USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İzdivaç Programının Gözdesi Olan Seri Katil Rodney Alcala - Webtekno

Amerika'nın karanlık suç tarihine adını yazdırmış bir seri katil olan Rodney Alcala, her yerde aranırken bir TV programında ünlenerek tarihe geçti.

İzdivaç Programının Gözdesi Olan Seri Katil Rodney Alcala - Webtekno
01-01-2024 22:53
Google News

Kapakta ÖZETİ| da görüldüğü gibi Türk televizyon tarihinin hafızalarına kazınan Sefer adındaki bu adam, 3 eşini de öldürmesi ve ardından izdivaç programına katılmasıyla gündeme gelmişti. Rodney Alcala da benzer bir durumda olan, televizyon ekranlarında aşkı arayanlar arasında bir seri katil olarak kimliğini gizlice taşıyan biriydi.

The Dating Game adlı programa katılması, kendisine "The Dating Game Killer" lakabını kazandırarak suç dünyasının derinliklerinden gelen bir dehşet tablosunu da ortaya çıkaracaktı. Alcala'nın cinayetlerinin ardındaki psikoloji, kendisine hayranlık duyan geniş bir izleyici kitlesini de şaşırttı. 

Rodney Alcala, 23 Ağustos 1943 tarihinde Teksas'ta dünyaya geldi.

Rodney alcala

Genç yaşlarda ailesiyle New York'a taşındı ve burada yaşanan olaylar, onun gelecekteki suçlarının belki de ilk izlerini atmış olabilir. Alcala'nın çocukluk yılları, disleksi gibi öğrenme zorlukları ve ev içindeki gergin aile ortamla geçti.

Onun zekâsı genç yaşlarda fark edilmişti. Bu farkındalık da eğitim hayatında dikkate değer bir yer edinmesine neden oldu. Bu dönemlerdeki sakin dış görünüşü de altında yatan karanlık dürtülerini örtmeye yetmiş olmalı.

Üniversite yıllarında hukuk eğitimi almak üzere University of California'ya başladı, ancak bu dönemdeki başarısız ilişkiler ve sosyal problemler onun psikolojisini derinden etkilemişti.

Alcala, 1960'ların sonlarına doğru orduya katıldı ve bu dönemde askerî mahkemede cinsel suçlardan hüküm giydi.

Rodney alcala

Hukuku bırakarak ordu kariyerine başladığı dönemde, komutanları tarafından manipülatif ve sinirli olarak tanımlanan Alcala itaatsiz biri olarak biliniyordu.

1964 yılında yaşadığı sinir krizi ve ardındaki psikolojik pronlemleri nedeniyle askerlik kariyeri sona erdi. Bu olay, Alcala'nın daha korkunç suçlara sürüklenmesinin de başlangıcı oldu.

New York Üniversitesinde kısa dönem sinema eğitimine başlasa da bu da uzun soluklu olmadı. Çalkantılı bir akademik hayatın ardından bu katilin karanlık tarafı 1968'de ortaya çıktı.

O tarihte, sadece 8 yaşındaki Tali Shapiro'yu kaçırıp işkenceye uğrattı, ancak küçük kız şans eseri kurtuldu. Fakat bu, Alcala için henüz başlangıçtı.

New York'ta kendi kimliğini terk edip John Berger olarak tanınmaya başladı.