USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

James Dyson Ödülü'nün Türkiye Kazananı Belli Oldu - Webtekno

Her yıl düzenlenen mühendislik yarışması James Dyson Ödülü'nün Türkiye ayağının bu yılki kazananı belli oldu. Yangınları erken tespit edebilen uydu bağlantılı bir sensör sistemi olan ForestGuard 2.0, yarışmayı kazandı.

James Dyson Ödülü'nün Türkiye Kazananı Belli Oldu - Webtekno
13-09-2023 19:37
Google News

Sürdürülebilirlik ÖZETİ| odaklı bir mühendislik yarışması olan James Dyson Ödülü, James Dyson Vakfı tarafından 2005 yılından beri her yıl düzenleniyordu ve bugüne kadar 390 icada finansal destek sağlamıştı. Ülkemizde de gerçekleştirilen yarışmanın bu yılki ayağının başvuruları mart ayında yapılmıştı.

Bugün ise Türkiye’de kimin ödülü kazandığı açıklandı. 2023 James Dyson Ödülü’nün Türkiye ayağını kazanan proje, yangınları gerçek zamanlı olarak ultra erken şekilde tespit eden IoT tabanlı, uydu bağlantılı bir sensör sistemi olan “ForestGuard 2.0” oldu.

Yangınları erken tespit ederek yetkilileri bilgilendiren proje, 5 bin sterlinlik ödül kazandı.

ForestGuard 2.0 Türkiye ayağının ulusal kazananı olarak 5 bin sterlinlik parayla ödüllendirildi. Proje, 2016 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan, yüksek lisansını ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Mimari Tasarım Bilgi İşlem üzerine yapmış ve eş zamanlı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak ders veren Suat Batuhan Esirger tarafından tasarlandı.