USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iPhone’um Orijinal mi: Yenilenmiş mi Yoksa Yurt Dışı mı? - Webtekno

İkinci el bir iPhone satın almak, teknoloji meraklıları için hem ekonomik hem de heyecan verici bir seçenek olabilir. Ancak bu sürecin birçok tuzak ve karmaşıklık içerdiği unutulmamalı. Hem finansal hem de teknik açıdan iPhone’um orijinal mi ya da yenilenmiş mi diye merak ediyorsa

iPhone’um Orijinal mi: Yenilenmiş mi Yoksa Yurt Dışı mı? - Webtekno
22-01-2024 14:38
Google News

Alacağınız ÖZETİ| iPhone’un yurt dışı ürünü olup olmadığına cevap bulacağınız içeriğimizde sizlere satın alırken yapmanız gereken temel kontrolleri adım adım anlatıyoruz.

Eğer yatırımınızın karşılığını en iyi şekilde almak ve dolandırıcıların menzilinden uzak olmak istiyorsanız 2. el iPhone alırken dikkat edilmesi gerekenlere geçelim.

iPhone’un orijinalliğini ya da yenilenmişliğini neden kontrol etmelisiniz?

iphon'um orijinal mi

iPhone'un orijinalliği, sadece cihazın fiyatını değil, aynı zamanda performansını, güvenilirliğini ve hatta güvenliğini de etkiler. Orijinal iPhone, Apple'ın sıkı kalite kontrol standartlarından geçmiş ve markanın güvencesi altında olur.

Yenilenmiş iPhone'lar, genellikle daha uygun fiyatlıdır ve Apple tarafından onarılmış olabilir ancak bu cihazlar bazen yeni bir cihaz kadar performans göstermeyebilir. Yurt dışından getirilmiş iPhone'lar ise çeşitli riskler taşıyabilir. Örneğin, farklı ülkelerde satılan iPhone'lar, yerel ağ operatörleriyle uyumsuz olabilir veya yazılım güncellemeleri konusunda sorunlar yaşayabilir.

Garanti durumu ve teknik destek açısından da sıkıntılar yaşanabileceği unutulmamalı. Bu yüzden de satın almayı düşündüğünüz iPhone'un kökenini doğrulamak, uzun vadede karşılaşabileceğiniz sorunları giderme noktasında önemli.

iPhone’un orijinal mi yoksa yenilenmiş mi olduğunu anlamanın iki farklı yöntemleri:

Yöntem #1: Telefon model numarası ileYöntem #2: IMEI numarası ile

Yöntem #1: Telefon model numarası ile iPhone’unuz hakkında pek çok şey öğrenebilirsiniz.

iphone ımeı numarası

Telefonunuzun Ayarlar>Genel>Hakkında bölümlerinde ilerleyerek modeli öğrenebileceğiniz alana gelebilirsiniz. “Model” yazan kısımdaki numara ve harflerin anlamları var.

iPhone’um yenilenmiş mi?

Modelde yer alan numaranın ilk harfi telefonunuzun yeni mi yoksa yenilenmiş mi olduğunu gösterir. “iPhone’um yenilenmiş mi?” diye merak ediyorsanız harflerin anlamları şöyle:

M-Yeni bir cihazF-Yenilenmiş bir cihazN-Değişim cihazı, servis talebiyle yenilenmişP-Satın alma aşamasında talep üzerine isim vb. işlenmiş, kişiselleştirilmiş cihaz

“iPhone’um hangi ülkeden?” sorusunu da buradaki harflerden cevaplayabilirsiniz:

B-İngiltere ve İrlandaBZ-BrezilyaC-KanadaCH-ÇinCN-Danimarka, NorveçCZ-Çek CumhuriyetiD-AlmanyaDN-Avusturya, Almanya, HollandaEE-EstonyaE-MeksikaF-FransaFD-Avusturya, Liechtenstein, İsviçreGR-YunanistanHN-HindistanJ-JaponyaKS-Finlandiya, İsveçLA-Honduras, Guatemala, Kolombiya, Peru, EkvatorLE-ArjantinLL-ABDLZ-Paraguay, Şili, UruguayMG-MacaristanNF-Belçika, FransaPL-PolonyaPO-PortekizPP-FilipinlerRO-RomanyaRS-RusyaSL-SlovakyaT-İtalyaTU-TürkiyeX-Avustralya, Yeni ZelandaY-İspanyaZA-SingapurZP-Hong Kong

Yöntem #2: IMEI numarası ile öğrenme: IMEI nasıl öğrenilir?

Alacağınız iPhoe’un ülkemizde sorun çıkarmadan operatör hizmetinden faydalanabilmesi için kayıtlı olması gerekiyor. Eğer telefon, sisteme kayıtlı değilse mobil hizmetlerden de faydalanamıyorsunuz. Bu yüzden de “iPhone’um kaçak mı?” diye merak ediyorsanız öncelikle telefonunuzun IMEI kodunu öğrenmeniz gerekiyor. Bunun için de yapabileceğiniz farklı adımlar var.

iphone'um kaçak mı

Telefonunuzun arama ekranını açıp *#06#’yi tuşlayarak IMEI numarasını kolayca öğrenebilirsiniz. Ayarlar>Hakkında kısmı da öğrenilecek bir diğer bölüm. Bunun yanı sıra iPhone 5’ten yukarı olan tüm telefonlarda seri numarasını “Ayarlar” bölümünden, IMEI numarasını ise telefonun arka kısmında bulabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Dune: Prophecy Dizisinden İlk Fragman Geldi
Dune: Prophecy Dizisinden İlk Fragman Geldi

Dune filminden 10 bin yıl öncesini anlatacak olan Max dizisi Dune: Prophecy'den ilk fragman geldi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu