USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İşte hizmet belediyeciliği! İlçe sınırından girilince fark görülüyor

Pendik'te yaptığı büyük yatırımlarla 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday olarak ismi açıklanan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin konuğu oldu.

İşte hizmet belediyeciliği! İlçe sınırından girilince fark görülüyor
07-02-2024 11:32
Google News

  ÖZETİ|  Haber7-ÖZEL

Pendik, 2019'dan bu yana 5 yıllık süreçte hayata geçirilen çok sayıda proje ile İstanbul'un gözde ilçelerinden biri haline geldi. Hizmet belediyeciliği ile özellikle ulaşım konusunda çok sayıda yatırımın yapıldığı Pendik'te, seçim öncesi vaat edilen projeler bir bir hayata geçirildi.

İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan ve 2019'dan bu yana yaptığı hizmetlerle halkın büyük beğenisini toplayan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, 31 Mart seçimlerinde de tekrar aday gösterildi. Haber7 stüdyosunda Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin konuğu olan Başkan Cin, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Pendik'te yaptığı hizmet engellemelerini kamuoyuna açıklayarak, 5 yıllık görevi süresince yapılan hizmetleri açıkladı. Pendik Belediye Başkanı Cin, yeni süreç için de projelerini Haber7 ekranlarında duyurdu.



İşte Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız;

TÜM ADAYLARA BAŞARILAR

Cumhurbaşkanımızın kararı ile Pendik’te yeniden Belediye Başkan Adayı seçildiniz. Tekrar aday gösterilmenizle ilgili neler söylemek istersiniz? Duygularınızı alabilir miyiz?

Öncelikle çok teşekkür ediyoruz ve iyi yayınlar diliyoruz. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ikinci dönemimizde aday gösterildik. Tüm aday gösterilen kardeşlerimize de hayırlı olsun diyoruz. Bizde aday gösterildikten sonra sahada halkımızla beraberiz. Teşkilatımızın tüm kademeleriyle toplantılar yaparak yol haritamızı belirliyoruz.

Başkanım size şunu sormak istiyorum, siz teşkilat tarafında da bulunmuş bir isimsiniz. Sonrasında belediye başkanı oldunuz. Bu durum sizin için avantaja döndü mü?

Yaklaşık 35 yıldan fazladır siyasetin içindeyim. Bu süreçleri çok iyi bildiğimiz için tecrübeli olduğumuz için sahaya da yansıdı bu durum. Neredeyse her gün teşkilatlarımızla bir araya geliyoruz. Bu tecrübemiz bizim için avantaj oldu.

PENDİK SINIRINDAN GİRİNCE FARK GÖRÜLÜYOR

Başkanım 5 yıllık süreç geçirdiniz. Pendiklilerin taleplerine ne kadar karşılık verdiniz? Pendik’te neler değişti?

Pendik ilçemiz 1994 yılından beri aynı görüşün temsilcileri tarafından yönetiliyor. Önceki başkanlarımız da önemli hizmetleri yerine getirmişti. Bizde 2019’da görevi aldığımızda üzerine neler katabiliriz diye düşündük. Ulaşım anlamında merkez bir ilçeye sahibiz. Havayolu, raylı sistem, deniz yolu gibi aksların olduğu bir ilçemiz var. Toplamda 53.1 kilometrelik yeni yollar yaptık. Sadece yol değil tabi ki etraflarında oturma alanlarının yürüyüş yollarını da birlikte yaptık. Pendik ilçemizin ulaşım sorununu büyük ölçüde çözdük. Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken işler vardı ancak bir çalışma göremedik. İnşallah yeni dönemde Büyükşehir’i alırsak Murat Bey ile görüştük ve taahhütlerimiz aldık. İnşallah yeni dönemde ulaşım açısından tüm sorunlarımızı çözmüş olacağız.

Başkanım çok gündem olan bir orman yolu meseleniz var. Bize bundan da bahseder misiniz?

Yaptığımız 53.1 kilometrekarelik yolun sadece 4 kilometrekarelik bir kısmıdır. Daha önce bir araç dahi zor geçiyordu. 45 günde biz bu yolu bitirdik. Aynı zamanda akıllı bir yoldur burası yani kış aylarında buzlanma gerçekleşirse direkt yapay zekayla merkeze haber veriyor. Yolun bu etabı 1,5 km’lik bir yoldur. Sonrasında Kartal ilçesine girmiş oluyoruz. Biz Kartal’da ki yetkili arkadaşlarımıza söyledik ama çok ilgilenmediler. Yani vatandaşımız Pendik sınırlarına girdiği zaman kimin nereyi nasıl yönettiğini görebiliyor. Keşke onlarda bu yolun devamını yapsaydı da vatandaşlarımız da bu sıkıntıları çekmeseydi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Başkanım kentsel dönüşüm konusunda da Pendik ilçemizde çok ciddi çalışmalar var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yaptığınız ve devam eden projeleriniz var. Aksayan projeler de var. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun evlerini teslim etmediği hak sahipleri de var. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Kentsel dönüşüm Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi. Pendik ilçemizde de kendi üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Murat Kurum başkanımızın Bakanlık döneminde yoğun görüşmeler neticesinde yaklaşık 1 milyon metrekarelik alan rezerv alan olarak ilan edilmişti. Temellerimiz atıldı ve bu alanda inşaatlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah Büyükşehir’i aldığımız zamanda kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarımıza daha da hızlı bir şekilde devam edeceğiz. 

İLÇEDE CİDDİ DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

İlk etapta kaç konut planlanıyor Başkanım?

Pendik’te yaklaşık 343 bin bağımsız bölüm var. Maalesef 99 depremini baz alırsak bu yapılanmanın yüzde 54 depremden sonra yapılmış ama geri kalan kısmı 99 depremi öncesinden yapılmış. Yani neredeyse yüzde 50’lik bir bölümü yeniden yapmamız gerekiyor. İlçemizde ciddi bir dönüşüm gerçekleştireceğiz.  Bu mesele siyaset üstü değerlendirmemiz gerekiyor ancak bazı siyasi isimler bu konuyu politikleştirerek vatandaşımızı yanlış yönlendiriyor.