USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İyi Parti işte bu kamburdan kurtuldu

Yıllardır CHP'nin gölgesinde siyaset yapan İyi Parti, terör örgütü lehine atılan adımlar nedeniyle ilk kez töhmet altında kalmıyor. CHP ile ittifaktan vazgeçen İyi Parti, CHP'nin her geçen gün kabaran terör sicilinden uzakta konumlanıyor.

İyi Parti işte bu kamburdan kurtuldu
27-12-2023 20:53
Google News

HABER7

Kurulduğu ÖZETİ| günden bu yana milliyetçi kesime hitap etmesine rağmen CHP ile ittifak dolayısıyla “terör” ithamlarının gölgesinde kalan İyi Parti ilk kez bu kementten kurtulmuş şekilde siyaset yapıyor. GİK kararıyla Millet İttifakı’na kapıları kapatıp yerel seçime hür ve müstakil girme kararı alan İyi Parti artık CHP’nin günahlarının bedelini ödemiyor.

Son dönemde; Özgür Özel’in Dem Parti ile görüşmesi, CHP’nin terör bildirisine imza atmaması, CHP’li vekillerin terörist cenazelerine katılması, CHP kurmaylarının PKK’ya müzahir yayın organlarına katılıp örgüt lehine görüş beyan etmesi, CHP medyasının şehitler ve yakınları aleyhine söylem ve eylemde bulunması gibi skandallar sürekli İyi Parti’ye mâl ediliyordu.

İyi Parti Genel İdrare Kurulu’nun 4 Aralık’ta aldığı karar sonrası yaşananlar, Meral Akşener’in bağımsız hareket etme kararını doğruladı.

İYİ PARTİ’NİN KURTULDUĞU YÜK

Daha önce PKK’nın yayın organı Medya Haber TV’ye katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 13 Aralık’ta Şehit Piyade Teğmen Eril Alperen Emir’in cenaze merasimine katıldı.

Özel bu ziyaretin ardından HEDEP (Dem Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tulay Hatimoğulları Oruç’u ziyaret etti.

Aynı gün içerisinde hem şehit cenazesine katılıp hem de PKK’nın siyasi uzantısının kapısını çalan Özgür Özel’in bu skandal tavrı, İyi Parti’yi töhmet altında bırakmadı.

Irak’ın kuzeyinde iki ayrı saldırıda 12 şehit verdiğimiz terör saldırıları sonrası 24 Aralık’ta TBMM’de AK Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ortak bildiriye imza atarak PKK terör örgütünün saldırılarını lanetledi. İyi Parti bu konuda CHP ile hareket etmedi. “Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır” denilen bildiriyi CHP ve Dem Parti imzalamadı. Özgür Özel’in başını çektiği koro, Meclis’te yine PKK uzantısı Dem Parti ile hareket ederken, terör saldırısında şehit düşen Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenazesinde Özel’in yer alması infiale yol açtı.

CHP lideri Özgür Özel, Kuzey Irak’ta Pençe Kilit bölgesinde şehit düşen sözleşmeli piyade er Enis Budak’ın Manisa’da düzenlenen cenaze törenine katıldı. CHP’li Özel’e cenaze töreninde bir grup vatandaş tarafından tepki gösterildi. Cenaze törenine gelen Özgür Özel yuhalanırken, vatandaşlar tarafından “Özgür dışarı” sloganları atıldı.

ŞEHİT BABASINA HAKARET

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen piyade sözleşmeli er Kemal Aslan’ın babası Mehmet Aslan cenaze töreninde, “Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya özgürlük isteyenlere hakkımı helal etmiyorum” demişti.

CHP yandaşı gazeteci Can Ataklı, şehit babasına hakaretlerde bulunarak, “Kavala’ya ve Öcalan’a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz’ diyor. Kimsin lan kimsin? Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?” sözlerini kullanmıştı.