USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Karamollaoğlu'nun aşevi iddiası sahte çıktı! Yasa dışı örgütler provokasyonu böyle büyüttü

Malatya Valiliği, Saadet Partisi’nin Malatya'da 10 bin kişilik aşevinin kaldırıldığı iddiasını, 'Söz konusu alanda geçici iş yerleri inşa edileceği için başka bir alana taşınacak, yeni yerinde faaliyetine devam edecek' diyerek yalanladı.

Karamollaoğlu'nun aşevi iddiası sahte çıktı! Yasa dışı örgütler provokasyonu böyle büyüttü
15-03-2023 00:33
Google News

"Asrın ÖZETİ| felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli meydana büyük depremlerin ardından devlet AFAD, Kızılay ve diğer tüm kurumlarıyla depremin yaralarını sarmaya çalışırken, sosyal medyada ve muhalif basın yayın organlarında dezenformasyonun ardı arkası kesilmiyor.

Son olarak Malatya’da Saadet Partisi'nin günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevinin, Malatya Valiliği tarafından kaldırılmak istendiği iddia edildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere bazı altılı masa üyeleri aşevinin kaldırıldığını iddia ederek büyük bir provokasyona imza attı.

İddiaya, muhalif ve FETÖ'cü hesaplar destek vererek provokasyonun büyümesine neden oldu.

Yalana destek veren yüzlerce FETÖ'cü ve muhalif hesaptan öne çıkanlar.

SAADET PARTİSİ'NDEN PROVOKASYON

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Partimizin öncülüğünde Malatya'da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz?" iddiasında bulundu.

KARAMOLLAOĞLU'NUN YALANINA BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE DESTEK

Ardından CHP Genel Başkanı altılı masanın 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'daki hesabından Karamollaoğlu'nu alıntılayarak, "Milletimize bu kötülüğü yapmayın, nefsinize yenilmeyin, aşevinin siyaseti olmaz. Geçmiş olsun Temel Bey dostum..." ifadeleriyle yalanı köpürttü.

Daha sonra masanın diğer üyesi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Twitter'daki hesabından Karamollaoğlu'nu alıntılayarak, "Sizin derdiniz ne? Bildiğiniz tek şey yasaklamak, engellemek. Şu zor günlerde bölge halkı her türlü desteğe muhtaçken aşevi kapatmanın izahı olamaz. Derhal bu yanlıştan dönün." sözlerini sarf etti.

Masanın küçük bileşenlerinden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Twitter'daki hesabından Karamollaoğlu'nu alıntılama furyasına katılarak, "Kendilerine akredite olmayan, kendi siyasetlerine hizmet aracı olmayı kabul etmeyen STK'ların ve muhalefetin yardım gayretini kesmek istemelerinin nedeni ne biliyor musunuz?Çünkü her baktıklarında kendi beceriksizliklerini hatırlıyorlar! Bu ahlaksızlığı da birlikte yeneceğiz!" dedi.

Oysa iddianın gerçek değil sahte olduğu ortaya çıktı. Malatya Valiliği'nden başta Karamollaoğlu olmak üzere altılı masa üyelerine yalanlama geldi.

Valiliğin Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, Karamollaoğlu'nun iddiasının sahte olduğu belirtilirken mezkur aşevinin başka bir alanda faaliyetine devam edeceği ifade edildi.

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Bazı sosyal medya hesaplarında bir derneğe ait aşevinin kapatılmak istendiği yönünde iddialar tamamen asılsızdır. Söz konusu alanda geçici işyerleri inşa edileceği için aşevi çadırı uygun başka bir alana taşınacaktır. Yeni yerinde faaliyetine devam edecektir."

Bazı sosyal medya hesaplarında bir derneğe ait aşevinin kapatılmak istendiği yönünde iddialar tamamen asılsızdır. Söz konusu alanda geçici işyerleri inşa edileceği için aşevi çadırı uygun başka bir alana taşınacaktır. Yeni yerinde faaliyetine devam edecektir.

— TC Malatya Valiliği (@TCMalatyaV) March 14, 2023

DMM DE KARAMOLLAOĞLU'NU YALANLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, iddianın manipülasyon içerdiğini bildirerek, "Saadet Partisi’nin Malatya'da kurduğu aşevinin kapatılması veya engellenmesi söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Saadet Partisi’nin Malatya'da kurduğu aşevinin kapatılması veya engellenmesi söz konusu değildir. Bahse konu alanda geçici iş yerleri inşa edileceği için aşevi çadırı uygun başka bir alana taşınacaktır ve yeni yerinde faaliyetine devam edebilecektir" denildi.

“Saadet Partisi’nin Malatya'da kurduğu aşevinin kapatılması veya engellenmesi söz konusu değildir.

️Bahse konu alanda geçici iş yerleri inşa edileceği için aşevi çadırı uygun başka bir alana taşınacaktır ve yeni yerinde faaliyetine devam edebilecektir. pic.twitter.com/q7MkL0p5DB

— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) March 14, 2023

SONUÇ

Saadet Partisinin Malatya’da kurduğu, günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevinin Valilik kararıyla kapatılmak istendiği iddia edildi.

Aşevinin bulunduğu alanda geçici iş yerleri inşa edileceği için aşevi çadırı uygun bir alana taşınarak bu alanda hizmet verecektir.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Portakal Kabuğu Yemek, Kalp Hastalığı Riskini Azaltıyor
Portakal Kabuğu Yemek, Kalp Hastalığı Riskini Azaltıyor

Portakal kabukları üzerinde gerçekleştirilen yeni bir çalışma, genellikle çöpe attığımız bu ürünün ne kadar yararlı olduğunu gözler önüne serdi. Bulgulara göre kabukları tüketmek, kalp hastalığı riskini azaltıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu