USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İtalya’da "Yankesiciler" Neden Bu Kadar Fazla? - Webtekno

Avrupa'nın gözbebeği İtalya, uzun zamandır yankesicileriyle birlikte anılmakta. Hatta bu durum öylesine büyüdü ki artık yerli halk, yankesicilere karşı turistleri uyarmaya başladı. Normalde pizza ve makarnalarıyla tanıdığımız bu ülke, neden böylesine tehlikeli bir yer olarak

İtalya’da
08-11-2023 09:12
Google News

İtalya... ÖZETİ| Pisa Kulesi, makarna, mozerella ve pizza. Düşününce aklımıza ilk bu dört kelime geliyor değil mi? Ancak yakın tarihte aklımıza başka bir şey daha gelebilir: Yankesicileri. İtalya'ya giden turistlerin ve yerel halkın beyanlarına göre uzun zamandır bu sorunla karşı karşıyalar. Özellikle turistleri hedef alan bu grup, yerel halkın canını bir hayli sıkmış vaziyette.

Normalde turistlerin canını sıkması gereken bu durum, İtalya'nın turistik imajını kötü etkilediği gerekçesiyle sosyal medyada ve İtalya'da gündem olmuştu. Elbet her ülkede bu tür gruplar var ancak İtalya'nınki oldukça fazla. Peki ama neden dersiniz?

Quotezone'un Avrupa Yankesicilik Endeksi'ne göre, yankesiliciğin en yüksek olduğu ülke İtalya.

Roma'daki Kolezyum, Trevi Çeşmesi ve Pantheon, Milano'daki Duomo di Milano ve Floransa'daki Gallerie degli Uffizi'yi ziyaret edenler, 2022 yılında 1906 turistin yankesiciliğe maruz kaldığını açıklamış.

Bu olaydan dolayı halkın belli bir kesimi turistlerin olduğu yoğun bölgelere giderek yüksek sesle "Yankesicilere dikkat edin!" çağrısı yapıyor. TikTok'ta bu konu özelinde viral olan bu kadının videosunu ise aşağıda bulabilirsiniz: