USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İthal edilen hayvanlarda düzenlemeye gidildi

Ekonomi - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliklerle ithal edilen koyun ve keçi ile sığır cinsi hayvanların kayıt ve küpeleme işlemlerine ilişkin düzenleme yapıldı.

İthal edilen hayvanlarda düzenlemeye gidildi
16-05-2024 12:32
Google News

Tarım ÖZETİ| ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ithal edilen hayvanların sisteme kaydedilme süreleri ile kulak küpelerinde bulunması gereken özelliklerde değişiklik yapıldı.

AŞI VE OLASI HASTALIK KAYITLARININ YAPILMASI VE İZLENMESİ AMAÇLANDI

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, değişiklikle söz konusu hayvanların ithalat ve karantina süreçlerinin tamamlanması beklenmeden kayıt altına alınarak aşı ve olası hastalık kayıtlarının yapılması ve izlenmesi amaçlandı.

Bakanlık tarafından başlatılan elektronik kulak küpesi çalışmaları kapsamında sığır cinsi ile koyun ve keçi türü hayvanlarda geçilmesi planlanan elektronik kulak küpesi uygulamasına eş zamanlı olarak geçilmesi, kamu kaynaklarının etkin kullanılması ve Türk Standardları Enstitüsü tarafından yenilenen TS 7808 sayılı "Hayvan Künyeleri" standardına uygun kulak küpelerinin kullanılabilmesi amacıyla il müdürlüklerinin stoklarında yer alan fazla sayıdaki kulak küpelerinin farklı illerde uygulanmak suretiyle tüketilmesi sağlanacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İnternet Alışverişlerinde Kart Numarası Dönemi Bitiyor!
İnternet Alışverişlerinde Kart Numarası Dönemi Bitiyor!

Mastercard, 2030 yılından itibaren internet alışverişlerinde kart numarası girme zorunluluğunu kaldıracak ve onun yerine rastgele oluşturulmuş tokenler kullanacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu