USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Japonların Dövmeli İnsanlardan Korkmasının Sebepleri - Webtekno

En iyi dövme sanatına sahip olduğu bilinen Japonya'da, genel halk kitlesinin dövmeye karşı bir ön yargısı ve korkusunun var olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Günümüzde bu algı, gangster ve mafya çeteleri ile alakalı olarak ilişkilendiriliyor. Yılda milyonlarca turiste ev sahipliğ

Japonların Dövmeli İnsanlardan Korkmasının Sebepleri - Webtekno
26-08-2023 20:38
Google News

Japon ÖZETİ| halkı genel olarak çok saygılı, kültürlü, hoşgörülü insanlar olsa da onların da kendi içlerinde belirli sınırları var, bunlardan birisi de dövme yaptırmak. Dövme yaptırmanın hiç hoş karşılanmadığı Japonya'da bu ön yargının sebebi geçmiş yüzyıllara kadar dayanıyor.

Okurken şaşıracağınız, "Aslında haklılarmış ya" diyeceğiniz pek çok bilgi var içerisinde. Bu konuyu sizler için Japon X (Twitter) fenomeni Yoshi'ye bile sorduk, o da teyitledi!

Japonya'nın dövme yaptırmaya ilişkin algısı 5000 yıllık bir geçmişe sahip. 

japon

15. yüzyıldan 16. yüzyılın sonuna kadar suçlular, suçlarının göstergesi olarak dövme yapılarak cezalandırılıyordu. Dövmeleri olan suçlulara sıkça kötü geçmişi olduğu hatırlatılırdı ve güvenilmez kişiler olarak nitelendirilerek toplumun genelinden dışlarlardı. Tekrar tekrar suç işlemeye devam eden suçluların alınlarına dövme olarak 'köpek' bile yazıyorlardı. 

Suçlulara geçmiş dönemlerde uygulanan 'kellesinin alınması', 'uzuvlarını kesme' cezası yerini daha sonralarda dövme yaptırma cezasına bırakmış. Her bölgenin suçuna özel dövmeler de vardı. Örneğin; Hiroşima'da köpek, Chikuzen'de çizgi, Takayama'da nokta ve Hizen'de ise haç dövmeleri yapılarak cezalandırılırdı. Bu da işlenen suçun ayrıntılarını öğrenmeyi hemen mümkün kılıyordu. 

Dövmeler günümüzde Japonya'da Yakuza ile ilişkilendiriliyor.