USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali başlıyor

Buika, Yavuz Bingöl ve İrfani Türküler konserleri, İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali kapsamında 4-5-6 Ekim’de AKM’de.

İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali başlıyor
02-10-2022 19:02
Google News

Türkiye’nin ÖZETİ| tek halk müzikleri festivali olan İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, bu yıl dördüncü kez yapılıyor. Festival, İspanya’dan Buika, Türkiye’den Yavuz Bingöl ve İrfani Türküler konserleri ile Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında 4-5-6 Ekim tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Festivalde ayrıca ücretsiz üniversite konserleri, Aşıklar konseri, geleneksel enstrümanlar sergisi, geri dönüşümden yapılan enstrümanlar sergisi ve konseri, Okay Temiz Ritim Atölyesi ve konseri ile bağlama yapım atölyesi de yapılacak.

İstanbul Uluslararası 4. Halk Müzikleri Festivali, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla 4, 5, 6 Ekim tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Programı, Sanat Hayattır Derneği tarafından hazırlanan festivalin bu yılki yabancı konuğu Buika olurken İrfani Türküler ve Yavuz Bingöl ise Türkiye'yi temsilen AKM’de konser verecek.

Türkiye’nin halk müzikleri alanında en köklü festival olma yolunda ilerleyen İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali 4 Ekim Salı günü AKM’de yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Üç gün boyunca halk müziklerine dair pek çok etkinliği AKM, AKM Alt Fuaye alanı ve Galata Üniversitesi Şişhane Meydanı’nda sanatseverlerle buluşturacak.

Dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Okay Temiz festivalde kendi adını taşıyan Ritim Atölyesi ve Ritim Konseri ile festivalde yer alıyor. Ayrıca, Temiz’e ait enstrümanlardan oluşan sergi de AKM Alt Fuaye alanında yapılacak olan Ritim Atölyesi ve konseri ile ücretsiz olarak izlenebilecek.

Ardahanlı baba ve oğul Aşıklar Orhan ve İsrafil Üstündağ, İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali açılışında AKM Alt Fuaye’de bir konser verecek. Orhan ve İsrafil Üstündağ, Anadolu’nun bu özel geleneğini sazları ve sözleriyle yaşattıkları konserde hayatın her alanına dair atışmalarıyla izleyenlerle buluşacaklar. Baba Üstündağ geleneği, müziği daha modern biçimde ele alan oğul İsrafil Üstündağ ise geleceği temsil ediyor. Ardahan’ın sesi ve soluğu olan baba ve oğul, festival kapsamında sazları ve sözleri ile dinleyicilerle olacak.

Festivalde ayrıca her sene olduğu gibi halk müziğinin önemli isimleri olan Elif Buse Doğan, Derya Türkan, Ümit Yılmaz, Engin Aslan, Petra Nahtmanova, Volkan Topakoğlu ve Özgür Can Çoban üniversiteliler ile ücretsiz konserlerde buluşacak. Etkinlik Galata Üniversitesi önü Şişhane Meydanı’nda yapılacak.

Anadolu’nun sözlü tarihi olan müzik enstrümanlarından oluşan sergi ise AKM’nin alt fuaye alanında üç gün boyunca gezilebilecek. Etnomüzikolog Feridun Obul tarafından hazırlanan ‘Bu Toprağın Sesleri’ isimli sergide Anadolu'dan dünyaya ses olmuş enstrümanların orijinalleri ve replikaları görülebilecek.

Bağlama sanatçısı ve saz yapım ustası Oktay Yılmaz festivalde her sene olduğu gibi ‘Bağlama Yapım Atölyesi’ verecek. AKM fuayesinde yapılacak atölyede bağlama yapımının her aşaması görülebilecek.

ÇÖPLERLE MÜZİK

Festivalin ilgi çekici diğer etkinlikleri ise Fungistanbul tarafından düzenlenecek olan ‘Atık Enstrümanlarla Müzik Atölyesi’, Çer Çöp Sergisi ve Fungistanbul konseri de AKM Alt Fuaye alanında gerçekleşecek.

Doğayı koruma bilincine dikkat çekmek için yapılacak atölyede kullanılacak olan tüm materyaller atıklardan elde ediliyor. Atölyede, kullanım ömrünü tamamlamış, artık işe yaramaz diye düşünülen objelerin ‘ileri dönüşüm’ ile nasıl enfes birer müzik enstrümanına dönüşeceği gösterilecek. ‘Atık Enstrümanlarla Müzik’ atölyesi, konu anlatımlı ve soru-cevap şeklinde olacak ve etkinlik ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bir Zamanlar Ketçap İlaç Olarak Kullanılıyordu
Bir Zamanlar Ketçap İlaç Olarak Kullanılıyordu

Bugün fastfood sofralarının olmazsa olmaz soslarının başrolü ketçap, bir dönemler çok farklı amaçlara hizmet ediyordu. Onu yalnızca bir domates sosu olarak düşünmek, potansiyeline ayıp etmek olur.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu