USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İYİ Partili Ümit Dikbayır tweet olayının perde arkasını anlattı: 'Akşener beni aradı...'

Altılı masanın toplantısının ardından Millet 5'ten büyüktür paylaşımı yapıp ardından tweetini silen İYİ Partili Ümit Dikbayır'dan yeni bir açıklama geldi. O psikolojiyle tweet attığını söyleyen Dikbayır, tweeti nasıl sildiğini anlattı.

İYİ Partili Ümit Dikbayır tweet olayının perde arkasını anlattı: 'Akşener beni aradı...'
05-03-2023 21:37
Google News

İYİ ÖZETİ| Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır Habertürk'te yayınlanan Açık ve Net programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Dikbayır'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Bir kere İYİ Parti'nin kuruluş amacındaki temel ilkemiz, kırmızı çizgimiz başkanlık sistemini değiştirmek üzere bir parti kurduk. Bütün siyasetimiz bunun üzerine dayalı. 2017'de partiyi kurduk sonra çalışmaya başladık.

Biz Türkiye'yi ilçe ilçe geziyoruz. Vatandaş ne dediyse biz bunu duyurmaya çalıştık. Bizim amacımız bu. Yeri geldi grup toplantısında bunlar dile getirildi.

2019 yerel seçimlerinin projesi Meral Akşener'e aittir. Milletimizin özgüvene ihtiyacı var. Akşener bizi topladı biz bir karar aldık biz 31 mart seçimlerinde bir ittifak yapmalıyız.

CHP'den 1 ay sonra bize bir cevap geldi. Bu sayede Mersin ve İzmir'i bir kenarda tutarsak 9 belediyeyi biz bu sayede kazandık..

Ankara'da Mansur Yavaş öne çıkıyordu. Onu destekledik. İstanbul'da Ekrem beyi tanımıyorduk. Onu da Kemal bey dedi ki 'başarılı olunabilir'. Bu başarının ortaya çıkması istişareyle oldu. İstişare yaptığınız zaman sonuç alıyorsunuz.

Türk milleti beşten de büyük altıdan da büyük. Türk milleti her şeyden büyük. Ben o masada beşli imzayı öğrendim. O psikolojiyle attım. Bana tweetimi sildirebilecek tek kişi var. Ben tweeti attım genel başkan beni aradı. Ümit bu masadaki diğer liderleri incitir kaldırsan iyi olur dedi. Bu süreç içerisinde hiç nezaketini kaybetmemiştir.

Ben duyduğum Kılıçdaroğlu'nun biz bunu 5 imzayla duyururuz. Siz atmasanız da olur dediğini duydum. Şimdi orada genel başkanlar var. 2 bin 500 sayfalık bir çalışma var kelime kelime üzerine mutabık kalınmış..

"ŞOK OLDUK, ÇOK ŞAŞIRDIK"

Biz şok olduk, çok şaşırdık. Burada 1 buçuk yıl çok kıymetli emekler var. Kılıçdaroğlu 6 liderin ortak imzası olmadan bir aday açıklamayacağız. Biz Kemal beyin sert ve dayatmayacağı olacağını düşünmedik. En önemli aday konusunda istişare yapılmaz mı? Kemal beyin bu kadar direteceğini hiç düşünmedik.

"MASADAN KALKMADIK KALDIRILDIK"

Mağdur olan biziz. Biz masadan kalkmadık kaldırıldık. Masadan millet kalktı. Bunu birinci turda bitirecek adaylar var. Mansur Yavaş ismi çok öndeydi. Halk ağırlık olarak Mansur Yavaş'ı istedi. Yavaş ismi hep öndeydi. Hakkari'de de, Diyarbakır'da da hep önümüze çıktı. Genel başkan masada bunu getirdi. Eğer bunlara hayır derseniz bir anket yapalım dedi. Buna da karşı gelindi..

Akşener masadan kaldırıldı. Biz GİK olarak oy birliğiyle karar aldık. Biz Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemiyoruz dedik. Biz bir karar alırız ve genel başkanımız buna uyar. Bizim arkadaşlarımız ve genel başkanımız bu nezaketsizliği haketmedi. 26 Ocak'ta İyi parti genel merkezinde toplanıldığında hiç aday konuşmadık artık aday konuşalım dedik. 13 şubat'ta konuşulacaktı ancak araya deprem girdi.

Son toplantıda herkese söz verildikten sonra en son söz genel başkana geliyor. Sayın Akşener olabilir ama bizim endişlerimiz var diyor. O partinin seçmenleriyle bizim endişelerimiz aynı aslında. Ama biz bunu bilimsel ve gerçekçi bir yere oturmaya çalışıyoruz. Bunu birinci turda bitirecek bir aday var Mansur Yavaş var ona da bir rezerveniz varsa Ekrem İmamoğlu var ona da bir rezerveniz varsa anket yapalım demiş.

"BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ OLARAK BİLİYORDUK"

CHP'nin rozetini taşıyorlar ama biz belediye başkanlarımız olarak biliyorduk. Bizim biliyorduk ki genel başkanımız o yüzden bu rahatıkla söyledi. İki partinin adaylarıydı onlar. Biz bu belediye başkanlarını bizim sanıyorduk maalesef değilmiş. Siz genel seçimde başarılı olduktan sonra biz yerel seçimlerde silip süpürürüz.

Bu belediye başkanlarına hayır dediniz. Millete soralım. Millete sormanın en iyi yöntemi nedir anket yapmak. Bu oyu millet kullanacak."

AYRINTILAR GELİYOR...



Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Chery ve BYD, Türkiye'ye Fabrika Açabilir!
Chery ve BYD, Türkiye'ye Fabrika Açabilir!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli iki firmanın Türkiye'de otomobil fabrikası kurabileceğini açıkladı. Aslında iki firma daha masada ancak görüşmeler henüz erken aşamada.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu