USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İsmail Kahraman'dan Yeniden Refah'a çağrı! Haçlı seferlerini hatırlattı

Milli Görüş'ün önemli isimlerinin buluştuğu Milli Görüş Vefa Gecesi'nde TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman ve Kadim Dostlar Grubu Koordinatörü Yakup Sucuoğlu Haber7’ye özel açıklamalarda bulundu.

İsmail Kahraman'dan Yeniden Refah'a çağrı! Haçlı seferlerini hatırlattı
10-03-2024 17:17
Google News

Haber7 – ÖZETİ| ÖZEL

Milli Görüş camiasının önemli isimlerinin yer aldığı Kadim Dostlar Grubu, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde  ‘Milli Görüş Vefa Gecesi’ düzenledi.

Geceye TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit ve TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit katılım sağladı. Kur’an tilavetiyle başlayan programda, Kadim Dostlar Grubu Koordinatörü Yakup Sucuoğlu ve İsmail Kahraman’ın da aralarında olduğu Milli Görüş’ün önemli isimleri konuşma gerçekleştirdi. Programda Kadim Dostlar Grubu’nun çalışmalarıyla göz dolduran üyelerine plaket takdim edildi. Prof. Dr. Ömer Karaoğlu ise gecede ezgiler seslendirdi.

KAHRAMAN: HEDEFE DOĞRU İLERLİYORUZ

TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman ve Kadim Dostlar Grubu Koordinatörü Yakup Sucuoğlu Haber7’den Nurullah Alpay'a açıklamalarda bulundu.

Kadim Dostlar Grubu’nun düzenlediği geceye dair konuşan Kahraman, “Gayet güzel bir beraberlik. Toplum davasına sahip çıkarsa dış müdahaleler önlenmiş olur. Toplumun organize olması için bu tip faaliyetler olması lazım. 61 senedir mücadelenin içerisindeyiz. Hedefe doğru ilerliyoruz. Güzel gelişmeler oldu, daha güzel gelişmeler olacak. Sıkıntılı dönemlerden geçtik. Dağınıktı insanlar. Tesbih tanesi misinaya geçerse işe yarar. Tane tane olursa sıkıntı verir. Bu tip faaliyetler tesbih haline getirir o taneleri." diye konuştu.

KARŞI TARAFA OMUZ VERİLMESİ YANLIŞ OLUR

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’ndan ayrılarak kendi adayını çıkarmasıyla ilgili konuşan Kahraman, “Çıkarmaması lazım. Bir fikir hareketi olarak yaşayabilir ama bizim kendi bünyemizdeki insanlarımız karşıya omuz vermek gibi bir yanlışa girmemeli. Tarihte bunun çok emsalleri var. Yanlış oluyor. Sultan Abdülhamid’e karşı geldiler, kısa zaman sonra anladılar ki bu yanlış. Haçlı seferleri Kudüs’e giderken yol boyunda beylikler vardı. ‘Nasılsa bize gelmiyorlar’ dediler, lojistik destek oldular. Sonra ne oldu? Kudüs gitti. Dolayısıyla hakkın yanında olmak lazım. Siyaset ayrı bir şey politika ayrı bir şey. Siyaset meşrudur, idare sanatıdır. Günü idare, geleceğe hazırlıktır. Ama politika; ‘poli’ çok, ‘tika’ yüz demektir, yani çok yüzlülük. Şimdi sözlüğe bakın. Politikaya siyaset, siyaset politika yazar. Yanlış. Politika, çok yüzlülük bize yakışmaz. Biz sırat-ı müstakimde dümdüz yolumuzda gideceğiz. ‘Bana şunu ver. Ona bunu et.’ Hayır efendim, biz Cenab-ı Hakk’ın rızası için çalışıyoruz. Ümit ederim ve dilerim ki, bu tip yanlışlardan vazgeçelim. Bütünlüğümüzü koruyalım.” dedi. 

SUCUOĞLU: DEĞERLERİMİZİ SAVUNAN CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Kadim Dostlar Grubu ile ilgili bilgi veren Yakup Sucuoğlu, yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye desteklerini açıklayan Sucuoğlu, “Biz şuna ehemmiyet veriyoruz; 50 yıldır hayatımızı vakfettiğimiz inanç değerlerimizin peşinde koştuğumuz ve onlarda elde ettiklerimizi korumaktır. Bunları korurken de nice kazanacağımız değerlerimiz var. Bu değerlerimiz için de yine koşmaya devam ediyoruz. Kadim Dostlar olarak parti ayrımı yapmamaktayız. Her partiden kardeşimiz var. Her şeyden önce bizim bu değerlerimizi savunan, sahiplenen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. Onu desteklemeye devam ediyoruz.” dedi.

"BUNA KİM ÖNCÜLÜK YAPIYORSA ONUN YANINDAYIZ"

Yeniden Refah Partisi ile AK Parti’nin ittifakına gayret ettiklerini belirten Sucuoğlu, şu ifadelerde bulundu:

“Biz geçen seçimde bir araya gelelim diye gayret ettik. Sağolsun Reisimiz de bu konuya duyarlıydı. Bir vesileyle beraber olduk. Bu dönemde de yine gayret ettik, çalıştık, olmadı. Ama her şeye rağmen biz kimsenin sevdiğine dokunmuyoruz, kimsenin partisine bir şey demiyoruz. Bizim diyeceğimiz şu; 50 yıldır tırnaklarımızı kazıyarak elde ettiğimiz değerleri korumaya ahdettik. Buna kim öncülük yapıyorsa biz onun peşindeyiz. O da kim; Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanımızdır. O da Erbakan Hocamızın talebelerindendir. Biz Reisimizin inancına ve niyetine güveniyoruz. Bundan dolayı bir endişemiz yok, elhamdülillah.”


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Alkol Aldıktan Sonra Neden Hemen Tuvalete Gideriz?
Alkol Aldıktan Sonra Neden Hemen Tuvalete Gideriz?

Alkol aldığımızda sadece beynimiz ve ruh hâlimiz değişmez. Buna mesanemiz de eşlik eder. Özellikle alkollü mekânlardaki tuvalet sırasına bakınca da ne demek istediğimiz aslında ortada. Peki neden alkol aldıktan sonra çok sık işemeye gidiyoruz? Hatta bir soru daha: Neden alkolden

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu