USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Japonya Hakkında Bilmeniz Gereken 7 İlginç Bilgi

Japonya, dünyanın en ilginç ve çekici ülkelerinden biri olarak zengin tarihi, benzersiz kültürü ve doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Bu ada ülkesi, teknoloji ve geleneklerin eşsiz bir karışımı gibi. Peki, Japonya nasıl bir ülkedir? Japonya'nın nüfusu, yüz ölçümü, öze

Japonya Hakkında Bilmeniz Gereken 7 İlginç Bilgi
26-02-2024 14:08
Google News

Japonya, ÖZETİ| dünyanın en büyüleyici yerlerinden biri. Ada ülkesi, nüfusu ve yüz ölçümü ile dikkat çekici bir çeşitliliğe sahip. Özellikleri, dini, bayrağı ile kültürel bir zenginliğin yanı sıra doğal güzellikleri ve teknolojisiyle de ön plana çıkıyor.

Peki, ''Japonya nasıl bir ülkedir?'' diye merak ediyorsanız her şeyiyle sizi büyüleyecek bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Lafı fazla uzatmadan gelin Japonya'yı daha yakından tanıyalım. 

Japonya hakkında bilgiler:

Bayrağı oldukça basit gözükebilir ancak arkasında önemli bir tarih gizli.Bu ada ülkesinin eski adını öğrenince epey şaşırabilirsiniz.Anime deyince aklına Japonya gelmeyen var mı?Peki ya Japonya Türk vatandaşlarından vize istiyor mu? Haberler iyi!Japonya'nın nüfusu, bir ada ülkesine göre epey kalabalık.Bu ada ülkesi yüz ölçümü ve özellikleri konusunda sizi şaşırtabilir.Japonya'nın dini, bize ülke hakkında çok şey söylüyor.

Bayrağı oldukça basit gözükebilir ancak arkasında önemli bir tarih gizli.

Güneş Tanrıçası Amaterasu'yu tasvir eden bir görsel. .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Hikâyemiz, Güneş Tanrıçası Amaterasu'nun Japonya'yı MÖ 7. yüzyılda kurduğu ve ilk imparator Jimmu'nun atası olduğu efsanesiyle başlıyor. Hatta bugün bile Japonya'nın imparatoru "Güneşin Oğlu" olarak anılıyor ve ülke "Yükselen Güneşin Ülkesi" adıyla dünyaya nam salıyor.

Eski Japonya bayrağı

Japonya'nın güneş bayrağı ise tarihî bir simge. İlk somut kanıtlar 1184 yılına dayanıyor ama aslında bu bayrak çok daha eski sözlü geleneklere sahip. 5 Ağustos 1854'te Japonya, Avrupa ile ticarete ve diplomatik ilişkilere açıldığında bayrağın bugünkü formu resmî olarak kabul edildi.

Japonya bayrağı

Başlarda daha çok gemilerde ve yurtdışı diplomatik görevlerinde kullanılan bu bayrak, zamanla karada da halk tarafından benimsendi. Donanma gemileri için özel bir versiyonu bile vardı, güneşin ışınları bayrağın kenarlarına doğru belirgin şekilde uzanıyordu.

Bu ada ülkesinin eski adını ve tarihini öğrenince epey şaşırabilirsiniz.