USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İşte gram altın hesaplaması... Yıl sonunda kaç lira olacak?

Ekonomi - Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş, altın fiyatlarına ilişkin hedefleri paylaştı. Peki yıl sonunda gram altın ne kadar olacak?

İşte gram altın hesaplaması... Yıl sonunda kaç lira olacak?
06-03-2024 14:52
Google News

Altın ÖZETİ| fiyatları, ABD'de faiz indirimlerinin haziranda başlayacağı beklentileri ve Orta Doğu'da devam eden jeopolitik risklerin de etkisiyle dün tarihi zirve seviyeye yükseldi.

Altının ons fiyatı dün yüzde 0,6 artışla günü 2 bin 130 dolardan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. 

Gram altın ise 2 bin 170 liraya kadar yükseldi.

Peki altın yıl sonu ne kadar olur, altım için hangi seviyeler fırsat? 

Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, Haber7'ye değerlendirdi.

ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

Ons altının 2 bin dolar üzerinde kalıcı olduğuna işaret eden Erbaş, tahvil faizi ve dolar endeksinin geri çekilmesinin altın fiyatları için fırsat yarattığını belirtti. "Fed'in faiz indirimlerine başlayacağı yılın ikinci yarısına da yaklaşılmış olması altın fiyatlarını yukarı yönlü tetikliyor" diye konuştu. 

Uzun süredir yatay seyreden ons altında 2 bin 100 doların yukarı yönlü kırıldığına dikkat çeken Erbaş, "Ons altında hızlı bir yükseliş süreci başladı" dedi.

Ons altındaki bu yükselişin gram altına da yansıdığını ifade eden Erbaş, gram tarafında ivmenin yukarı yönlü kırıldığını vurguladı. "Hem ons tarafı hem de kur tarafı gram altını yukarı yönlü destekleyecek" diye konuştu.