USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İstanbul'da yeniden aday gösterilen AK Partili isimlerden ilk mesajlar

'5 yıllık fetret devri son bulup şahlanış devri başlayacak.' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için AK Parti adaylarını tanıttı. İşte yeniden aday gösterilen bazı adayların ilk mesajları.

İstanbul'da yeniden aday gösterilen AK Partili isimlerden ilk mesajlar
20-01-2024 17:37
Google News

AK ÖZETİ| Parti'nin İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları belli oldu

GALERİNİN DEVAMI <p>AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları belli oldu. Adayları, <a href=Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor.

"><p><strong>ESENLER</strong></p><p>Esenler Belediye <a href=Başkanı Tevfik Göksu, yeniden aday oldu.

1966 Gölbaşı Adıyaman doğumlu olan M. Tevfik Göksu, ilköğrenimini Gölbaşı’nda, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Akademik çalışmalarını sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Her zaman aktif siyasetin içerisinde bulunan M. Tevfik Göksu, Refah ve Fazilet Partilerinde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Siyasi çalışmalarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarıyla yakın temasını sürekli devam ettiren Göksu, Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı yaptı. Farklı sivil toplum kuruluşlarıyla irtibatını sürdüren Göksu’nun Araştırmacılar Derneği, Teknik Elemanlar Derneği, ASKON ve Adıyamanlılar Vakfı üyelikleri halen devam etmektedir. Göksu, hazırladığı birçok siyasal propaganda konseptinin yanı sıra sivil toplum iletişim danışmanlığı, yerel yönetim iletişim danışmanlığı ve 1992-2000 yılları arasında da Bağcılar Belediyesi’nde Başkan Danışmanlığı yaptı. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketinde çalışmalarda bulundu. 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterildi ve seçimi yüzde 48 gibi yüksek bir oy oranı ile kazandı.


30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için partisi AK Parti’den yeniden Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilen M. Tevfik Göksu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nde de oylarını yaklaşık yüzde 32 arttırarak; seçmenin yüzde 62.7’sinin oyunu aldı. Göksu, aynı zamanda bir önceki seçime göre oylarını da en çok artıran İlçe Belediye Başkanı oldu. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde yine partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen M. Tevfik Göksu, seçimi yüzde 65,48 gibi yüksek bir oy oranı ile kazandı. Esenler Belediye Başkanlığının yanı sıra, İBB Meclisi’nde AK Parti Grup Başkan Vekili olarak görevine devam etmektedir. İngilizce ve Arapça bilen M. Tevfik Göksu evli ve dört çocuk babasıdır.

"><p><strong>BAĞCILAR</strong></p><p>Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, yeniden aday oldu.</p><p>Abdullah Özdemir, 1983 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde ise “Deprem ve Yapılar” alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.</p><p>Özdemir, çok sevdiği siyasete Bağcılar İlçe Gençlik Kolları’nda başladı. 2007 - 2013 yılları arasında da Bağcılar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.​ Özdemir, bu 7 yıllık süreçte partili arkadaşlarıyla birlikte ilçesine <a href=büyük hizmetlerde bulundu. AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubunda görevinde yer alan Özdemir, Kasım 2013 yılında Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı’ndan ayrıldı. Her zaman aktif siyaset içinde bulunan ve başarılı bir grafik çizen Özdemir, 2014 yılında AK Parti’den Bağcılar Belediye Meclis üyesi seçildi. Bu dönemde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilatlanma ve Çevre Şehircilik ve Kültür biriminde görev yaptı. 2019 yılında da yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi oldu. Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından Bağcılar Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Nisan ayındaki toplantısında yapılan seçimde meclis üyelerinin teveccühleriyle belediye başkanlığı görevine seçildi. En genç belediye başkanlarından biri olan Özdemir, göreve geldiği 15 Nisan 2022 tarihinden itibaren sosyal yaşamdan kentsel dönüşüme kadar ilçenin çehresini değiştiren çok sayıda projeyi hayata geçirdi. Toplumun her kesimi tarafından sevilen bir belediye başkanı olan Özdemir, hâlen Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Özdemir, 1993 yılından beri İstanbul’da yaşıyor.

"><p><strong>EYÜPSULTAN</strong></p><p>Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yeniden aday oldu. </p><p>1964 yılında Ordu'da doğdu. <a href=Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra çalışma hayatına 1984–1988 yıllarında İstanbul Üniversitesi’nde memurluk yaparak başladı. 1989–1994 yıllarında Bankacılık sektöründe çeşitli görevlerde bulundu.

1994 yılında Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı olarak başladığı yerel yönetim alanında bugüne kadar önemli görevlerde bulunmuş ve birçok başarılı projeye imza atmıştır. 1994-1999 yılları arasında Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi de olan Deniz Köken, aynı zaman da Eyüp Musiki Vakfının da Kurucuları arasında yer alıyor. 1999-2002 yılları arasında İBB Meclis Üyeliği, İBB Bütçe Komisyonu Üyeliği ve İBB Tarife Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürmüştür. 2004 yılında Kağıthane Belediyesi Meclis Üyeliği görevini üstlenen Deniz Köken, 2004-2009 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. 2009-2014 yılları arasında ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olan Deniz Köken, 2014-2018 yılları arasında da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini üstlenirken aynı zamanda da Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

"><p><strong>TUZLA</strong></p><p>Tuzla Belediye Başkanı <a href=Şadi Yazıcı, yeniden aday oldu.

1971 yılında Erzurum'da doğdu.1974 yılında İstanbul Kartal'a yerleşti. İlk, orta ve lise eğitimini Kartal’da tamamladı.1987 yılında liseyi bitirdikten sonra aynı yıl üniversite sınavına girip Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Mezun olduktan sonra doktor olarak meslek hayatına atıldı. 1997 yılında Tuzla’da kurduğu Tuzla Teşhis ve Tedavi Merkezi ile özel sektörde hizmete başladı. Aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş çalışmalarında yer aldı. İstanbul Tuzla Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasete ilk adımını attı ve 7 yıl AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Yöneticilik alanında yazmış olduğu makalelerden iki ödülü bulunan Dr. Şadi Yazıcı, 26 Ekim 2008 tarihinde yapılan son ilçe kongresinde tekrar aday olmayarak görevini yeni bir arkadaşına bıraktı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den belediye başkan adayı olan Dr. Şadi Yazıcı, seçimlerden başarıyla çıkarak Tuzla Belediye Başkanı seçildi. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde güven tazeleyerek görevini sürdüren Dr. Şadi Yazıcı, evli ve iki çocuk babasıdır. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ‘İnsanın Teknolojik Yalnızlığı’ , ‘Demokrasi’nin Kısa Tarihi’ ve ‘Demokrasi’nin Çok Kısa Tarihi’ isimli yayınlanmış 3 kitabı bulunmaktadır.

"><p><strong>ÜSKÜDAR</strong></p><p>Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yeniden aday oldu.</p><p>Siyasete aktif olarak 1992 yılında Refah Partisi Üsküdar Gençlik Kolları'nda başladı. Fazilet Partisi'nde Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. AK Parti’nin kuruluş süreci ile birlikte Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002 genel ve 2004 yerel seçimlerinde AK Parti Üsküdar İlçe SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) Başkanlığı yaptı. 2003 – 2004 yıllarında ise AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini üstlendi.</p><p>Belediye Başkan Yardımcılığı Dönemi: 2004 – 2014 yılları arası Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve İBB Meclis Üyeliği yaptı. 10 yıllık Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde; TOGEM (Toplumsal Gelişim Merkezi) ve Gezici Anaokulu, KÜP (Kadın El Ürünleri Pazar Yerleri Projesi), Kandilli El Sanatları Merkezi, Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi, Çavuşdere Dönüşüm Projesi, Üsküdar Gençlik Merkezi, Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi, Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri, Türkiye’de ilk kez YÖK onayıyla başlatılan Çocuk Üniversitesi, Tarihi Eserlerin Restorasyonu, Amatör <a href=Spor Kulüplerine Saha ve Alt Yapı Projeleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi projelerinin gerçekleştirilmesine bizzat öncülük etti.

Belediye Başkanlığı Dönemi: 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

"><p><strong>FATİH</strong></p><p>Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, yeniden aday oldu. </p><p>Mehmet Ergün Turan, 1967 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Trabzonludur.</p><p>İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar dış ticaret ve <a href=inşaat sektöründe ticari faaliyetlerde bulundu; pek çok projenin mühendislik ve uygulama süreçlerini yürüttü. Kamu hizmeti kapsamında, 1999-2005 yılları arasında Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı ile İBB Encümen Üyeliği yaptı. 2007-2009 döneminde İBB Meclisi 2. Başkan Vekilliği ve ardından 2009-2014 döneminde de İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevini yürüten Mehmet Ergün TURAN, 18 Nisan 2014 tarihinde T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na atandı. Şehir planlama, yapı ve kent kültürü, geleneksel mimari; Türk Evi, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi, Anadolu yerleşim kültürü; yöresel mimari eğilimler, İstanbul ve Tarihi Yarımada ile sosyal, kültürel ve ekonomik ölçekte yerel yönetim ve kalkınma modelleri ile ilgilendi ve bu alanlarda çalışmalarda bulundu.

Mehmet Ergün TURAN, TOKİ Başkanlığı döneminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaretleri ile yatay mimari, yöresel mimari ve mahalle kültürü prensipleri çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanında tamamı 6 kat veya daha az katlı olmak üzere 200 binin üzerinde konut inşa edilmesine öncülük etti. Bugün başta İstanbul’da olmak üzere, tüm şehirlerimizde yapılmakta ve açılmakta olan Millet Bahçeleri projesi çalışmalarında yer aldı. Turan, sürdürülebilir çevre ve şehir fikri ekseninde, “insan ölçeğinde ve insan odaklı” yapılaşmayı, temel mimarlık ve mühendislik prensibi olarak benimsedi. Kamu ve yerel yönetimde edindiği yüksek tecrübeyi, İstanbul’un kalbi ve medeniyetimizin yüzük taşı Fatih’e ve Fatihlilerin hizmetine sunmak üzere, 30 Kasım 2018 tarihinde TOKİ Başkanlığı görevinden ayrıldı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde Ak Parti’den Fatih Belediye Başkanı seçildi.

Mehmet Ergün Turan, evli ve dört çocuk babasıdır.

"><p><strong>ADALAR</strong></p><p>Adalar Belediye Başkan adayı AK Parti Adalar İlçe Başkanı Yüksek Jeofizik Mühendisi Sina Şen oldu.</p><p>1966 İstanbul Fatih doğumlu olan <a href=Uğur Sina Şen; İlk ve orta öğrenimini Bostancı ve lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi’nde tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliğini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Coğrafya Fakültesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Deniz Jeofiziği Yüksek Lisans diploması ile mezun olmuştur. 1995 yılında vatani görevini 245. Dönem Komando Asteğmen olarak Şırnak İkizce komando Taburunda tamamlamıştır. 2005 yılından itibaren deniz yolu ile yolcu taşımacılığı yaparak Bostancı- Adalar arasında İstanbul halkına hizmet etmektedir. İştigal konusu ile ilgili dernek, oda ve kooperatiflerin yönetim kurullarında yönetici olarak görev yapmaya devam etmektedir. Şu anda sahibi olduğu şirkette ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

UĞUR SİNA ŞEN HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Siyasi hayatına 2009 yılında Adalar İlçesi AK Parti’de üye olarak başlayan ŞEN, 2011 yılında İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak teşkilat yapılanması içinde çalışmaya başlamıştır. 2012 yılında yapılan ilçe kongresi ile Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev alan ŞEN; sırası ile İlçe Sekretarya Birim Başkanı ve 2013 yılında Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı olarak görev yapmıştır. 2014 yılında yapılan Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 24 Haziran 2018 seçimleri de dahil olmak üzere Adalar AK Parti SKM başkanı olarak görev yapmıştır. 2015 yılında yapılan 5. İstanbul İl Kongresinde Yedek Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başlamıştır. Teşkilat komisyonunda Kadıköy, Üsküdar, Pendik ve Adalar’dan sorumlu olarak hizmet vermiştir. 16 Nisan 2018 Ak Parti Adalar 6. Olağan Kongresi ile İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Yönetimdeki görevini Teşkilat Başkanı olarak sürdürürken, Ocak 2019 itibari ile İlçe Başkanı olarak atanmıştır. 20 Ocak 2021 tarihinde yapılan Ak Parti· Adalar 7. Olağan kongresi ile İlçe Başkanı olarak seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk babası olan ŞEN, yüzme ve basketbol sporlarıyla ilgilenmektedir.

"><p><strong>ATAŞEHİR</strong></p><p>Ataşehir Belediye Başkan adayı Avukat Mustafa Naim Yağcı oldu.</p><p>3 Kasım 1975’te Rize/Çayeli/Aşıklar Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra 1987-1989 yılları arasında, Rize/Akarsu Köyü Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamladı.</p><p>Orta okulu Çayeli İmam Hatip,liseyi Kadıköy İmam Hatip lisesinde okudu. 1995 yılında Kadıköy İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu,1996 yılında kayıt yaptırdığı İ.Ü.Hukuk Fakültesi’nden 2000 yılında mezun oldu. 1997 yılında Rize’de başladığı İmam-Hatiplik görevini, Kadıköy Müftülüğü Fenerbahçe Selamiçeşme Camii’nden istifa ile ayrıldığı 2004 yılına kadar sürdürdü. 2004 yılında Ataşehir’de,ortağı olduğu ofiste serbest avukatlık yapmaya başladı. 2013-2018 yılları arası AK PARTİ Ataşehir İlçe Başkanlığını yaptı. 31 Mart 2019 Yerel seçimleriyle meclis üyeliğine seçildi,meclis üyeliği Ataşehir Belediye Meclisinde Ak Parti Grup Başkan vekili ve Hukuk Komisyonu üyesi, İBB meclisinde de Hukuk Komisyonu üyesi olarak devam ediyor.</p><p>Ortaokul ve lise yıllarında Milli Gençlik Vakfı yönetimlerinde, <a href=Üniversite yıllarında din görevliliği yanında hemşeri, eğitim ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren derneklerde bulundu. Sonrasında Ataşehir Site Spor Kulübü yöneticiliği, Türkcan (Türkçemizi Canlandırma) Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ve bir dizi dernekte aktif görevlerde bulundu. Kadıköy İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği (KİHL Mezder) başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Halen KAİM Vakfı kurucu mütevelli ve yönetim kurulu üyeliği, RİDEVA Vakfı kurucu mütevelli ve denetim kurulu başkanlığı ile Ataşehir Mimar Sinan Camii Dernek Başkanlığı vazifeleri devam ediyor. 1997 yılında kurdukları, Ataşehir/Kayışdağı Mahallesinde, inşaat malzemeleri üzerine faaliyet gösteren, aile şirketi var. 2010 yılının Şubat ayında evlendi. Şevval ve Ahmet Hamdi adında iki evladı var.

"><p><strong>AVCILAR</strong></p><p>Avcılar Belediye Başkan adayı Abdullah Küçükoğlu oldu.</p><p>1978 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde dünyaya gelen Abdullah Küçükoğlu, lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye bölümünde tamamladı. 2001 yılında AK Parti'nin kurucu ilçe yönetim kurulu üyesi olarak siyasete başladı ve 22 yıldır çeşitli kademelerde görev aldı. İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Belediye Meclis Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, İBB Başkanlık Divan Katipliği ve İBB <a href=Deprem Doğal Afet Komisyon Üyeliği, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği, AK Parti İstanbul İl Teşkilat Komisyonu Üyeliği, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Avcılar İlçe Başkanı olarak görevine devam eden Abdullah Küçükoğlu, İstanbul ve Bulgaristan'da bulunan işyerleri ile tekstil ve kimya sektörlerinde ticaret yapıyor. Öğrencilik yıllarından itibaren birçok sivil toplum kuruluşunda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Küçükoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

"><p><strong>ARNAVUTKÖY</strong></p><p>Arnavutköy Belediye Başkan adayı AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu oldu.</p><p>Aslen Kastamonu Cideli olan Mustafa Candaroğlu, 5 <a href=Aralık 1984 yılında İstanbul Arnavutköy’de doğdu. 1996 yılında Boğazköy İlkokulu’dan, 1999 yılında Asfa Ortaokulu’ndan, 2002 yılında Sultan Fatih Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi’de tamamlayan Candaroğlu, İç Mimarlık olarak 2008 yılında mezun oldu.
Askerliğini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı’nda Kısa Dönem olarak tamamladı. Askerlik sonrası Yüksek lisans Eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamlayan Candaroğlu, çeşitli STK’da gönüllü olarak görevler aldı. İş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu Arnavutköy Bilgi Kalem Koleji Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmektedir. Evli 3 Çocuk babası olan Mustafa Candaroğlu iyi derece İngilizce bilmektedir.

"><p><strong>BAHÇELİEVLER</strong></p><p>Bahçelievler Belediye Başkanı <a href=Hakan Bahadır, yeniden aday oldu.

İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde eğitimini sürdüren Dr. Hakan Bahadır aynı üniversitede radyoloji alanında ihtisas yaptı. Mezuniyetinden sonra; Mersin Mut Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Dr. Hakan Bahadır, aynı dönemde Mut İlçesi Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. AK Parti’nin kurulduğu 2001 yılından bu yana AK Parti üyesi olan Dr. Hakan Bahadır, 2003–2009 yılları arasında AK Parti Bahçelievler İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinin ardından, 2009–2011 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. 2011 yılında AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı olarak görevlendirilen Dr. Hakan Bahadır, 4 yıl Bahçelievler’de önemli siyasi çalışmalara imza attı. 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşen 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı olan Bahadır, 1 Kasım 2015 ve 16 Nisan 2017 seçimlerinde Almanya Bavyera Eyaleti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı yaptı. 2018 yılında yapılan AK Parti İstanbul İl Kongresi’nde İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Dr. Hakan Bahadır, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir. Dr. Hakan Bahadır, 31 Mart 2019 seçimlerinde %49,89 oy alarak Bahçelievler Belediye Başkanı seçilmiş olup görevini devam ettirmektedir. Judo sporu ile ilgilenen ve iyi derecede İngilizce bilen Dr. Hakan Bahadır, evli ve 1 çocuk babasıdır.

"><p><strong>BAKIRKÖY</strong></p><p>Bakırköy Belediye Başkan adayı Ali Talip Özdemir oldu. </p><p>1953 yılında Konya'nın Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Ali Talip Özdemir, ilk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladı. 1977 yılında Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans <a href=yapan Özdemir, 1987 yılında Makine Yüksek Mühendisi oldu. 1991 yılında Mesut Yılmaz'ın başbakanlığında kurulan kabinede Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Ali Talip Özdemir, Çevre Bakanlığı'nın kurulmasıyla da ilk Çevre Bakanı unvanına sahip oldu. 1992 yılında yapılan ara yerel seçimlerde İstanbul - Bakırköy Belediye Başkanlığı'na aday olan ve seçilen Ali Talip Özdemir, iki dönem bu görevini sürdürdü. Bakırköy Belediye Başkanlığı yanı sıra Marmara ve Boğazlar Belediyeleri Birliği Başkanlığı'nı da yürüten Ali Talip Özdemir, Basın ve Enformasyondan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 11 Ocak 2003 tarihinde yapılan Anavatan Partisi 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlık görevine seçildi.

"><p><strong>BAŞAKŞEHİR</strong></p><p>Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yeniden aday oldu. </p><p>1977 yılında Küçükçekmece’de doğdu. Ailesi aslen Malatyalıdır. Yasin Kartoğlu, ilk ve orta öğrenimini İstanbul Küçükçekmece’de, yükseköğrenimini ise İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladı. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Başakşehir Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçilen Kartoğlu, aynı dönemde Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 2 dönem başkan yardımcılığı görevini yürüten Yasin Kartoğlu, Mevlüt Uysal’ın 28 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından 4 Ekim 2017 tarihinde Belediye Meclisi’nce Başakşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ile tekrardan Belediye Başkanı olarak seçilen Kartoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.</p><p><strong>BEYKOZ</strong></p><p>Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden aday oldu.</p><p>1960 yılında Giresun’un Piraziz ilçesine <a href=bağlı Bozat beldesinde doğdu. 1980 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümü’nde “Yerel Yönetimlerde Farklı Yaklaşımlar ve Sosyal Belediyecilik Uygulamaları” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı. 1999, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerini kazanarak, üçü AK Parti’den olmak üzere dört kez Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 2019 yerel seçimlerinde de Beykoz Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Fotoğraf Vakfı Başkanı olan Aydın uzun yıllardır fotoğraf sanatıyla ilgilenmektedir. Aydın’ın iki fotoğraf sergisi bulunmaktadır. İngilizce bilen Aydın, evli ve iki çocuk babasıdır.

"><p><strong>BAYRAMPAŞA</strong></p><p>Bayrampaşa Belediye Başkan adayı İlknur Kovaç Bayraktar oldu. </p><p>1979 İstanbul doğumlu olan İlknur KOVAÇ BAYRAKTAR, Makedonya Üsküp şehrinden ana vatana göç eden bir ailenin ferdidir. İlköğrenimini Bayrampaşa Ahmet Haşim İlköğretim Okulu, orta ve lise eğitimini Bayrampaşa Rıfat Canayakın Okulu'nda tamamlamıştır. Maltepe Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Marmara Üniversitesi'nde Uygulamalı <a href=Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans yapmış ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde, Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkul Hukuku Eğitimi almıştır. Meslek hayatına avukat olarak başlayan KOVAÇ BAYRAKTAR, Bayraktar Hukuk Grubu’nun kurucu avukatıdır. İkinci üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde devam etmektedir. 2014 yerel seçimlerinde, Adalet ve Kalkınma Partisi Bayrampaşa İlçe Teşkilatı’nda aktif olarak görev almaya başlayan KOVAÇ BAYRAKTAR, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, İnsan Hakları Birim Başkanlığı görevlerini ifa etmiş ve 2018 yılında Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı’na atanmış olup halen bu görevini sürdürmektedir.

2019 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediye Meclis üyesi seçilen KOVAÇ BAYRAKTAR, Bayrampaşa Belediye Meclisi Hukuk ve Eğitim Komisyonları Başkanı'dır. Arnavutça, İngilizce ve Fransızca bilen İlknur KOVAÇ BAYRAKTAR, evli ve iki çocuk sahibidir.

"><p><strong>BEŞİKTAŞ</strong></p><p>Beşiktaş Belediye Başkan adayı <strong>Serkan Toper</strong> oldu.</p><p>13.03.1979 yılında Denizli’nin Sarayköy ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Kars-Kagızman’lıdır.<br />Türkbey Efe isminde bir erkek evlat babasıdır. İlkokul 1-2-3 sınıfları Sivas-Yıldızeli ilçesinde tamamladıktan sonra ilkokul 4 ve 5. sınıfları, ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı.<br />1996 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve 2000 yılında mezun oldu. 2002 yılında İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olarak mesleğe başladı. 2002 yılından bu yana serbest avukatlık yapmaktadır. Müvekkil ağırlığını şirketler, haberciler, sanatçılar ve müzik adamları oluşturmakla, <a href=ceza hukuku, şirket danışmanlığı, İş Hukuku, Ticaret Hukuku, Aile Hukuku, Fikir ve Sanat Eserleri ve de Medya hukuku ağırlıklı çalışmalar yürütmektedir. 2015 /2019 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Spor ve Sanattan Sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Türkiye Tenis Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanvekili görevini yürütmektedir. Türk Hukuk Enstitüsü Genel Sekreterliği görevini hali hazırda yürütmektedir.

2019 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı MHP Beşiktaş Belediye Başkan adayı olmuştur.

"><p><strong>BEYOĞLU</strong></p><p>Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yeniden aday oldu. </p><p>1971 Yılında Rize’ nin Güneysu ilçesinde doğdu. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1996 yılından bu yana kendime ait büroda serbest avukatlık yapmakta. Beyoğlu, Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Seçim İşleri Birim Başkanlığı, Teşkilat Birim Başkanlığı görevlerinde bulundu. 3 Kasım 2002 ve 28 Mart 2004 seçimlerinde Seçim Koordinasyon (SKM) Başkanlığı görevini ifa etti. Temmuz 2004 yılından itibaren <a href=Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevini ifa etti. 26 Haziran 2009 tarihinde İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve İl Başkan Yardımcılığı- İl Seçim İşleri Başkanlığı görevine getirildi. 27 Mayıs 2012 Kongre Sonrasında Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak atandı. 29 Mart 2009 yerel ile 12 Eylül 2010 ve 12 Haziran 2011, 30 Mart 2014 yerel ve 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini ifa etti.

Haydar Ali Yıldız, evli ve 3 çocuk babasıdır.

"><p><strong>BEYLİKDÜZÜ</strong></p><p>Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mustafa Günaydın oldu.</p><p>Aslen Trabzonlu olan Günaydın, 29 Ağustos 1971 tarihinde İstanbul Bayrampaşa’da dünyaya gelmiştir. Nişantaşı Üniversitesi İç Mimarlık, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümlerinden mezun olduktan sonra çift dal Lisans eğitimi ile Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. 1957 yılında kurulan Tekstil ve İnşaat firmasının ikinci kuşak <a href=temsilcisi olup firmanın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir. Beylikdüzü İlçesindeKaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli heyeti Kızılay, Yeşilay gibi birçok Sivil Toplum Kuruluşunda Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif görev almıştır. Siyasi hayatına 2009-2014yerel seçimlerindeAk Parti Belediye Meclis Üyesi olarak başlamıştır.2019 yılı yerel seçimlerinde Beylikdüzü ilçesinden Büyükşehir Meclis Üyesi adayı olarak devam etmiş, 1 Şubat 2021 tarihinde yapılan Beylikdüzü 4. Olağan Kongresinde AK PARTİ Beylikdüzü İlçe Başkanı görevine seçilmiştir. Evli ve 3 çocuğu olup bir torunu bulunmaktadır.

"><p><strong>BÜYÜKÇEKMECE</strong></p><p>Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Recep <a href=Erol oldu.

12 Kasım 1968 tarihinde İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde doğan Recep Erol, Bulgaristan göçmenidir. Eğitim hayatına Büyükçekmece İlkokulu'nda başlamış ve ortaöğrenimini Büyükçekmece Lisesi'nde tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Sakarya Mühendislik Fakültesi'nde ve İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler Akademisi'nden mezun olmuştur. 1990 yılında özel sektörde muhasebe sorumlusu olarak iş hayatına adım atan Recep Erol, Muhasebe Müdürü ve Mali Müşavir olarak çalışmıştır. 1998 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) unvanıyla kendi danışmanlık şirketini kurarak serbest meslek hayatına başlamıştır.

">

7 Ocak'ta İstanbul 18 Ocak'ta Ankara ve İzmir'in ardından bugün İstanbul'un ilçeleri açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "AK Parti İstanbul İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Programı’"na katıldı.  Erdoğan, İstanbul İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı. İşte yeniden aday gösterilen bazı isimlerin ilk mesajları;

ŞADI YAZICI: ŞEHREMİNİ EMANETİNİ İNŞAALLAH SAHİBİNE VERECEKTİR

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı: İlçelerden alınan kümülatif oylarla İstanbul alınacak. "Yeniden İstanbul" tüm teşkilatlarla, gönül verenlerle, Cumhur İttifakının tüm üyeleriyle ve işinde başarılı olmuş, halkı kucaklayabilen adaylar belirleyerek ve yine başarı indeksinde kendini ön plana çıkaran isimlerle - istisnalarla beraber - başarılabilir. İstanbul yeniden şehremini emanetini İnşaAllah sahibine verecektir.