USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş dünyasından 'acil' İstanbul çağrısı: Savaştan beter oluruz

Ekonomi - ASKON Başkanı Aydın, İstanbul’un ekonomik büyüklüğü ile İstanbul’un kalbi olduğu belirterek, kalbin durması Türkiye’nin durması demek, olası deprem öncesi yarından tezi yok bugünden gerekli tedbirlere başlanması gerektiğini vurguladı.

İş dünyasından 'acil' İstanbul çağrısı: Savaştan beter oluruz
26-02-2023 11:02
Google News

Haber7

Anadolu ÖZETİ| Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Aydın ayrıca olası İstanbul depreminin savaş etkisi kadar yıkımlarda bulunacağını belirterek bunun da Türkiye’nin beka sorunu olduğunu belirtti.
 

Türkiye'nin GSYH'nın yarısı etkilenir: Bu bir milli güvenlik meselesidirTürkiye'nin GSYH'nın yarısı etkilenir: Bu bir milli güvenlik meselesidir

Başkan Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;

Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. İlk defa depremlerle karşılaşmıyoruz. Depremin acısını çok çektik. En son Asrın faciası olarak Kahramanmaraş merkezli iki depremi 7.7 ve 7.6 peş peşe yaşadık. Ukrayna-Rusya savaşında sivil kayıpları 1 yılda 10 binleri bulmadı. Biz bir depremde şu an için 40 binin üzerinde acı bir kayıp yaşadık. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye hemen hemen her coğrafyasında deprem kuşağında yer alan bir ülke. Bu bilinçle yaşamamız gerektiğini yıllardır biliyoruz. Nitekim defalarca söylenmesine, onlarca çalıştaylar yapılmasına rağmen bir türlü tedbir noktasında harekete geçemedik.

DEVLET NEZDİNDE SORUN AŞILDI

Son Kahramanmaraş depreminde özellikle TOKİ tarafından yapılan binaların yıkılmadığını gördük. Demek ki devletimizin bu konuda gerekli tedbirleri almış ve süreci doğru yürüterek dayanıklı binaları oluşturmuş. Yani şu açık işi doğru yapar isen deprem öldürmüyor, işi doğru yapmaz isen bina öldürüyor diyoruz ama aslında bina da öldürmüyor. İşini eksik yapan doğru yapmayan, çalan çırpan zihniyet öldürüyor.