzenli sağlık kontrollerinin önemli olduğunu vurguluyor.

Enfeksiyon için doğal bitkisel antibiyotikler! En güçlü bitkisel antibiyotik kaynakları: Enfeksiyon için doğal bitkisel antibiyotikler! En güçlü bitkisel antibiyotik kaynakları:

RİSK GRUBUNDAKİLER DİKKAT!

Boztosun, özellikle şeker hastalarında gizli kalp hastalığının daha riskli olduğunu belirterek, bu hastalarda tipik kalp krizi belirtilerinin olmamasına rağmen nefes zorluğu, halsizlik, bulantı, kusma ve terleme gibi belirtilerin görülebileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca, aşırı kilolu bireyler, kronik akciğer hastalığı, uyku apnesi, yüksek kolesterol, yoğun sigara içenler ve kadınlarda gizli kalp hastalığı riskinin daha yüksek olduğunu vurguluyor.

YAŞAM TARZINIZ ÇOK ÖNEMLİ!

Boztosun, risk altındaki bireylerin düzenli kontrollere gitmeleri, şeker ve kolesterol seviyelerini takip etmeleri, tansiyon değerlerini ölçtürmeleri ve ani tansiyon değişikliklerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzının koruyucu bir rol oynayarak olası kalp krizi riskini azaltabileceğini ifade ediyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?

Bir tasarımcı, Tesla’nın sadece sedan olarak sunulan en ucuz arabası Model 3’ü hatchback olarak hayal etti. Sonuçlarda, özellikle Avrupalıların çok seveceği bir otomobil ortaya çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu