USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İsrail'e asrın darbesi: Gazze'de siyonistlerin kalbini söken operasyonda 80'i etkisiz

İsrail’e tarihinin ağır askeri darbesinin indirildiği Gazze’de inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Gazze semalarında İsrail savaş uçağından çok kurtarma helikopterleri uçuyor. İsrail’da yayın yasakları peş peşe geliyor.

İsrail'e asrın darbesi: Gazze'de siyonistlerin kalbini söken operasyonda 80'i etkisiz
23-01-2024 14:28
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Savaş uzadıkça Gazze’de kısıtlı imkanlarla direnen mücahitlerin değil, İsrail ordusundaki teröristlerin gücü kırılıyor.

Gazze Şerid’indeki olağanüstü direniş 4’üncü ayına yaklaşırken, direniş güçlerinin operasyonel kabiliyetinin hala çok yüksek olduğu görüntülere yansıyor.

Gazze’nin kuzeyini ve sahil şeridini kontrol altına aldığını iddia eden İsrail’e rağmen Kassam Tugayları hemen her gün kuzeydeki cephelerde gerçekleştirdiği taarruzların görüntülerini yayınlıyor. Kurtuluş savaşı veren erler, deniz bölgesinde dahi keskin nişancı operasyonları düzenleyerek İsrail işgalcilerini avlıyor.

İsrail askerleri artık birer birer değil, onar onar itlaf ediliyor. İsrail helikopterleri ölü ve yaralı askerleri cepheden tahliye etmek için peş peşe havalanıyor. Gazze semalarında savaş uçağından çok İsrail kurtarma helikopteri görülüyor.

Hamas’ı ateşkes için masaya oturtamayan İsrail, Gazze’de ölüm batağına saplanmaya devam ediyor. Gazze’deki her cephede ağır kayıplar veren İsrail ordusu, en büyük darbeyi dün aldı.

CEHENNEMİ DÜNYADA YAŞADILAR

22 Ocak’ta Gazze’deki en ağır kaybını yaşayan İsrail, 80’i aşkın askerinin enkaz altında kaldığını açıkladı.

Gazze’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde askeri üs haline getirilen bir binayı başarılı istihbarî faaliyetle tespit eden Kassam Tugayları, üs etrafını patlayıcılarla donattı. 22 Ocak akşamında döşenen mayınların infilak ettirip bölgeye ağır silahlarla saldırı düzenleyen mücahitler, İsrail’i tarihinin en büyük bozgununa uğrattı.

Patlamadan kurtulan ve çığlık çığlığa yardım isteyen İsrail askerleri, üs bölgesine yaklaşan Kassam savaşçılarının tanksavar füzeleriyle cehennem ateşini dünyada yaşadı.

DİLLERDE HEP O AYET

İsrail işgal üssüne başarılı atışlar gerçekleştiren Filistinli askerler hep birlikte “Ve attığın zaman sen atmadın Allah attı.” ayeti kerimesini haykırdı.

Savaşta onları siz öldürmediniz, onları Allah öldürdü; (oku) attığında da sen atmadın, Allah attı; bunu da müminlere kendinden güzel bir lütufta bulunmuş olmak için yaptı. Allah her şeyi işitmekte, her şeyi bilmektedir. İşte size lutfu! Allah inkar edenlerin tuzaklarını hep bozmaktadır.  [Enfal Suresi 17-18’inci ayet]


80 SİYONİST AYNI ANDA...

İsrail Kurtarma Servisi Sözcüsü, bina enkazında kalan 30’dan fazla askerin öldüğünü, yaklaşık 50 askerin yaralandığını bildirdi.

İsrail’de yayın yapan Walla haber sitesi, “Bugün Gazze Şeridi’nde savaşın başlangıcından bu yana yaşanan en zorlu gün.” ifadesiyle son dakika haberi geçti. İsrail Ordusu Kurtarma Birimi’nden 130 askerin acil olarak güney Gazze Şeridi’ne nakledildiği ve kurtarma operasyonlarına 9’dan fazla askerî helikopterin katıldığı duyuruldu.

İşte o helikopter hareketliliğinin görüntüsü: