USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Karabağ'da oldu bittiye izin yok! Ermenistan'ın hevesi kursağında kaldı

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu hakkında, 'Azerbaycan'ın şu anki harekatı bir bozucu taarruzdur.' dedi.

Karabağ'da oldu bittiye izin yok! Ermenistan'ın hevesi kursağında kaldı
19-09-2023 16:52
Google News

Azerbaycan ÖZETİ| Savunma Bakanlığı Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlattığını bu sabah duyurdu.  Operasyonun detaylarını ve olası gelişmeleri Haber7 muhabiri Yavuz Selvi, Gazeteci, STK başkanı Toğrul Allahverdi  ve  Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer ile konuştu.

"ERMENİSTAN 3 YIL BOYUNCA YAPMASI GEREKENLERİ YAPMADI"

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer şunları söyledi:

Karabağ'da Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı bir hazırlık içerisinde olduğunu görüyoruz.  Hem siyasi hem de askeri yönden bir hazırlık vardı.  3 yıl boyunca Ermenistan, yapması gerekenleri yapmadı. Bir oyalama içerisinde.  Karabağ'daki etnik ayrılıkçıları finanse ediyor.  Azerbaycan'ın şu anki harekatı bir bozucu taaruzdur.  Harekat alanından aldığımız bilgiler, Ermenistan'ın Karabağ'daki askeri tesislerinin vurulduğu yönünde.  Bu da Ermenistan'ın bölgede askeri varlığının olduğunu göstermesi bakımından önemli.  

"ERMENİSTAN ŞARTLARI UYGULAMAZ İSE BİR SONRAKİ AŞAMAYA GEÇİLEBİLİR"

Diğer bir yandan Ermenistan'ın sinsi bir hazırlık peşinde olduğunu gösteriyor.  11 Eylül'de ABD-Ermenistan tatbikatı var.  9 Eylül'de ise sözde Karabağ Cumhuriyeti'nde yasadışı bir seçim yapıldı.  Bu anlamda siyasi bir süreçte yürütülüyor.  Burada defacto bir durum oluşturularak Karabağ topraklarının Azerbaycan'dan tekrar kopartılmasının bir siyasi hazırlığı yapılıyor.  Eğer burada Ermenistan güçleri yok edilmeseydi farklı saldırılar yapabilirlerdi.  Bu operasyon ayrıca 2020 yılında savaş sonrası imzalanan anlatmanın şartları vurgulanması bakımdan da son derece önemli.   Eğer Ermenistan bu seferde bu şartları uygulamazsa bir sonraki aşamaya geçilebilir. 

"ERMENİSTAN, ABD,RUSYA VE İRAN'A GÜVENDİ"