USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kamboçya Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Kamboçya, uzun yıllar siyasi karışıklarla uğraştıktan sonra bugün daha huzurlu bir ülke haline geldi. Ülkenin doğal ve tarihî güzelliklerinin yanı sıra kültürel olarak da ilgi çeken pek çok geleneği var. Bu nedenle Kamboçya hakkınd

Kamboçya Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno
18-10-2023 16:02
Google News

Güneydoğu ÖZETİ| Asya’da kendi hâlinde yaşayıp giden ülkelerden biri olarak bildiğimiz Kamboçya, aslında uzun yıllar pek çok siyasi karmaşanın içinde yer aldı ve hatta bir iç savaş yaşadı. Tüm bu karmaşadan alnının akıyla çıkan ülke, bugün her yıl milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapan bir yer haline geldi. Kamboçya, ziyaretçilerine sayısız tarihî ve coğrafi güzellik sunuyor.

Elbette Kamboçya’ya gittiğiniz zaman sadece etrafa bakmıyorsunuz aynı zamanda benzersiz bir deneyim yaşıyorsunuz. Çünkü ülkenin yüzlerce yıl öncesine dayanan ve zaman içinde de gelişen son derece ilginç bir kültürü var. İşte tüm bunlar birleştiği zaman Kamboçya hakkındaki ilginç bilgiler de bir o kadar hayret verici hale geliyor.

Kamboçya hakkında bazılarını ilk kez duyacağınız ilginç bilgiler:

Kamboçya’nın kuruluşu bin yıldan eskiye dayanıyor.Dünyanın en büyük dinî merkezlerinden birine sahip.Kamboçya bayrağı, dünyada benzeri zor görülen bayraklardan bir tanesi.Dünyanın en büyük tatlı su göllerinden birine ev sahipliği yapıyor.Kamboçya’da tek bir McDonald's restoranı bile yok.Kamboçya yeni yıla nisan ayında giriyor.Mideniz sağlam değilse Kamboçya yemekleri biraz rahatsız edici olabilir.Tuk tuk? Kim o? Kamboçya yolları…

Kamboçya’nın kuruluşu bin yıldan eskiye dayanıyor:

kamboçya

II. Jayavarman, 802 yılında bölgedeki prenslikleri birleştirerek bir krallık kurdu ve tarihe Kmer İmparatorluğu olarak geçen bu devlet 600 yıl boyunca ayakta kaldı. 15. yüzyılda başlayan isyanlar sonucu imparatorluk dağıldı ve en sonunda burası 1863 yılında Fransız sömürgesi haline geldi.

Yıllar süren mücadele sonucu 1953 yılında Kamboçya bağımsız oldu ancak 1967 yılında kanlı bir iç savaş başladı. On yıllar boyunca başka devletlerin de katıldığı çatışmalar yaşandı ve ülke tam bir kan gölüne döndü. 1990’lı yılların sonunda biraz olsun istiktara kavuşan ülke bugün bile patlamaya hazır bir bomba gibi.

Dünyanın en büyük dinî merkezlerinden birine sahip: