USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kadın Gördüğünde Hayalet Görmüş Gibi Korkan Adam - Webtekno

Dünya gerçekten ilginç fobilerle dolu. Ağaçtan veya ağaç yapımı şeylerden korkan kişilerden tutun da kaynana fobisine kadar 400’den fazla fobi türü var. Bazıları oldukça yaygınken bazıları bir elin parmağını geçmeyecek kadar. Bahsettiğimiz nadir fobilerin arasında bir tane

Kadın Gördüğünde Hayalet Görmüş Gibi Korkan Adam - Webtekno
06-11-2023 16:33
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| günlerde Afrimax’ın röportajı ile gündeme gelen Callitxe Nzamwita, jinofobisi olan bir erkek. Yaşamını ise bu korku üzerine kurmuş. Kendini âdeta evine kapatan Nzamwita’nın neden böyle bir korkusu olduğu ise bilinmiyor.

Gelin önce Nzamwita’nın ilginç hikâyesine, daha sonrasında ise jinofobinin ne olduğuna bakalım. Ama belirtelim ki bu korku, sıradan bir çekinme duygusu değil. Düpedüz bayılmaya kadar giden gerçek bir korku.

Kendini kadınlardan korumak için evini çitlerle çeviren Callitxe Nzamwita

Callitxe Nzamwita jinofobi

Afrika Ruanda’da yaşayan Callitxe Nzamwita, 55 yıldır kendini kadınlara karşı koruma altına almış durumda. 71 yaşındaki Nzamwita, 16 yaşında kadınlara karşı korku duyduğunu fark ediyor ve tüm hayatını buna göre eviriyor.

jinofobi Callitxe Nzamwita

Kadınlara yaklaşmaktan, onları görmekten ve konuşmaktan korkan Nzamwita, evinin etrafına 15 metre boyunda çitler çekiyor. Nzamwita, resmen bir sığınakta yaşar hâle gelmiş. Yerel kanal Afrimax’e verdiği röportajda ise “Kendimi buraya kilitlememin ve evimin çitlerle çevrili olmasının sebebi, kadınların bana yaklaşmayacağından emin olmak istememdir.” diyor.

jinofobi Callitxe Nzamwita

Ama ilginç bir durum var ki Nzamwita’ya köyde yaşayan kadınlar bakıyor. Komşuların açıklamaları ise şöyle: Garip ama onu hayatta tutan bizleriz. Ona yardım etmek istiyoruz ama yanına yaklaşmamıza izin vermiyor ve evdeki eşyalarını bize fırlatıyor.